Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 45 минута, Аурор рече

Crusader song.

A jel ima neka lepa pesma i o tome kako su zauzeli Carigrad i uspostavili Latinsko carstvo na teritoriji Vizantije?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

A jel ima neka lepa pesma i o tome kako su zauzeli Carigrad i uspostavili Latinsko carstvo na teritoriji Vizantije?

Или вршили стравичне и непотребне масакре свуда по Блиском истоку... Толико да људи тамо и дан данас то држе у колективној свести, и да и данас све западњаке прво гледају као "крсташе", а онда гледају што су дошли тамо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, RYLAH рече

Или вршили стравичне и непотребне масакре свуда по Блиском истоку...

Nešto cenim da ih moderni obožavaoci baš zbog toga i gotive... nekog zapadnog štovatelja krstaša ne bih ni pitao za ovo uništenje Vizantije i pokušaj uspostavljanja katolicizma na prostorima Vizantije... jer mu to ne bi ni bio "minus" protiv krstaša... ali kad se pravoslavac loži na krstaše, to mi je posebna zanimljivost...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Ali pošto ja nisam pravoslavac, mogu bez ikakvih problema da se ložim na krstaše. To je zapravo jedino što mi se sviđa iz hrišćanstva.
Toliko da bih i kao ateista učestvovao kada dođe do kolizije Zapadne civilizacije sa bliskoistočnim kozojebinama.

У то време, исток је био далеко развијенији од запада. Заправо, запад је открио Аристотела, Платона, медицину, многе аспекте математике, зачине, начин трговине... Тек кад су почели да доносе знања са Блиског истока. Чак ни војнички западне војске нису биле нешто специјално. Оно што им је помогло да освоје те земље јесте велика разједињеност муслиманских војски тада и њихови велики бројеви. Отприлике као што су Мавари освојили Иберијско полуострво, па је после, кад су се хришћанске државице са тог подручја ујединиле, уследила Реконквиста, која је трајала пар векова.

Дакле, у то време запад је био козојебина по твојим стандардима, и то тешка козојебина у односу на оне са истока од којих су примили многа знања.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Muramasa рече

Ali pošto ja nisam pravoslavac, mogu bez ikakvih problema da se ložim na krstaše. To je zapravo jedino što mi se sviđa iz hrišćanstva.

Znam, zato i ne pitah tebe...

Цитат

Toliko da bih i kao ateista učestvovao kada dođe do kolizije Zapadne civilizacije sa bliskoistočnim kozojebinama.

"Mali" problem u toj ideji (što se pokazalo više puta, između ostalog i osvajanjem Carigrada) jer što onaj deo ili ona vrsta zapadnjaka, koja bi organizovala tako nešto, bi i tebe smatrala istočnim kozojebcem, pa bi mogao da učestvuješ u nekom takvom masakru isključivo na suprotnoj strani od "zapadne"...

Подели на овим сајтовима

Posebna vrsta kvake 22: kada bi voleo da istrebljuješ šljam zajedno sa onima koji tebe smatraju šljamom...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Zapravo, nas Srbe poštuju kao kebab removere.

Ubiše se od poštovanja... tačnije, ubiše malo nas baš povodom tog removal-a...

Ne znam u kom paralelnom univerzumu vi živite...

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Muramasa рече

To demokrate, iste one koje su naoružavali ISIS-ovce, bulazneći o "moderate Muslim opposition".

A konzervativci i nacoši nas poštuju?  Pretpostavljam isključivo u zemljama u kojima nema mnogo naših imigranata, u kojima hejtuju Poljake i Rumune... poput Britanije i Francuske?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Zapravo, nas Srbe poštuju kao kebab removere.

Učitavajući, baš kao i mnogi zapadni Srbomrsci, sopstveni prezir i strah od svojih sugrađana islamske veroispovesti i imigrantskog porekla u građanski rat u Bosni... 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Muramasa рече

Helicopter Pilot Academy / Pinochet's Beach Resort grupama

:)):)):)):)) Које сте ви ложане и са каквим се тек ложанама дописујете :)):)):)) 

Ко мале девојчице које се жале једна другој што нико из разреда неће да их погледа :)) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...