Матусал Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 14 минута, kopitar рече Katolici razmišljaju na taj način . Postoje i neka viđenja svetaca o tome , dosta toga je razmatrano o muci i na tome se najviše temelji katolička pobožnost ( križni put , žalosna otajstva krunice ..itd). Ау брале код нас свака трећа баба има визије, а да не причам о монахињама и монасима и о неким верницима............. Мада ако је нешто ушло заједнички у традицију може се спомињати као начин сећања и обогаћивања опште свести о неком догађају... Некако ми је логично да су они који су га разапињали осуђивали и тукли и ругали му се то чинили под дејством демонског духа а сада испада да га је сатана одвраћао и у исто време ушао у јуду да оде и да га изда како би га разапели kopitar and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 3 минута, Матусал рече Ау брале код свака трећа баба има визије, а да не причам о монахињама и монасима и о неким верницима............. Мада ако је нешто ушло заједнички у традицију може се спомињати као начин сећања и обогаћивања опште свести о неком догађају... Некако ми је логично да су они који су га разапињали осуђивали и тукли и ругали му се то чинили под дејством демонског духа а сада испада да га је сатана одвраћао и у исто време ушао у јуду да оде и да га изда како би га разапели Ili da priča o kušanju u pustinji nije doživela večni kraj Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече El znate onu priču o Sv. Antoniju ili beše neki drugi veliki egipatski podvižnik, svejedno jedna je od najbitnijih figura među pravoslavnim svetiteljima kad je posle silnog podviga i molitvi a znalo se za njega da razgovara u Duhu sa Bogom, drznuo se i pitao Boga kome je podoban sada? Dakle kad s svetitelj psle silnih podviga i molitvi, već dobrano udostojen da razgovara u Duhu sa Bogom, jednog momenta drznuo i pitao Boga kome je on sada ovakav podoban, Bog mu da ime čoveka i grad u kome živi. Svetitelj ode u taj grad i nadje tog čoveka, medjutim zaprepašćenje doživljava kad saznaje da je taj čovek poznati razbojnik iz tog grada... Hoćete nastavak? ikrasil and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle kad s svetitelj psle silnih podviga i molitvi, već dobrano udostojen da razgovara u Duhu sa Bogom, jednog momenta drznuo i pitao Boga kome je on sada ovakav podoban, Bog mu da ime čoveka i grad u kome živi. Svetitelj ode u taj grad i nadje tog čoveka, medjutim zaprepašćenje doživljava kad saznaje da je taj čovek poznati razbojnik iz tog grada... Hoćete nastavak? Ali pošto je svetitelj verovao Bogu, razmisli malo i pita tog čoveka... Pita ga svetitelj, molim te koja su tvoja dela pred Bogom? Razbojnik ga malo začudjeno pogleda, nikada nije očekivao takvo pitanje i veli: Otkud meni dela pred Bogom ja sam razbojnik? Međutim svetitelj insitira i dalje da mu ovaj kaže, jer je siguran da ima neka dobra dela... ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ali pošto je svetitelj verovao Bogu, razmisli malo i pita tog čoveka... Pita ga svetitelj, molim te koja su tvoja dela pred Bogom? Razbojnik ga malo začudjeno pogleda, nikada nije očekivao takvo pitanje i veli: Otkud meni dela pred Bogom ja sam razbojnik? Međutim svetitelj insitira i dalje da mu ovaj kaže, jer je siguran da ima neka dobra dela... I razbojnik kaže, ma ja sam čitavog života samo otimao ono što nije moje, međutim jesam dva puta pomogao , prvi put jednoj ženi kojoj su porodicu odveli u roblje, ja sam joj pomogao da oslobodi muža i sinove i drugi put nešto takođe tako slično.... kopitar and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Svetitelj se zahvali i ode. Bio je u pravu kad je insistirao na tome da razbojnik mora da ima neko delo PRED BOGOM, jer je verovao Bogu i verova je takođe i u svoje podvižništvo i molitve, te revnost i ustremljenje prema dobroti Božjoj i znao je ako je i razbojnik u stanju Božje blagodati podobne i njemu, da mora postojati za to dobar razlog. Eto kod svetitelja je bio izrazito vidan razlog kod razbojnika naprotiv, ništa nije ukazivalo na podobnost sa svetiteljem. Ovde je recimo reč o ISTOJ PLATI i svetitelj nije otišao tužan, nego je ispitao podrobno da vidi o čemu je reč a vi ste već 52 stranice tužni što se i za kraduckanje neko spašava podjednako kao jedan tako veliki podvižnik ispostnik i molitvenik pred Bogom kakavi su bili svetitelji egipatski monasi. kopitar, ikrasil and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Koliko se secam, ( onako kroz maglu ), mislim, VSB, da nije bio razbojnik u pitanju ? I, pitanje je, koja tacno poenta price ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 18 минута, Bokisd рече Koliko se secam, ( onako kroz maglu ), mislim, VSB, da nije bio razbojnik u pitanju ? I, pitanje je, koja tacno poenta price ? M nemoj a šta tvoja magla dalje kaže ako nije bio razbojnik? Bio neki učitelj u osnovnoj školi ili šta? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече M nemoj a šta tvoja magla dalje kaže ako nije bio razbojnik? Bio neki učitelj u osnovnoj školi ili šta? Pa, ne moze razbojnik da bude slican svetitelju , zar ne ? Ne znam , kako izvesti i konstruisati bas takvu pricu ? Kazem, bitna je i poenta ( konteskst ) te price. Bilo bi najbojle, kada bi mogao da nadjes tu pricu, da vidimo sta pise . Mozda i postoji prica sa razbojnikom, ali, ja znam za drugu pricu, ( sa nekom zenom iz nekog grada ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, ne moze razbojnik da bude slican svetitelju , zar ne ? Ne znam , kako izvesti i konstruisati bas takvu pricu ? Kazem, bitna je i poenta ( konteskst ) te price. Bilo bi najbojle, kada bi mogao da nadjes tu pricu, da vidimo sta pise . Mozda i postoji prica sa razbojnikom, ali, ja znam za drugu pricu, ( sa nekom zenom iz nekog grada ). pa ispričaj je ako znaš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече pa ispričaj je ako znaš. Ne znam tacno detalje, ali , slicna je prica. Pitao je svetitelj Boga kome je slican, i On ga odveo u neki grad, kod neke zene, koja je , ispostavilo se , imala neku veliku vrlinu ( cini mi se neosudjivanja bliznjih ). Tako da, je kroz tu jednu jedinu vrlinu zaradila spasenje svojoj dusi, iako nije imala neke velike podvige kao svetitelj. Tako nesto odprilike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ne znam tacno detalje, ali , slicna je prica. Pitao je svetitelj Boga kome je slican, i On ga odveo u neki grad, kod neke zene, koja je , ispostavilo se , imala neku veliku vrlinu ( cini mi se neosudjivanja bliznjih ). Tako da, je kroz tu jednu jedinu vrlinu zaradila spasenje svojoj dusi, iako nije imala neke velike podvige kao svetitelj. Tako nesto odprilike. A je l kraduckala malo tako što je sipala malo vode u mleko koje je prodavala na pijaci? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A je l kraduckala malo tako što je sipala malo vode u mleko koje je prodavala na pijaci? Moguce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Bokisd рече Moguce. Pa šta će sad da bude zarobljena u mitarstvima do sveopšteg suda, pošto neće nikako uspeti da odvoji vodu od mleka? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa šta će sad da bude zarobljena u mitarstvima do sveopšteg suda, pošto neće nikako uspeti da odvoji vodu od mleka? Pa, ona velika vrlina koju je cinila, neosudjivanje bliznjih, moze joj pomoci kod ispitivanja. Kako se kaze, ( parafraza ) , ne sudite i ne osudjujte i nece vam biti sudjeno. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука