Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Млађони рече

I ja onda ostavim linkove koji potvrdjuju da sam ja termine DOBRO tumacio: 
https://www.britannica.com/topic/postmodernism-philosophy

И после овога си се шатро увређен повукао са теме.

Па јел мислиш да смо сви ми овде будале?

Нећеш опет да кренеш у пасивну агресију и глумиш жртву. Зајебаваш нас све овде и вртиш у круг а кад ти се поставе аргументи пред нос глумиш лудило и шатро увређеност, а онда опет дођеш ко да ништа није било да нас зајебаваш још један круг. Ево ти, изволи, добио си одговоре на ово још синоћ, све у контексту расправе, после тога си побегао, и даље ниси дао линк за закон о убијању Јевреја (и ту си се жестоко увредио кад сам наставио да те подсећам на то), и сад опет глумиш неког великострадалника.

Ниси никакав мученик, нико те не кињи, сви ти стављају аргументе за све што кажу, а ако то руши неки твој поглед на свет и због тога се љутиш, заболе ме.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

A jel agresija kada vi samocestitate jedni drugima i pisete meni, naprimer, da se blamiram u sred iznosenja mog argumenata? Ili to nije agresija posto ste se svi slozili da se blamiram pa je ispravno i uredno pricati nekom da se blamira? 

To me zivo zanima. 

Никог не интересујеш, нико није честитао било коме другом јер је тебе вређао. Тога није било.

Престани да се трипујеш да те неко овде мрзи или кињи, или да будеш пасивно - агресиван, те форе овде не пролазе. Понашај се у складу са годинама и разговарај као одрастао мушкарац.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Evo još jedne karike da upotpuni lanac: kultur-marksizam (koji je Auror zaista neironično pomenuo na drugoj temi, a koji kao teorija zavere spada u istu naci paradigmu), jedan od bisera sa interneta relevantan za temu:

CulturalMarxismJewishArtMeme.jpg

Što reče Joil ovo desno ko da si magarcu zakačio četkicu na rep i dao mu platno da izvrti repom i naškraba ,,umetničko,, delo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Млађони рече

Kada slonice krenu da se loze na slonove bez kljova to je trenutak kada ta rasa postaje malaedaptivna i krece da nestaje. Primer ti je los jer dokazuje upravo moju poentu, uzeo si primer maladaptacije.

Nisam uzeo primer maladaptacije i svakako ne dokazuje tvoju poentu. Ako slonovi bez kljove u većem procentu preživljavaju nego slonovi sa kljovama u datim okolnostima, to nije nikakva "maladaptacija".

Inače, imamo podatke da se procenat slonova bez kljova povećava... mrzi me da tražim rad, ali ako je potrebno naćiću... još uvek je naravno mali (npr. skočio je sa 3% na 8%) ali se povećava...

Цитат

Naravno da evolucija nije "savrsena" ali to ne znaci da nije napravila nesto sto se komforno moze nazvati objektivnim sa malim uzorkom poremecenih, maladaptivnih osobina. 

Ja sam objasnio zašto se ne može nazvati objektivnim... ne znam šta ti u mojoj poruci nije jasno i šta osporavaš osim šuplje priče o "maladaptacijama"... pa ne znam ni na osnovu čega ponovo iznosiš ove tvrdnje...

Ajd što imaš prilično lošu definiciju "objektivnog", koja se ne razlikuje ni po čemu od "subjektivne većine"... nego da li si svestan, da evolucija ne proizvodi trajno (objektivno) dobre sposobnosti za preživljavanje, već to zavisi isključivo od aktuelnog stanja? U smislu da nešto što ti danas daje prednost, sutra može da bude razlog izumiranja... i da je usled toga ogroman procenat vrsta koji je postojao u nekom trenutku izumro... da li ti je bar to jasno?

Цитат

Apsolutno nista od ovoga ne obara moj argument, samo navodi neke primere maladaptivnih selekcija koje ce da se pokazu kao evolutivno lose i vodice istrebljenju vrsta. 

Da li si svestan da ne postoji nešto što je objektivno "evolutivno loše" samo po sebi, već zavisi od (promenjivih) aktuelnih okolnosti?

Ono što je najbitnije i što sam boldirao, a ti si preskočio... je da se kriterijumi seksualne selekcije slučajno poklapaju sa preživljavanjem... ne bira košuta jelena sa velikim rogovima zato što zna da će tako imati veće šanse da njeni geni prežive (košuta zapravo pojma nema o evoluciji, genima, nasleđivanju osobina, itd), nego zato što su joj geni takvi da joj se to dopada (subjektivna preferencija)... a sasvim slučajno se poklopilo da njena preferencija daje bolje šanse za preživljavanje... pa u sledećoj generaciji preživi više takvih nego košuta sa drugačijim preferencijama... i u sledećoj još više... i tako dalje... pa se vremenom procenat takvih poveća tako da predstavlja ogromnu većinu... i tu čak može i da prestane poklapanje... taj razlog zbog kojeg su jeleni sa većim rogovima bolje preživljavali može da nestane (ili čak rogovi mogu da postanu opterećenje), ali košute će i dalje više birati takve jer su do tada preživljavale prevashodno košute sa takvim genima, pa ih sad prosto ima više... i onda možeš da dođeš do toga da je za jelena prednost da ima veće rogove samo zato što košute više vole takve jelene čak i ako im rogovi u svim ostalim okolnostima ne daju nikakvu prednost ili im čak pomalo i smetaju (ne smeju preterano da smetaju)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Nisam jer zahtevas odgovor sa DA NE a ja ti odgovoram ne moze taj odgovor jer zavisi od konteksta. 

Zasto onda tako zdusno propagiras nesto kao apsolutno kad ionako zavisi od konteksta?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

И после овога си се шатро увређен повукао са теме.

Па јел мислиш да смо сви ми овде будале?

Нећеш опет да кренеш у пасивну агресију и глумиш жртву. Зајебаваш нас све овде и вртиш у круг а кад ти се поставе аргументи пред нос глумиш лудило и шатро увређеност, а онда опет дођеш ко да ништа није било да нас зајебаваш још један круг. Ево ти, изволи, добио си одговоре на ово још синоћ, све у контексту расправе, после тога си побегао, и даље ниси дао линк за закон о убијању Јевреја (и ту си се жестоко увредио кад сам наставио да те подсећам на то), и сад опет глумиш неког великострадалника.

Ниси никакав мученик, нико те не кињи, сви ти стављају аргументе за све што кажу, а ако то руши неки твој поглед на свет и због тога се љутиш, заболе ме.

Zato sto sam ti objasnio da postoje dve debate
1. Koja je objektivna estetika
2. Da li objektivna estetika uopste postoji.

Ne znam kako to bolje da ti objasnim, zato sam i izasao sa teme. 

, после тога си побегао, и даље ниси дао линк за закон о убијању Јевреја (и ту си се жестоко увредио кад сам наставио да те подсећам на то), и сад опет глумиш неког великострадалника.

Uvredio sam te jer mogu da ti dam zakon o tome kako jevreji prestaju da budu nemacki gradjani 
Ali ne i zakon kojim proglasavaju "ok je ubiti jevreja" u tekstu zakona. 
jer je zakon o ukidanju prava jevrejima taj zakon po kom su ih ubijali.
I kada sam ti to ponudio, ti si opet trazio zakon o ubijanju jevreja.

Dakle hoces li zakon koji UKIDA sva prava jevrejima, to mogu da ti dam odmah? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Млађони рече

Tako je, ja sam hitler jer verujem da postoji apsolutna objektivna estetika, kao i 99 % filozofa koji misle tako. Svi smo mi nacisti. 

Opet pasivna agresija... sto ne procitas clanak?

Slicnosti ozbiljno postoje. To ne implicira da si nacista samo ukazuje da mozda gresis i da pojam lepote treba ostaviti pojedincu a ne praviti zvanicni kult od toga...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Млађони рече

A jel agresija kada vi samocestitate jedni drugima i pisete meni, naprimer, da se blamiram u sred iznosenja mog argumenata? Ili to nije agresija posto ste se svi slozili da se blamiram pa je ispravno i uredno pricati nekom da se blamira? 

To me zivo zanima. 

Parodija je u tome sto je najveci problem u tome sto su ti povredjena osecanja :)

Opusteno...zamisli da vodimo razgovor u kafani. :)

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Slicnosti ozbiljno postoje. To ne implicira da si nacista samo ukazuje da mozda gresis i da pojam lepote treba ostaviti pojedincu a ne praviti zvanicni kult od toga...

to ti je logical falacy: https://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Na FB stranici koja je inspirisala ovu temu ove paralele su dosta uočljivije i eksplicitnije. Moguće je da Mlađoni toga nije svestan jer se ne kreće toliko po tim kutkovima interneta, kao što je sam par puta naglasio.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Zato sto sam ti objasnio da postoje dve debate

И ја ти постављао питања у вези са тим, и кад си видео да одговор не постоји јер си измислио аргументе, онда си побегао са теме шатро увређен. Прво је дебата била јер си децидно тврдио да је философски правац тај-и-тај дао објективну слику лепоте, онда кад си видео да то не постоји, онда си рекао да је философски правац тај-и-тај децидно рекао да постоји објективна лепота. Онда кад ти је детаљно објашњено да ни то не постоји, на основу онога што си ти сам постављао, поставио си нешто из Енциклопедије Британика што везе са темом нема, а кад ти је цитирано да ни то нема везе са дотадашњом расправом, шатро си се увредио и отишао, да би сад опет дошао као да се ништа у међувремену није разговарало, вређајући нас све са теме тиме.

пре 3 минута, Млађони рече

Dakle hoces li zakon koji UKIDA sva prava jevrejima, to mogu da ti dam odmah? 

Ма ти ди тврдио да се законом прогласило да се Јеврејиу могу убијати. Немој опет да покушаваш да ме правиш магарцем, јер то нисам. Те форе неће да ти прођу ни у обданишту, камо ли кад причаш са зрелим и оствареним људима који одлично знају о чему причају.

Батали ме тих фора.

Можеш слободно да кренеш у нову причу, рекао сам да нећу да ти се мешам јер је са тобом било која озбиљна прича илузорна, али ово да радиш нећу да те пустим, јер је крајњи безобразлук и увреда за све овде на теми. Лажеш како стигнеш и мислиш да то може да ти прође.

Не може. Ено ти линкова па гледај.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Što reče Joil ovo desno ko da si magarcu zakačio četkicu na rep i dao mu platno da izvrti repom i naškraba ,,umetničko,, delo.

Na stranu tvoj subjektivni doživljaj na koji imaš pravo, poenta je da su ovo desno izmislili zli Jevreji da unište Zapadnu Kulturu i Belu Rasu, kao što su izmislili i jednakost svih bez obzira na boju kože, pol i veroispovest, i slične degeneracije... Nekad reductio ad hitlerum nije nikakvo svođenje, nego se zaista dođe to gotovo identične ideologije.

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 9/6/2017 at 12:36, Млађони рече

Znaci jevreji koje je hitler ubijao nemaju pravo na zivot? Jer eto, drzava je propisala da nemaju.

Ево ти. Гледај и сад ми реци да ниси написао то што си написао.

Срам да те буде.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Млађони рече

Ljubav je ionako forma nenormalnosti

7896634

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

И ја ти постављао питања у вези са тим, и кад си видео да одговор не постоји јер си измислио аргументе, онда си побегао са теме шатро увређен. Прво је дебата била јер си децидно тврдио да је философски правац тај-и-тај дао објективну слику лепоте, онда кад си видео да то не постоји, онда си рекао да је философски правац тај-и-тај децидно рекао да постоји објективна лепота. Онда кад ти је детаљно објашњено да ни то не постоји, на основу онога што си ти сам постављао, поставио си нешто из Енциклопедије Британика што везе са темом нема, а кад ти је цитирано да ни то нема везе са дотадашњом расправом, шатро си се увредио и отишао, да би сад опет дошао као да се ништа у међувремену није разговарало, вређајући нас све са теме тиме.

ne vredi, e znas sta, brale.. nisam pravi muskarac, bezim ne smem da priznam da ste vi u pravu i to je to. NE vredi, nema poente. Ne znam sta si toliko zapeo za mene da se ponasam kao "pravi muskarac" priznacu ti kada mislim da ste mi oborili argument ovde mislim da niste. Sta te briga ocu li ja da priznam ili ne!? 

а кад ти је цитирано да ни то нема везе са дотадашњом расправом, шатро си се увредио и отишао, да би сад опет дошао као да се ништа у међувремену није разговарало, вређајући нас све са теме тиме.

Vredjam vas sto sam napustio tu diskusiju!? Tebe vredjam sto sam napustio diskusiju na odredjenu stvar!? 
NE znam sto je tebi vredjanje ako ne priznam neki tvoj argument kao istiniti nego ga jednostavno ignorisem. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...