Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Млађони рече

Pa lepo, pretpostavljam da moji sagovornici znaju makar osnove filozofskih pravaca. Znaju osnove klasfikacije filozofije i znaju na sta se ti odgovori odnosi. 
To pretpostavljaju i pisci teksta da ne moraju ponaosob da objasnjavaju u toj temi i klasifikaciju filozofije i sva pitanja na koja se ta filozofska skola odnosi. 

Nešto si opet zabagovao... naime, ti si tvrdio da se izraz "objektivna istina" u tvojim izvorima ne pominje zato što izvori koriste termin "sve istine o svetu i ljudskoj prirodi" pa sam te lepo pitao sledeće:

Gde tačno u njima se pominje citirani termin?

Gde se u ovim izvorima implicira da se taj ili sličan termin odnosi na postojanje "objektivno lepog"?

--

Racionalan i pristojan odgovor na ta pitanja može da bude:

a) termin "sve istine o svetu i ljudskoj prirodi" se pominje ovde, a ono se implicira ovde (uz odgovarajuće citate)

ili

b) ne pominje se i ne implicira se

Ja tvoj odgovor ne razumem.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Nešto si opet zabagovao... naime, ti si tvrdio da se izraz "objektivna istina" u tvojim izvorima ne pominje zato što izvori koriste termin "sve istine o svetu i ljudskoj prirodi" pa sam te lepo pitao sledeće:

Gde tačno u njima se pominje citirani termin?

POslao sam ti sliku iz tabele, link ka postu gde sam okacio link gde je to naglaseno crvenom bojom podvuceno.

Цитат

Racionalan i pristojan odgovor na ta pitanja može da bude:

a) termin "sve istine o svetu i ljudskoj prirodi" se pominje ovde, a ono se implicira ovde (uz odgovarajuće citate)

ili

b) ne pominje se i ne implicira se

Ja tvoj odgovor ne razumem.

Odgovor je pod A i vec sam ti ga dao. Skrin shot, koji deo linka, crveno podvuceno. Ako ne razumes to je najbolje sto mogu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Млађони рече

ja sam tvrdio da apsolutno pravo i apsolutna lepota postoje, i moje misljenje je da dolaze od boga. 

Ako sam nekog pogresno shvatio moje izvinjenje ali ja mislim da je ovako tekla diskusija i oko ovih argumenata. 

Zapravo nije ovako tekla diskusija.

Bog se prvi put pojavio pre dve strane. Da si od starta objasnio da je tvoja pozicija religiozna nista od ove rasprave se ne bi desilo, svi bi smo konstatovali da si promasio temu, jer ovde pricamo o aurorvoj viziji objektivne lepote koja je politicke prirode pre nego religiozne, sto je on sam visestruko dokazao kroz one politicke mimove, i ustedeli bi smo dragoceno vreme i zivce.

Postoji i mogucnost da se sad malo vadis na kartu boga...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Млађони рече

Budes li me jos jednom optuzio za laganje posto ti kopiram tvoje direktne citate gde si naprimer tvrdi oda je modernizam filozofski pravac i deset strana posle toga se ne secas, blokiracu te. Da se razumemo, jer necu da pricam sa nekim ko me optuzuje za laganje

Ево ја ћу, да се не мучиш:

On 9/6/2017 at 13:52, RYLAH рече

Модернизам је уметнички а не философски правац с краја деветнаестог и почетка двадесетог века.

Као што видиш, те ти форе више не пролазе. Блокирај ме, опет ме заболе и за твоју увређеност и за твоја повређена осећања, али те форе више неће да ти пролазе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Ево ја ћу, да се не мучиш:

Као што видиш, те ти форе више не пролазе. Блокирај ме, опет ме заболе и за твоју увређеност и за твоја повређена осећања, али те форе више неће да ти пролазе.

iiii.. opett... citat da modernizam nije samo umetnicki pravac vec filozofska skola

9gcgQW0IR-6AwhBChgeJdw.png

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Млађони рече

Nesto sam sigurno propustio ali mislim da je ovo dobar sazetak. 

Nisam te tu pitao šta su tvoji stavovi, nego sumirao o čemu razgovaramo pošto si odlutao. Ja znam i razumem šta su tvoji stavovi. (inače besmisleno je da sa "da" odgovaraš na -"da li (ne)postoji...")

Цитат

Ne izvori koje postavljam se odnose na sasvim drugu debatu koja nije o tome.

Te izvore si takođe postavio meni, u debati sa mnom i ne pominju uopšte ono štu si meni tvrdio da pominju?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Млађони рече

Nesto sam sigurno propustio ali mislim da je ovo dobar sazetak. 

Ok. A da li postoji "apsolutna lepota" u umetnosti, ali u okviru teme dakle bez uplitanja bozije metafizike?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Te izvore si takođe postavio meni, u debati sa mnom i ne pominju uopšte ono štu si meni tvrdio da pominju?

Ja ne znam o cemu ti pricas, zaista ne mogu da ispratim vise. Ne mogu da odgovaram Cloudu, rilanu tebi i povremeno jos nekim drugima u isto vreme. Moji intelektualni kapaciteti su ograniceni. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

ii.. opett... citat da modernizam nije samo umetnicki pravac vec filozofska skola

Ја не знам да ли имаш проблема са дислексијом, али ово што си поставио је постмодернизам, decxko. Ево да ти преведем шта си поставио:

ПОСТМОДЕРНИЗАМ и модерна (у смислу савремена) философија

Јел ти стварно мислиш да нико не чита оно што поставиш, или си само толико безобразан да мислиш да овакве ствари могу да ти прођу?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ok. A da li postoji "apsolutna lepota" u umetnosti, ali u okviru teme dakle bez uplitanja bozije metafizike?

Ja mislim da postoji, ti mislis da ne postoji.
Ja sam modernista, ti si postmodernista. 
Auror je tradicionalista, on se sa mnom slaze da postoje ali se ne slaze koji su.
Ti se ne slazes ni sa mnom ni sa aurorom da postoje. 
Svi koji se slazu sa tobom su postmodernisti, jer se ne slazu da postoje. 

Sta tu nije jasno? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Ја не знам да ли имаш проблема са дислексијом, али ово што си поставио је постмодернизам, decxko. Ево да ти преведем шта си поставио:

ПОСТМОДЕРНИЗАМ и модерна (у смислу савремена) философија

Jel si ti rekao da je moderna pravac u umetnosti a ne filozofija!? Jesi.
Je l sam ti pokazao link gde porede post modernu i modernu filozofiju. Jesam.
Jel to znaci da moderna filozofija postoji. Znaci.

Ispravi me gde gresim? 

[qupte]Јел ти стварно мислиш да нико не чита оно што поставиш, или си само толико безобразан да мислиш да овакве ствари могу да ти прођу?[/quote]

ne znam, mozda sam glup i mozda ja nisam razumeo da si ti rekao da modernizam ne postoji kao filozofski pravac vec kao umetnicki. I mozda sam ja glup pa ovde vidim da pricaju o modernizmu kao filozofskom pravcu. 

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da postoji, ti mislis da ne postoji.
Ja sam modernista, ti si postmodernista. 
Auror je tradicionalista, on se sa mnom slaze da postoje ali se ne slaze koji su.
Ti se ne slazes ni sa mnom ni sa aurorom da postoje. 
Svi koji se slazu sa tobom su postmodernisti, jer se ne slazu da postoje. 

Sta tu nije jasno? 

Ovo je sve super... dok ne dodjemo do dela gde vas dvojica sve sto je van vaseg SUBJEKTIVNOG shvatanja lepote proglasavate za degenerativno... Jel moguce da je tebi to skroz ok i da tu ne vidis nista lose? A sasvim koincidentno to vase subjektivno shvatanje lepote se poprilicno poklapa sa nekim politickim idejama s polovine proslog veka sto u saglasju sa vasim usmerenjima pokazanim na mnogim drugim temama u najmanju ruku podigne obrve... nista ne implicira vec samo intrigira da se malo dublje istrazi.

Подели на овим сајтовима

Je l pitanje aestetike i pitanje prava pitanje objektivne realnosti? 

Ne. Već pitanja estetike i etike.

Karikiram: ako vidimo stolicu pred sobom i pričamo o njoj, pozitivista će joj izmeriti dimenzije, utilitarista će tvrditi da je jedino bitno da li je udobna, a postmodernista će reći kako stolica ne postoji zaista. :D 

Ali većina normalnih ljudi iz bilo koje ere ili filozofskog pravca će se složiti da svako od njih ima pravo da smatra da je lepa ili ružna.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ovo je sve super... dok ne dodjemo do dela gde vas dvojica sve sto je van vaseg SUBJEKTIVNOG shvatanja lepote proglasavate za degenerativno... Jel moguce da je tebi to skroz ok i da tu ne vidis nista lose? A sasvim koincidentno to vase subjektivno shvatanje lepote se poprilicno poklapa sa nekim politickim idejama s polovine proslog veka sto u saglasju sa vasim usmerenjima pokazanim na mnogim drugim temama u najmanju ruku podigne obrve... nista ne implicira vec samo intrigira da se malo dublje istrazi.

Evo jos jedna koincedencija tog tipa

Hitler-to-Sanders.jpg

Подели на овим сајтовима

Ispravi me gde gresim? 

У томе што би да се расправљаш о философији а не знаш да модернизам (уметност) и постмодернизам (уметност, философија) нису исто. За почетак.

И грешиш у самом преводу, јер је превод "Постмодернизам и савремена философија".

пре 1 минут, Млађони рече

ne znam, mozda sam glup i mozda ja nisam razumeo da si ti rekao da modernizam ne postoji kao filozofski pravac vec kao umetnicki. I mozda sam ja glup pa ovde vidim da pricaju o modernizmu kao filozofskom pravcu. 

Не знам да ли си глуп, али ту причају о постмодернизму, што није исто што и модернизам.

Али не мислим да си глуп, да врло добро знаш да нису исто, јер си синоћ и сам причао о та два одвојена правца у уметности (ако мислиш да лажем, извадићу и цитате), него се хваташ за сламке јер једном неко неће да ти попусти и до краја ће да истера твоје покушаје да нас правиш будалама.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...