Благовесник Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 Bog u svom bozanskom secanju bastini samo ono dobro, sto je u saglasnosti sa njegovom Recju tj. Logosom. On dolazi da prekrije ljudske grehove i da stvori mogucnost da gresi budu uklonjeni, dolazi da ponudi oslobodjenje, te je mnogo zvanih, ali... Zato Gospod u Novom Zavetu nije taj koji upire prstom i spominje javno ljudska sagresenja. Pa ko je onda taj, sobzirom da ce se ipak cuti na sudu i ta strana o coveku kada se predstavi (upokoji), jer "nema nista tajno sto nece biti javno, ni sakriveno sto se nece javno doznati i doci na videlo. Gledajte, dakle, kako slusate, jer ko ima dace mu se, a ko nema uzece se od (iz) njega i ono sto misli da ima (poseduje)" (Lk 8: 17, 18). Ako postoje pali andjeli (a mnogi verujemo da postoje, barem u nekom smislu), onda oni svakako pamte ili zapisuju dela bogoprotivna tj. zla. Namece se logicno pitanje, a zasto to rade? Sigurno ne sebi za spomenar, vec da tim 'papirom' u casu nase smrti masu pred andjelima Bozjim kao dokazom da je taj i taj cinio njihova dela i da je zato po svakom pravu i pravdi, taj i taj njihov. Zato i kidisu (kako su opisani u brojnim vidjenjima), jer smatraju da je nepravedno da isti bude u rukama andjela, jer je svoju volju vise-manje izrazio okretanjem prema njima. Medjutim, da demoni ne bi ostali u uverenju da su u pravu da je taj covek gresnik i bogoprotivnik, a da Bog svojom toboznjom pristrasnoscu, licemerstvom i nepravdom krsi gresnikov izbor, ANDJELI Bozji im na njihove optuzbe daju svedocanstvo, svedoce pred njima i pred svetom, o onome sto oni ne znaju - potvrdom o dobrim evandjelskim delima upokojene osobe (kao proslavnu besedu pri njenom uzvodjenju u slavu Bozju), kao i uverenje (oprostajnicu) o brisanju grehova u vidu svedocanstva izdatog u Svetoj tajni Ispovesti (Pokajanja) sa pecatom Svete Liturgije. TO SU MITARSTVA. A sto su mitarstva bila poznata u izvesnom smislu i neznaboscima, stvar je ista kao i sa Potopom: da o tome nemamo spomena kod neznabozaca, vec samo kod izabranog Naroda Bozjeg, to bi bio argument za sumnju. A zasto je smrt ovako prikazana? Zato sto u smrtnom casu smrt izgleda upravo tako, a to je dokazano i od strane psihologa, da ces u casu smrti imati osecaj da te juri upravo ovakvo nesto i to sa kosom, i taj trenutak ce liciti na pravi horror film, ali posmatran iz prvog lica zrtve, no, ima nesto sto je utesno u svemu tome, moguc je srecan zavrsetak! Sve zavisi od naseg sadasnjeg izbora, sada i ovde. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 25 минута, Благовесник рече Sve zavisi od naseg sadasnjeg izbora. да, али у овом животу и на овом свету, сотона и јесте кнез овога света, када умреш, нема више никакву власт ни он ни његова булумемта, зна се ко је Цар и чија је задња што су нам мерили овде, мерили су, што су нам подметали овде, подметали су, после смрти се ич не питају, јер Царство није њихово, нити су границе њихове. Зато нам ваљда и остави Господ покајање до задњег даха. Ivan Marković, Trifke and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 21 минута, Снежана рече Царство није њихово, нити су границе њихове. Nije njihovo Carstvo, jer nisu duhovi Carstva, ali jesu duhovi zlobe u podnebesju (Ef. 6, 12). I tada, u casu smrti i nakon prolaza podnebesja sa ciljem uzlaska do prestola Bozjeg, oni pokusavaju smutiti cak i veoma poboznu dusu, poslednjim pokusajima koji su i najjaci jer su 'otvoreni", jer su u toj poslednjoj borbi oni nasim duhovnim ocima vidljivi i ogoljeni, a to ima smisla i iz razloga koji sam podvukao. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 5 часа, Благовесник рече Nije njihovo Carstvo, jer nisu duhovi Carstva, ali jesu duhovi zlobe u podnebesju (Ef. 6, 12). I tada, u casu smrti i nakon prolaza podnebesja sa ciljem uzlaska do prestola Bozjeg, oni pokusavaju smutiti cak i veoma poboznu dusu, poslednjim pokusajima koji su i najjaci jer su 'otvoreni", jer su u toj poslednjoj borbi oni nasim duhovnim ocima vidljivi i ogoljeni, a to ima smisla i iz razloga koji sam podvukao. Ali, koja je svrha tih pokušaja, ako više ne možemo da podlegnemo njihovim kušanjima? Valjda su i oni svesni da Božiji anđeo, ako je namerio da te provede do Neba, on će to i uraditi? A, ako nije namerio, neće ni kretati da te vodi. Ne, ipak shvatam mitarstva metaforički, kao jedno živopisno i korisno upozorenje da treba da se očistimo od svakog greha... Mada je tu onda priličan problem što je jedan Zlatousti očigledno verovao u mitarstva (a, citat je izgleda autentičan, i Pomazanski ga navodi u Dogmatici): „Tada su nam potrebne mnoge molitve, mnogi pomagači, mnoštvo dobrih dela, veliko zastupništvo anđela dok prolazimo kroz vazdušno prostranstvo. Ako nam je na putu za stranu zemlju ili grad potreban putovođa, koliko su nam potrebniji putovođe i pomagači da nas provedu pored nevidljivih vlasti i sila koje gospodare u vazduhu, a koje se još nazivaju i goniteljima, mitarima, poreznicima.“ Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 On 5.7.2017. at 18:56, Аурор рече Vladika Lazar je rekao da je to prepisano iz egipatske "Knjige mrtvih". Sa tim argumentom treba biti prilično oprezan, jer neko može da kaže da smo od pagana preuzeli i Boga koji umire i vaskrsava (ima to i kod njih). елТорнеро and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 Ko će ga znati šta se dešava. Možda nema apsolutno ničega , generalno mi ovde možemo samo da verujemo, nagađamo i da se nadamo. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 53 минута, Natasa. рече Ko će ga znati šta se dešava. Možda nema apsolutno ničega , generalno mi ovde možemo samo da verujemo, nagađamo i da se nadamo. Prica o motarstvima je najobicnija srednjovekovna bajka. Hristos je jasan: John 5:24 Zaista, zaista vam kažem: Ko moju reč sluša i veruje Onome koji je mene poslao, ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život. Paradoksologija, Снежана, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече Ali, koja je svrha tih pokušaja, ako više ne možemo da podlegnemo njihovim kušanjima? Valjda su i oni svesni da Božiji anđeo, ako je namerio da te provede do Neba, on će to i uraditi? A, ako nije namerio, neće ni kretati da te vodi. Ne, ipak shvatam mitarstva metaforički, kao jedno živopisno i korisno upozorenje da treba da se očistimo od svakog greha... Mada je tu onda priličan problem što je jedan Zlatousti očigledno verovao u mitarstva (a, citat je izgleda autentičan, i Pomazanski ga navodi u Dogmatici): „Tada su nam potrebne mnoge molitve, mnogi pomagači, mnoštvo dobrih dela, veliko zastupništvo anđela dok prolazimo kroz vazdušno prostranstvo. Ako nam je na putu za stranu zemlju ili grad potreban putovođa, koliko su nam potrebniji putovođe i pomagači da nas provedu pored nevidljivih vlasti i sila koje gospodare u vazduhu, a koje se još nazivaju i goniteljima, mitarima, poreznicima.“ Pomazanski i mnogi drugi navode mnogo sta sta im se svidja. Hristos je bio jasan:John 5:24 Zaista, zaista vam kažem: Ko moju reč sluša i veruje Onome koji je mene poslao, ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život. Ima jos mnogo drugih stihova. Najgore je sto se prica o mitrastvima zasniva na ucenju o zaslugama koje nemaju nikakvo uporiste u jevandjelju.Sve je u toj prici o mitarstvima bolesno i van duha jevandjelja. A sve da je i verovao u njih Sv Jovan Zlatosust, pa sta? Ima otaca koji su verovali i u zestoke jeresi gore od mitarstva pa eto. Desiderius Erasmus, Volim_Sina_Bozjeg and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 Mitarstvo ili Čistilište je maloverje. Zakonom se čovek ne može opravdati ali verom držeći i zakone čovek je onda onaj koji je već ovde i sada biće koje jeste u ovom svetu ali nije od ovog sveta i smrću svojm ne dolazi na sud nego prelazi u život večni. Дидим and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 12 минута, Trifke рече Prica o motarstvima je najobicnija srednjovekovna bajka. Ali, kako srednjevekovna, kada Oci 4. veka govore o mitarstvima? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 Помекада се стварно запитам, у ког Бога ми то верујемо, да ли нам је заиста потребна, зашто је и чему толика мистификација и скоро па болесно и мазохистичко давање на важности демонима. Нико их није оспоравао, али читајући Оце, сазнајемо да њихово деловање не иде даље од предлога и смућивања, за даље и дубље они власт немају, а Бога ми, нисмо ни ми Јов, па да Господ на на нама дозвољава толика искушења. Aleksandra_A, Paradoksologija, Дидим and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 Управо сада, Снежана рече Помекада се стварно запитам, у ког Бога ми то верујемо, да ли нам је заиста потребна, зашто је и чему толика мистификација и скоро па болесно и мазохистичко давање на важности демонима. Нико их није оспоравао, али читајући Оце, сазнајемо да њихово деловање не иде даље од предлога и смућивања, за даље и дубље они власт немају, а Бога ми, нисмо ни ми Јов, па да Господ на на нама дозвољава толика искушења. Slažem se, ali šta ćemo sa onim otačkim izjavama sa početka teme? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече Ali, kako srednjevekovna, kada Oci 4. veka govore o mitarstvima? Ma daj koji? Ovaj citat sa Zlatoustim ne pali, bilo bi u dirktnom sukobu sa onim sto je on ucio. Pogledaj malo sta su oni ucii i probaj da to ukalupis te mudrolije da ne kazem srednjovekovne Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 2 минута, Снежана рече Помекада се стварно запитам, у ког Бога ми то верујемо, да ли нам је заиста потребна, зашто је и чему толика мистификација и скоро па болесно и мазохистичко давање на важности демонима. Нико их није оспоравао, али читајући Оце, сазнајемо да њихово деловање не иде даље од предлога и смућивања, за даље и дубље они власт немају, а Бога ми, нисмо ни ми Јов, па да Господ на на нама дозвољава толика искушења. Bravo! najzad prava poenta. Slika o Bogu! Bog koga pokazuju mitarstva je nesposoban i bezpomocan a mi smo ostavljeni sami sebi. Bravo Snezana ovo je genijalno! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 9, 2017 Пријави Подели Написано Јул 9, 2017 пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече Slažem se, ali šta ćemo sa onim otačkim izjavama sa početka teme? ништа, ко има уши нека чује, ко има очи нека види, ко има главу нека је користи, уз сво поштовање, не може мени свако бити ауторитет. Desiderius Erasmus, Дидим and Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 2 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука