Jump to content

Да ли је православље мртво?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 147
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Жика рече

Тамо су добри духовници били, по мојој процени, отац Лазар и отац Лука Анић.

glej, zastranili su mnogi i episkopi i monasi kroz istoriju. garanciju ti niko ne može dati da će Rafailo  ili ko drugi ostati i opstati. Meni lično je sad ok. Isto tako je i episkop Artemije mnogo dao crkvi i to treba poštovati. Naravno od nijednoga ne treba praviti idola, gurua ili svamija :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, gor.anger рече

glej, zastranili su mnogi i episkopi i monasi kroz istoriju. garanciju ti niko ne može dati da će Rafailo  ili ko drugi ostati i opstati. Meni lično je sad ok. Isto tako je i episkop Artemije mnogo dao crkvi i to treba poštovati. Naravno od nijednoga ne treba praviti idola, gurua ili svamija :)

И не зна се да ли ће се вратити под окриље Мајке Цркве...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, gor.anger рече

Ја не мислим да ће о. Рафаило отпасти од Цркве, само сам дао пример.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Жика рече

Не разумем исто да се људи ухвате Карелина. Поред преподобних Пајсија, Порфирија, Тадеја, Софронија итд.

е ајд ти молим те објасни или дај линк јер се Трифкету не да. спомиње неког Могилу и руске схоластике а ја не могу да нађем на форуму ништа од тога. шта је погрешно код Карелина?

mislim, pokupovao sam sve što postoji kod nas od njega i spremam se da se bačim na čitanje

:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, gor.anger рече

е ајд ти молим те објасни или дај линк јер се Трифкету не да. спомиње неког Могилу и руске схоластике а ја не могу да нађем на форуму ништа од тога. шта је погрешно код Карелина?

Stvarno, sta je to toliko strasno kod Karelina ?

Ovo oko Mogile, nije bas tako jednostavna prica, koliko se secam sto sam citao. Ta neka sholastika i slicno.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, gor.anger рече

Нешто мало сам читао од Карелина, нисам хтео више јер ми не лежи. Петар Могила је био под утицајем католичке праксе, а проглашен је за светитеља што многи не знају.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Жика рече

Нешто мало сам читао од Карелина, нисам хтео више јер ми не лежи. Петар Могила је био под утицајем католичке праксе, а проглашен је за светитеља што многи не знају.

После Трентског концила долаи до јачег продора католичког учења на Исток. 

Барем колко знам, а тај Могила, је л био у 16. илуи 17. веку?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Страле рече

После Трентског концила долаи до јачег продора католичког учења на Исток. 

Барем колко знам, а тај Могила, је л био у 16. илуи 17. веку?

Рођен је крајем 16. века.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, gor.anger рече

mislim, pokupovao sam sve što postoji kod nas od njega i spremam se da se bačim na čitanje

Нисам прочитао све али оно што јесам је сасвим у реду по мени.Важна је порука коју писац шаље не треба цедити никакве теологије из њехових дела јер им то није ни сврха писања него пре свега духовништво. Е сад како ће ти лећи као духовник је твоха ствар, у суштини је захтеван и иде у детаље, више један вид монашке праксе али није лоше покупити неке ствари од њега. Битно је да знаш да читаш и да разликујеш штиво од свога живота и да употребљаваш прочитано онолико колико се може прилагодити твојој животној ситуацији а не као они што нешто прочитају па се одмах баче на праксу без духовника и посилазе са ума па им крив писац.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Кратос рече

A što se ućutalo?Svetiljka se ne meće pod sto nego na najviše vrhove kaza Hristos.

Па кад будале проговоре, паметни ућуте.ne_shvata 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Жика рече

Слажем се са Трифкетом око оца Рафаила. Мени уопште не одговара. 

И мојим слабостима не одговарају благе речи  оца Рафаила које секу ....али мом унутрашњем гласу савести...одговара. Знам да звучи мало оксиморично, ал тако бива код мене....ne_shvata

пре 16 часа, Жика рече

Надам се да грешим

Веруј да грешиш....:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

И мојим слабостима не одговарају благе речи  оца Рафаила које секу ....али мом унутрашњем гласу савести...одговара. Знам да звучи мало оксиморично, ал тако бива код мене....ne_shvata

Веруј да грешиш....:)

Није због мојих слабости већ једноставно осетим.  Не прија ми да га слушам. Не осећам радост код њега као код неких духовника.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...