Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Grizzly Adams рече

:smeh1:

Почео сам да пишем и објашњавам па се насмејах сам себи...

пре 3 часа, Аурор рече

7896634

Crni...

Vasa intelektualna uzvisenost je nenadjebivi aset ovog foruma... jos kad je tako uvijete  u ritual mediokritetskog tapsanja po ledjima nevidljivom rukom misticnog razumevanja koje samo vi i niko drugi ne poznaje... to je... tako... cool :D

giphy.gif   giphy.gif

giphy.gif

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Muramasa рече

U Indiji, prema podacima sa Wiki, 25%.

25%?!

Pa to je onda i vise nego dovoljno da zaokruzimo na 100%! Cim vidis indijca, znas da se negde nekad israo na sred ulice... to je cinjenica.

Подели на овим сајтовима

LIBERTARIJANIZAM U NISU!

Ja zivim u jednom novijem niškom naselju. Sta znam, ok je... moze da se kaze  i lepuskasto (parkici igralista itd...). Jednog dana je na jednoj od parcela u samom centru tog naselja osvanulo uredno deponovano stotinak starih rashodovanih trafika. Aj to sto je apsolutno estetsko ruglo i zmijarnik, nego sto se pored njega nalazi luna park a stotnak metara nize na drugu stranu nalazi se decije igraliste. Klinci mogu u igri da istrazuju te trafike  i da se povrede na stari rdjavi lim i trosne podove.

Ja kontkatiram komunalnu policiju (100 puta bolju i korektniju od beogradske btw.) i stvarno istraze i posalju mi odgovor. U tom odgovoru pise da ne mogu nista da preduzmu jer se radi o PRIVATNOM POSEDU.

naravno neka politicka prica je  u pozadini 100% al to je sad nebitno za ovo sto mene interesuje.

Da smo mi sad pravo libertarijansko drustvo, koja bi to magicna ruka trzista mogla da natera badzu da skloni to odatle, kad je njemu verovatno to najjeftinije i najefikasnije finansijsko resenje za neki od svojih biznisa?

Подели на овим сајтовима

Има људи којима изгледа није појмљиво да је могуће критиковати идеју, културу, религију и сл. без намере да правиш конц-логоре...

Зато треба бити на опрезу кад они критикују нешто.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Grizzly Adams рече

Има људи којима изгледа није појмљиво да је могуће критиковати идеју, културу, религију и сл. без намере да правиш конц-логоре...

Niste vi druze ni prosli pored kritike umetnosti... 

Mnogo, ali mnooogo dajete sebi za pravo. Previse ste ubedjeni i svoju pamet i superiornost a takvima je nemoguce objasniti da su mediokriteti. otud zapravo i takvi napadi na umetnost.

Neznalice i kompleksasi. Zbog toga sto ste kompleksasi niste u stanju da zivite sa idejom da je moguce da nesto bude kvalitetno iako se vama ne svidja a neznalice ste zato sto ne razlikujete jedenje govna od kritike.

Cuj "kritika"... kad bi ste vi znali sta je umetnicka kritika... skoro pa umetnost sama po sebi a situacija kad stanes na sred trga i deres se "DEGENERACIJA" nije prijatelju kritika. Ti mozes da zamilsljas kako si kriticar dok se deres ali ako zelis nesto da kritikujes moras da znas da objasnis zasto kritikujes. A lepljenje etiketa je za pinkovce, grandovce i ocigledno - trampovce... (no surprise there)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Ja se zalažem za pravo na držanje protivavionske artiljerije na privatnom posedu, a ti nemoj ulaziti, ako nećeš da se isečeš na rashodovanu trafiku.

Ima jedan lik koji se zove Hans Hermann Hoppe, koji je i za takve slučajeve predvideo rešenje, ali deluje isključivo preventivno, tako što se stoci (ili bilo kome drugome nepoželjnom) ne proda posed u privatnom covenu, nego se zadrži pravo fizičkog uklanjanja ako ne poštuje pravila.

Pa dobro, mozda lik nije kupio posed, mozda je dedin? Ima ga od kad zna za sebe na primer.

Eto mene ozbiljno interesuje na ovom konkretnom primeru sta bi se desilo u libertarijanizmu? Jel bi ga neko naterao da se skloni, jel bi sve ostalo kako jeste ili mocna ruka trzista to regulisala (ali kako?)

Подели на овим сајтовима

Altra Desnaci*- to je degeneracija! Ti si degenereisan! Svi ste degenerisani! Kultura belih ljudi je superiorna!!!

klaud- pa ne mozete tako da pricate!

Altra Desnaci- Mismo bre libertarijanci! Mi verujemo u jednog boga svedzrivog, u Magicnu Ruku Trzista kao i u neprikosnoveni slobodu ZA SVAKOGA da govori ono sto zeli!

klaud- Aha...ok. Vi ste nacisti.

Altra Desnaci- AAAAAAA! POVREDIO NAM JE OSECANJA! ON HOCE DA NAS STAVLJA U KONC LOGORE! ADMINISTRACIJA DURADI NESTOOOOOOOOOO!!!!!! #AurorOpinionMatters 

*- Alt rajtovci, trampovci, desnicari, nacisti

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Grizzly Adams рече

Jel neko trazio da se ti kriticari uhapse i streljaju kao da su napravili konc logor ili to pripremaju?

Sta sam propustio?

Цитат

Izgleda da ipak nisam nista propustio nego je poenta da treba biti na oprezu iskljucivo za kriticare kriticara, ali nikako za kriticare...

Jer naravno - dobro je kad mi kritikujemo nekog, a zlo je kad neko kritikuje nas.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Recimo da bi svi biznisi kojima se ne sviđa to što radi prestali da ga uslužuju, pa ako bi po osnovne životne namirnice morao da ode do prodavnice van grada, možda bi imao motiv da prestane sa tim.

Ma cekaj, kakve namirnice, verovatno se radi o nekom badzi lovatoru.

Sto se tice drugih biznisa, on svoje poslove sigurno ne obavlja na tom imanju, sta briga njegove poslovne saradnike gde od odlaze smece? Sasvim sigurno zivi na drugom mestu (jer na imanju nema stambenih jedinica) tako da sto bi mu iko uskracivao bilo kakvu uslugu tamo gde zivi? A mozda zivi i u drugom gradu?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Jbg, onda moraš da trpiš njegovo sranje i ne ulaziš mu na taj posed.

ok. Neprihvatljivo obrazlozenje ali mogu da zivim s tim jer ja ionako nema sta ni da trazim tamo. (da za sad ostavimo po strani eststki atak na citav taj urbani ambijent, sto bi i samo po sebi trebalo da bude dovoljno... al ajde za sad)

Imanje nije adekvatno ogradjeno a kao sto rekoh klinci se igraju na par metara odatle. Ako se dobro secam sebe kad sam bio klinac te trafike ce biti ili vec jesu glavna baza za igranje. Kako da uklonim opasnost po njihove zivote ako se ta opasnost nalazi dostupna u sred naselja?

Jedino sto mi pada na pamrt kao resenje jeste da svaki put kad roditelji pustaju decu napolje moraju da naprave strazu oko tog imanja i da ih ne pustaju? Ne znam sta bi bilo drugo resenje, jer situacija je realna (evo gledam trafike s prozora) dakle ne radi se  o nekom primeru...

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Grizzly Adams рече

Ono što meni govori na osnovu načina na kojeg neki ovdje kritikuju nečiju kulturu upravo kaže da bi oni takve i smjestili u konc.logor, ako ne onda bi prećutno se složili da te kulture sutra nestanu ako ništa. 

Nema ništa zdravo u kritici koju Muramasa ili Auror upućuju prem modernoj umjetnosti ili nekim narodima na istoku, te se kao takva ne može ni zvati kritikom već prosto pljuvačinom. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Ono što meni govori na osnovu načina na kojeg neki ovdje kritikuju nečiju kulturu upravo kaže da bi oni takve i smjestili u konc.logor

:)

Bar otvoreno priznajete da nema nikakve logike i da je zbog "načina na koji neko govori" o nečemu potpuno drugom.

Mislim, ja sam to znao, nego da ima ovako for the record, što bi reko naš narod...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...