Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Izgleda da su SJW bili u pravu... treba nekim ljudima "safe space" u kojem mogu da pričaju šta god bez opasnosti da im neko kaže nešto što će ih uznemiriti, trigerovati i slično...

:D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Izgleda da su SJW bili u pravu... treba nekim ljudima "safe space" u kojem mogu da pričaju šta god bez opasnosti da im neko kaže nešto što će ih uznemiriti, trigerovati i slično...

Pa ironija nad ironijama je da je odeljak Trampovaca na reditu bio otvoren samo za poštovaoce lika i dela. :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Da se u forumske pravilnike uvede, da rec "jerk" oznacava hate speech prema alt libert desnici i da se njena upotreba najstrozije zabranjuje! ...Isto ko Pepe onomad :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Nego je nekim ljudima ceo svet izgleda donedavno bio safe space.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Врло радо ћу ти одговорити јер сам о свему томе већ одавно размислио

пре 41 минута, Juanito рече

Е сад покушај себи да одговориш зашто уопште није увреда да екипа годинама назива друге комунистима због неких смешних ствари, ако су за неко тамо државно здравствено (на пример), а сад се одједном страшно тригерујете због придева наци. Зашто је толико страшно рећи (недоследни) наци неком ко своје инспирације црпи са доњих линкова, а при том је легитимно сматрати да неко ко је за државно здраствено у ствари само недоследни комуниста. Ако је комунизам веће зло, онда је ово друго гора увреда. 

Зато што у данашњој култури и језику придев ”наци” спада у сопствену категорију. Данас се та реч користи за потпуну дехуманизацију особе којој је упућена. Рећи некоме да је ”наци” у општој култури исто је као да си му рекао да је ”ђаво” - апсолутно, потпуно зло. Потпуно негирање људскости.

Независно од тога шта ја мислим о томе, придеви ”социјалиста”, ”комуниста” и њихове варијације у данашњем језику и култури немају такву конотацију. Чак су друштвено прихватљиви, у многим круговима је чак и позитивно да се изјасниш да си ”социјалиста” или ”комуниста”.

Линкови - ако се не варам, он те линкове није постављао овде него Парадоксологија. Колико сам разумео, одатле је пренесено пар сличица од којих ни једна нема никакве везе са нацизмом, нити расизмом. Уметничке слике.

Са ове "Way of the World" није никад пренео ништа... Ту сам ја направио забуну јер сам пренео погрешан линк. То уопште није страница коју је Парадоксологија поменула. Што опет не оправдава површност ових који то узимају као некакав ”доказ”. Али на то смо навикли...

пре 41 минута, Juanito рече

И још једно питање, да ли би ти било мало чудно да неко ко је православац иде на адвентистичке сајтове да с њих онда овде качи духовне поуке и да при том тврди да нема ама баш никакве везе с адвентистима, него га само занимају духовне поуке?

Било би ми чудно да цитира само адвентисте, а тврди да је православац. 

Али ако неко одушевљено цитира као ”најомиљенију књигу” Лудвиг фон Мизеса - Јеврејина који је једва побегао од нацистичког прогона и који је један од наранијих и најжешћих противника нацизма и осталих тоталитаризама, мислим да нема аутора који их је раскомадао као он - онда ми је стварно чудно да помислим да је ”наци”. И наравно, то је само један пример који доказује мој став према брату Аурору, има их још пуно.

Е сад, ради се о томе да је испод части да се човек брани од оваквих оптужби, јер тиме признајеш да питање уопште има смисла да се постави. Не може неко да очекује да се ја сад ”браним” кад ми неко каже да сам ”наци”. Нећу уопште да га удостојим тога јер не заслужује. Замисли да сад некоме овде треба да објашњаваш и правдаш се да ниси наци... Које је то понижење и будалаштина. Теби одговарам и објашњавам само из љубави.

Једини начин да се одговори на такву ноторну глупост је да залепиш Хитлерову сличицу као ироничан одговор. Из ината. Јер боље не заслужује.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Једини начин да се одговори на такву ноторну глупост је да залепиш Хитлерову сличицу као ироничан одговор. Из ината. Јер боље не заслужује.

Čak i to svesno izbegavam, verovatno bi mislili da je i to neki "dokaz"...

Toliki je nivo isključenosti mozga.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Čak i to izbegavam, verovatno bi mislili da je i to neki "dokaz"...

Toliki je nivo isključenosti mozga.

Мени је пар пута дошло да то урадим на овој теми, али је површност појединих овде толика да не разумеју ни најједноставнију иронију...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams

Реч наци је мутирала. Постоје неонацисти који прихватају и словене, које је Хитлер бесомучно убијао. Нико не мисли на конкретне историјске нацисте, нити да ће ови нови да пале гасне коморе, него пре свега на те идеје о супериорности одређених раса, етничких група и слично и инфериорности свих осталих, а које ван сваке разумне сумње екипа нон стоп фура. Али ОК, ја сам потпуно спреман да признам да је коришћење речи наци било веома погрешно и да се извиним јавно. То међутим неће Даркову болесну идеологију учинити ни милиметар бољом. Теби је проблем реч ”наци”, а болест уопште не видиш. 

Е сад, с тим у вези, зашто мислиш да нас доста ту исту болест видимо баш код Дарка, а не код свих осталих? Мрзимо га, љубоморни смо? Непријатељи смо цивилизације коју он покушава да спаси? Што не идем насумично да оптужујем људе за такву идеологију, него сам се накачио баш на њега? И зашто нас барем десет овде види потпуно исту ствар? Колективна хипноза? Ма колико звучало цинично, ово најозбиљније питам. Јер да сам ја једини, заиста бих помислио да грешим, али овако је мало више симптоматично.

И чисто да знаш, мој мотив остаје само један. Ти си изгледа једини који тог дечка може да спасе и посаветује да му те групе и болести не требају за ама баш ништа у животу. Бановање и остало ме не занимају, чак и кад би било разлога, јер мислим да је отворен разговор, ма колико непријатан био, (скоро) увек бољи од бановања. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

630x354%3E

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Врло радо ћу ти одговорити јер сам о свему томе већ одавно размислио

Зато што у данашњој култури и језику придев ”наци” спада у сопствену категорију. Данас се та реч користи за потпуну дехуманизацију особе којој је упућена. Рећи некоме да је ”наци” у општој култури исто је као да си му рекао да је ”ђаво” - апсолутно, потпуно зло. Потпуно негирање људскости.

Независно од тога шта ја мислим о томе, придеви ”социјалиста”, ”комуниста” и њихове варијације у данашњем језику и култури немају такву конотацију. Чак су друштвено прихватљиви, у многим круговима је чак и позитивно да се изјасниш да си ”социјалиста” или ”комуниста”.

Линкови - ако се не варам, он те линкове није постављао овде него Парадоксологија. Колико сам разумео, одатле је пренесено пар сличица од којих ни једна нема никакве везе са нацизмом, нити расизмом. Уметничке слике.

Са ове "Way of the World" није никад пренео ништа... Ту сам ја направио забуну јер сам пренео погрешан линк. То уопште није страница коју је Парадоксологија поменула. Што опет не оправдава површност ових који то узимају као некакав ”доказ”. Али на то смо навикли...

Било би ми чудно да цитира само адвентисте, а тврди да је православац. 

Али ако неко одушевљено цитира као ”најомиљенију књигу” Лудвиг фон Мизеса - Јеврејина који је једва побегао од нацистичког прогона и који је један од наранијих и најжешћих противника нацизма и осталих тоталитаризама, мислим да нема аутора који их је раскомадао као он - онда ми је стварно чудно да помислим да је ”наци”. И наравно, то је само један пример који доказује мој став према брату Аурору, има их још пуно.

Е сад, ради се о томе да је испод части да се човек брани од оваквих оптужби, јер тиме признајеш да питање уопште има смисла да се постави. Не може неко да очекује да се ја сад ”браним” кад ми неко каже да сам ”наци”. Нећу уопште да га удостојим тога јер не заслужује. Замисли да сад некоме овде треба да објашњаваш и правдаш се да ниси наци... Које је то понижење и будалаштина. Теби одговарам и објашњавам само из љубави.

Postavljao je i mimove i fotografije sa te stranice, tako su ljudi ovde i počeli da traže smisao i izvor svega toga.

I nije poenta bila da je sam sadržaj postavljan ovde bio neprimeren - da jeste, bio bi uklonjen - već da je licemerno, ukoliko je zaglavlje teme preuzeto sa FB grupe, naziv je isti, odatle se prenose i ulja na platnu i mimovi sa plavušama i "Beauty is objective", praviti se lud kad neko pomene kontekst i insistirati na prostom interesovanju za određene kulturne artefakte koje većina ljudi ovde ionako uglavnom i sama voli. Ne možeš se praviti da ne razumeš na šta li se primedbe o kontekstu odnose...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Muramasa рече

E tu onda dolazi arijevska boginja kao odličan odgovor.

Да би давао болесне (логичне или не) одговоре на болесне нападе, мораш да будеш болестан. Здрав човек не би могао да даје такве одговоре без обзира на то какав је напад. 

ОК, за тебе ово и није релевантно јер си отворено рекао да те људскост не занима, тако да разумем тај твој циљ оправдава средство приступ.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Muramasa рече

Po čemu je bolesno da se neko loži isključivo na plavuše i voli kad naprave tradicionalno-zapadne pletenice, i zašto bi bilo ko pravio skandal od tuđeg izbora?

Већ сам објаснио на некој другој теми.

Биолошки је немогуће да се здрав хетеро мушкарац ложи само на један тип жена. Преференције постоје код свакога, али искључивост је знак идеологије, педерлука или тако нечег. 

Али не говорим овде о самој тој болести, него о уздизању исте на ниво идеологије. Но ти то и сам знаш и стварно немам времена да се прегањам с вама доконима, него сам будала што сам допустио да ме увучеш у своје троловање. Можемо да причамо о Снеки на другој теми.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...