Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Млађони рече

ne vredi, e znas sta, brale.. nisam pravi muskarac, bezim ne smem da priznam da ste vi u pravu i to je to. NE vredi, nema poente. Ne znam sta si toliko zapeo za mene da se ponasam kao "pravi muskarac" priznacu ti kada mislim da ste mi oborili argument ovde mislim da niste. Sta te briga ocu li ja da priznam ili ne!? 

Пасивна агресија није аргумент. Заболе ме за твоја осећања.

Vredjam vas sto sam napustio tu diskusiju!? Tebe vredjam sto sam napustio diskusiju na odredjenu stvar!? 
NE znam sto je tebi vredjanje ako ne priznam neki tvoj argument kao istiniti nego ga jednostavno ignorisem. 

Заболе ме ако одеш са теме. Вређаш нас све јер смо дискутовали озбиљно, покушавајући да образложимо своје аргументе, иу образлагали смо их, а ти онда дођеш после три сата ко да нико ништа није причао, наставиш своју мантру и још кукаш како су ти повређена осећања.

Заболе ме за твоја осећања, али твоје непоштовање свих учесника на теми је ужасно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@Млађони

Prekjuče mi je jedan ozbiljan tip objasnio ovo, u dahu, od reči do reči, baš ovako:

Samo da je se dokopamo, lepote. Da nam bude važna. Da naučimo da nas samo lepota zanima.

Opušten čovek je spreman za lepotu.

Svako može da se opusti. To se radi tako što se opustiš. Zamisliš da nije bitno ništa, osim onoga što osećaš. Zamisliš da imaš prava da osećaš šta god hoćeš, da je dozvoljeno da tebi bude lepo ono što je tebi lepo, a ne ono što ti je neko rekao da treba da ti bude lepo, da ne mora da te bude sramota što je nešto lepo samo tebi, ni što ti je lepo ono što je i većini.

Mora da se plače zbog lepote, često. Ako se ne plače, nije lepota, ili nisi opušten. Lepota je učiteljica. Svako je lep i sve je lepo. Ne postoji ništa što nije lepo. Ne postoji. Pogledaj, šta ima što postoji a da nije lepo? Ako postoji, lepo je. Bezobrazluk je reći da nešto nije lepo, ako postoji. Ako si tu da vidiš nešto, bilo šta, to mora da je lepo. Ako ne vidiš da je lepo, ne vidiš dovoljno široku sliku. Na dovoljno širokoj slici, sve je lepo. Na dovoljno dugačkoj vremenskoj liniji, sve je bezvredno, ali dok postoji, lepo je.

Tokin

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Млађони рече

To jenodstavno ne ide tako. Objektivno se nikad ne odnosi na "Sve" kao sto @cloudking pokusava da predstavi, odnosi se na standard koji drzi velika vecina ljudi.

U mom rečniku "objektivno" se odnosi na nešto što ne zavisi ni na koji način od subjekata. Gravitacija objektivno postoji verovao ti u nju ili ne... i koja god većina da veruje da može da skoči i odlebdi u vasionu, to neće prestati da bude objektivno netačno... jer prosto ne zavisi od subjektivnih stavova i mišljenja.

Za subjektivni standard koji drži velika većina ljudi imamo druge izraze, poput dominantnog ili većinskog mišljenja i slično...

Цитат

kao sto sam pre spominjao tebi kada smo diskutovali o statistici, razlicite distribucije postoje, ali svakak oda vecina drzi neki prosek koji se smatra objektivnim u NORMALNOJ DISTRIBUCIJI (na koji su se ti slatko ismejao a koja je statisticka realnost) 

:))

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Пасивна агресија није аргумент. Заболе ме за твоја осећања.

Заболе ме ако одеш са теме. Вређаш нас све јер смо дискутовали озбиљно, покушавајући да образложимо своје аргументе, иу образлагали смо их, а ти онда дођеш после три сата ко да нико ништа није причао, наставиш своју мантру и још кукаш како су ти повређена осећања.

Заболе ме за твоја осећања, али твоје непоштовање свих учесника на теми је ужасно.

Znaci ja vas vredjam, jer ste se vi potrudili da mi odgovorite a ja sam smatrao da ti odgovori nisu tacni i ponasam se kao da smatram da nisu tacni? 

Mislim ovo je samo primer toga koliko me pogresno tumacis. Otisao sam sa teme jer sam video da nema sanse da se slozimo, i da nema sanse da odgovarm tebi, cloudkingu povremeno paradoksikologiji i juanu na sve stvari koje iznesete. Vratio sam se posle tri sata, jer ne vidim poentu da odgovaram na nesto sa cime se fundamentalno ne slazem posle svega sto sam izneo. 

U redu, mislis da gresim, misli brate, al sta si zapeo da me teras da ti priznam? Necu da ti priznam jer mislim da ne gresim i mislim da sam svoj slucaj izneo kvalitetno.
Vredja te to sto necu da ti priznam i sto cu da teram svoju pricu kao da me niste oborili? Pa to nije moj problem. 

Makar nikom od vas pored svih gresaka nisam rekao da "transferujete blam" ili slicno, po meni je to mnogo gora stvar nego ignorisati necije argumente. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

U redu, mislis da gresim, misli brate, al sta si zapeo da me teras da ti priznam? Necu da ti priznam jer mislim da ne gresim i mislim da sam svoj slucaj izneo kvalitetno.
Vredja te to sto necu da ti priznam i sto cu da teram svoju pricu kao da me niste oborili? Pa to nije moj problem. 

Вређа ме што нас све овде зајебаваш, и што то стално радиш. Што си дошао са неком ресетованом причом, пошто си претходно побегао јер си схватио да твоја прича уопште не пије воду кад се суочи са аргументима. Аргументима које су иначе сви на теми сем тебе имали. Ти си имао тврдње и праскања кад видиш да ти тврдње не пролазе.

Заболе ме и за твоје "признање" и за твоја осећања, али ово је једноставно крајњи безобразлук.

Иначе си то опет урадио, јер си прескочио пост у ком ти директно цитирам оно што доказује по ко зна који пут да отворено лажеш кад останеш без аргумената и покушаваш да нас све овде по ко зна који пут правиш будалама. То је иначе лоше на првом месту за тебе из милијарду разлога, али то је већ твоја ствар.

Ево га пост, да ге не прескочиш опет или да слујачно не кажеш како си јадан и угњетен а ја те давим за нешто што никад ниси рекао јер те мрзим и имам пик на тебе:

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Za subjektivni standard koji drži velika većina ljudi imamo druge izraze, poput dominantnog ili većinskog mišljenja i slično...

I postoji grana filozofije koja se bavi tim pitanjem da li je to samo skup subjektivnih ili postoji objektivni standard zove se ESTETIKA
https://en.wikipedia.org/wiki/Aesthetics
I onda imamo odgovor vise filozofskih pravaca na nju, naprimer tradicionalni odgovor, moderni odgovor, post moderni odgovor. 
Taj odgovor ukljucuje tumacenja pitanja kao sto su
1. Da li postoji objektivno/apsolutno lepo.
2. Kako mozemo da utvrdimo sta je objektivno/apsolutno
3. Po metodu koji smo uzeli da utvrdjujemo - koji je odgovor za apsolutnu lepotu. 

Tradicionalisti imaju jedno misljenje.
MOdernisti imaju drugo.
MOdernisti i tradicionalisti se slazu da postoji ali se ne slazu oko toga kako se utvrdjuje.

Sa druge strane imamo postmoderniste, koji se NE SLAZU DA POSTOJI objektivno lepo vec smatraju da je objektivno bas to sto ti kazes, samo vecinsko misljenje cesto utemeljeno kulturom. 

Iste odgovore imaju na ostala filozofska pitanja kao sto SU:
da li postoji apsolutni moral
da li postoji apsolutno ispravna politika
da li postoji apsolutna fizika
itd itd. 

Je l to tacno sto sam sada rekao? Reci mi gde gresim sa ovim izjavama? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Вређа ме што нас све овде зајебаваш, и што то стално радиш. Што си дошао са неком ресетованом причом, пошто си претходно побегао јер си схватио да твоја прича уопште не пије воду кад се суочи са аргументима. Аргументима које су иначе сви на теми сем тебе имали. Ти си имао тврдње и праскања кад видиш да ти тврдње не пролазе.

Заболе ме и за твоје "признање" и за твоја осећања, али ово је једноставно крајњи безобразлук.

Ja sam izneo svoje stavove, izneo sam svoje argumente, vi ste na njih odgovorili - ja sam viudeo da se ne slazem i jednostanvo sam pokusao da sa VAMA(tobom konkretno)  vise ne diskutujem o tome. Ne znam kako to mozes da shvatis kao bezobrazluk.

Ne znam sta je bezobrazno u tome da ti neko kaze: OK IZNEO SI STA SI IZNEO i JA MISLIM I DALJE DA JE TO POGRESNO I KUD KOJI MILI MOJI?
Naravno da nisam pobegao jer sam mislio da moja prica ne pije vodu, tumaci to kako hoces, briga me. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam izneo svoje stavove, izneo sam svoje argumente, vi ste na njih odgovorili - ja sam viudeo da se ne slazem i jednostanvo sam pokusao da sa VAMA vise ne diskutujem o tome. Ne znam kako to mozes da shvatis kao bezobrazluk.

Ne znam sta je bezobrazno u tome da ti neko kaze: OK IZNEO SI STA SI IZNEO i JA MISLIM I DALJE DA JE TO POGRESNO I KUD KOJI MILI MOJI?
Naravno da nisam pobegao jer sam mislio da moja prica ne pije vodu, tumaci to kako hoces, briga me. 

Пре него што одговорим на ово, прескочио си поново овај део па само да те подсетим да одговориш ако није проблем...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Пре него што одговорим на ово, прескочио си поново овај део па само да те подсетим да одговориш ако није проблем...

Necu vise nista da ti odgovaram jer je sve otislo predaleko,  ne zelim da pricam sa tobom, ne zelim da ti uvazavam argumente. Ne znam sta ti tu nije jasno.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Al iajde. Evo poslednji put da pokusam.
Hitler je jevrejima nuremburskim zakonima oduzeo gradjanski status u nemackoj, i time im oduzeo pravo na zivot i dozvolio drzavi i policiji da radi sta hoce istima.

https://www.ushmm.org/outreach/en/article.php?ModuleId=10007695

Ako sad ovo ne uvazis, onda stavarno nema nikakve poente da pricamo. Ali bas nikakve. 

Подели на овим сајтовима

Necu vise nista da ti odgovaram jer je sve otislo predaleko,  ne zelim da pricam sa tobom, ne zelim da ti uvazavam argumente. Ne znam sta ti tu nije jasno.

Какви аргументи? Само сам ти ставио линк до места које показује да си лагао, пошто си ме опет убеђивао да сам те џабе кињио. Само сам тражио да ми то прокоментаришеш.

Или те кињим и малтретирам и кад ти цитирам тебе самога?

Подели на овим сајтовима

Ako sad ovo ne uvazis, onda stavarno nema nikakve poente da pricamo. Ali bas nikakve. 

Ето. Ниси рекао то што си рекао. Знао сам.

Уживај у том свету који си за себе изградио, ко сам ја да ти рушим Снешка?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Какви аргументи? Само сам ти ставио линк до места које показује да си лагао, пошто си ме опет убеђивао да сам те џабе кињио. Само сам тражио да ми то прокоментаришеш.

Или те кињим и малтретирам и кад ти цитирам тебе самога?

Nisam lagao samo nisam hteo da ti odgovoram jer pretpostavljam da ovo neces da uvazis jer ne kaze direktno "UBIJAJTE JEVREJE" nego im jednsotavno oduzima SVA PRAVA i dozvolajva da im se radi sta god oces. 

Подели на овим сајтовима

@RYLAH,

Гледе традиционалног у уметности, ово је неко моје лично думање, не нужно и тачно :) Све се 

ослања на традицију јер не постоји ништа ново под капом небеском, један пластичан пример кубизам је настао по угледу на древне Афричке маске, дакле по у угледу на нешто традиционално, шта је ново, нов је начин изражавања у том смислу кубизам када је настао јесте био модеран, Мислим да је непотребно разграничавати шта је традиционално, а шта модерно, барем у уметности јер се и тиме стављају сасвим непотребне границе, а поготово је штетно ограничити уметност на географске ширине и дужине...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Objektivno upropastili ste temu.:skidamkapu:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...