Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Матусал рече Мени је логично да човек када умире излази изван времена и да тада среће све оне који су се упокојили у прошлости и који ће се упокојити у будућности тј. он се нађе на страшном суду и баш тада среће Христа који је сишао у ад и кога су срели сви људи приликом своје смрти од почетка до краја времена и тај Христос који им изађе у сусрет постаје мера спасења они ће га познати као спаситеља или као судију.Отац ће спасити свакога у коме препозна ма и најмање присуство свога Сина,јер Отац нас познаје искључиво кроз Христа. Naravno, zato veli Isus u Jovanu17. sačuvao sam Oče sve koje si mi dao da sačuvam i niko ne pogibe osim sina pogibli. Kao što si mene poslao u svet iako nisam od ovog sveta tako i njih ostavljaš u ovom svetu iako nisu od ovoga sveta. Dakle Hristos je jasan naš nebeski Put je On sam i počinje ovde na ovom svetu, jer iako smo u ovom svetu mi nismo deo njega mi smo deo nebeskog Hristovog sveta. ikrasil and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече I Savlu je trebalo samo tren da postane Pavle bez obzira što je Pavle posle toga još puno zemnog života proživeo. Али Павле је оправдао своје призвање и Господ му рече ,,да ће видети колико му ваља пострадати за име његово,,. Упокојени више не могу делати. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kome je ovo upućeno? Ako je meni onda ne samo da ne odbacujem postojanje ličnosti već ukazujem da je u Hristu Isusu naša ličnost večna i da vaskrsava sa NJim i živi u sve dane života bez ikakvih mitarstava ili čistilišta ili drugih muka na koje vi ukazujete. Ne tvrdim da odbacujes postojanje licnosti, vec procitaj bolje. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече C.S. Lewis, moj omiljeni pisac je verovao u neku vrstu čistilišta, ali ne juridičkog, gde bi se ispaštalo za učinjene grehe, već otprilike kao kada prljav čovek uđe u kadu da skine prljavštinu sa sebe. Kada su ga pitali da li se moli za preminule, on je rekao - naravno. (Imajmo na umu da je on bio anglikanac, a to nije baš uobičajena praksa u anglikanstvu.) Lično, ne bih kategorički isključio mogućnost izvesnog pročišćavanja nakon smrti. Da li to može da uključuje i nekakav bol - šta i ako uključuje? Uostalom, i orgazam podrazumeva određenu vrstu bola, pa se niko ne buni... Mada, problem kod čistilišta je što je pokajani razbojnik taj dan bio u raju, bez ikakvog pročišćavanja. Kako se to objašnjava kod rimokatolika? Razbojnik spada u mučenike a oni idu direktno u Raj. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Матусал рече Али Павле је оправдао своје призвање и Господ му рече ,,да ће видети колико му ваља пострадати за име његово,,. Упокојени више не могу делати. I pokajani razbojnik je opravdao svoje postojanje i pokajani na postelji koji se sa bolom u duši seti svog grehovnog života i pročisti se u tom trenu takođe opravdava svoje postojanje. Imaš li čoveka bez ikakve boli u ovom životu? ako mi nadjete takvog čoveka koji u ovom životu nema nikakvu bol i nikakvo stradanje ja ću svakome onda da verujem u dodatno stradanje koje je Hristos prirpremio a kojeg izgleda neki ovde potenciraju. Ti brate znaš da je Hristos ljubav i da je stradanje povezano sa starim adamom i grehom čoveka i da ga nijedan čovek nije poštedjen, tako da priča o nekakvom dodatnom stradanju ne pije vodu ni kod tebe to uveliko osećam. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 5 минута, Матусал рече Христа који је сишао у ад и кога су срели сви људи приликом своје смрти од почетка до краја времена Ne kazem da mozda nisi u pravu, ali samo da proverim da li sam te dobro razumeo. Verujes da kada je Hristos na Veliku subotu sisao u ad, da su tamo bili i videli ga svi ljudi od pocetka do kraja vremena? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 2 минута, kopitar рече Razbojnik spada u mučenike a oni idu direktno u Raj. Ma hajde molim te, kakav je to odgovor, čiji je on mučenik Hrista radi? Naravno da nije po rečima samog razbojnika kaže da je on pravedno osudjen i pravedno strada ali je njegov podvig priznavanje nevine Krvi koja strada sa njim na Krstu pored i poznanja Sina Božjeg i uzverovanja da će već danas biti u raju. Čuj pokajani razbojnik mučeništvom stradao.... to nije istina, nije stradao hrista radi i nije stradao nevin. Светислав Павловић and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 6 минута, Благовесник рече Ne tvrdim da odbacujes postojanje licnosti, vec procitaj bolje. Rekao si da odbacujem postojanje ličnosti posle smrti dakle njenu svesnost. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Благовесник рече Ne kazem da mozda nisi u pravu, ali samo da proverim da li sam te dobro razumeo. Verujes da kada je Hristos na Veliku subotu sisao u ad, da su tamo bili i videli ga svi ljudi od pocetka do kraja vremena? Тако некако ме наводи размишљање. Има неких који кажу да се шеол односио само на стари завет и да је укинут по васкрсењу,али ми се некако чини исправније ово друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma hajde molim te, kakav je to odgovor, čiji je on mučenik Hrista radi? Naravno da nije po rečima samog razbojnika kaže da je on pravedno osudjen i pravedno strada ali je njegov podvig priznavanje nevine Krvi koja strada sa njim na Krstu pored i poznanja Sina Božjeg i uzverovanja da će već danas biti u raju. Čuj pokajani razbojnik mučeništvom stradao.... to nije istina, nije stradao hrista radi i nije stradao nevin. Kako nije , čim je priznao čovjeka (Krista )da je nevin to mu se u računalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, kopitar рече Kako nije , čim je priznao čovjeka (Krista )da je nevin to mu se u računalo. Kakvo je to mučeništvo onda? Onda smo svi mučenici i idemo direktno u raj koji to uradiimo i priznamo da je Hristos stradao na Krstu nevin. Što je meni dosta blisko i možda si sasvim u ovakvoj postavci u pravu. Desiderius Erasmus and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ti brate znaš da je Hristos ljubav i da je stradanje povezano sa starim adamom i grehom čoveka i da ga nijedan čovek nije poštedjen, tako da priča o nekakvom dodatnom stradanju ne pije vodu ni kod tebe to uveliko osećam. Па за друге не знам, али када сам спознао јевањђеље и примио тајну крштења и увед у светотајински живот и приступам најсветијој тајни сједињујући се са самим Господом по својој мери нисам сигуран да ћу имати било какав други одговор или изговор осим онога што учиним овде и сада у времену. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 3 минута, Матусал рече Тако некако ме наводи размишљање. Има неких који кажу да се шеол односио само на стари завет и да је укинут по васкрсењу,али ми се некако чини исправније ово друго. I u Pismu stoji da Hristov glas čuju i živi i mrtvi, kako Ga čuju onda ako nisu svi tu? ikrasil and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Kakvo je to mučeništvo onda? Onda smo svi mučenici i idemo direktno u raj koji to uradiimo i priznamo da je Hristos stradao na Krstu nevin. Što je meni dosta blisko i možda si sasvim u ovakvoj postavci u pravu. Ne samo Krista nego svakog čovjeka..razbojnik nije znao da je on Krist. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, kopitar рече Ne samo Krista nego svakog čovjeka..razbojnik nije znao da je on Krist. Vidiš li onda kako se i nekršteni spašavju i idu direktno u raj? Dovoljno je da znaš šta je nevina krv i da to ispovediš. kopitar and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука