Jump to content

Утицај духа Запада као главни узрок словенског нејединства

Оцени ову тему

Препоручена порука

А за све наше грехе крив је неко други... што ми то нешто познато. ;)

Sent from my iPad using Tapatalk

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Grizzly Adams рече

Па зато што ово са Јеванђељем и хришћанством везе нема. Само злоупотреба вере за неке политичке или какве већ поруке. И то све наопако.

Питам се шта уопште има један хришћанин и свештеник да тражи у овоме?

Брате, ја овде не видим никакав етнофилетизам или "расофилетизам". Просто се говори о негативном утицају "запада" на словенске народе.

Подели на овим сајтовима

Брате, ја овде не видим никакав етнофилетизам или "расофилетизам". Просто се говори о негативном утицају "запада" на словенске народе.

Ма јес, да нас не квари тај "запад" ми би били ко анђели и лепршали крилима. Глупости.

Да видиш какви су верници ови на западу што прихвате православље, да нас све постиде. А и други.

Треба да престанемо да се бавимо тим бајкама. Дух нечастивог је свуда. И на западу и на истоку подједнако. А и Дух Божији је свуда где су верни. Доста више са том злоупотребом вере за политику. Прекините.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Ма јес, да нас не квари тај "запад" ми би били ко анђели и лепршали крилима. Глупости.

Да видиш какви су верници ови на западу што прихвате православље, да нас све постиде. А и други.

Треба да престанемо да се бавимо тим бајкама. Дух нечастивог је свуда. И на западу и на истоку подједнако. А и Дух Божији је свуда где су верни. Доста више са том злоупотребом вере за политику. Прекините.

Имао сам прилике да упознам православне Американце и Немицу. Ти људи које сам упознао су дефинитивно пуни Духа Светога. Одушевљен сам православним Американцима

Само луд човек може да негира да на читавом свету у свим народима има таквих људи, пуних Духа Светога. Исто тако само луд човек може да негира да нечастивог духа има свуда и у Русији и у Америци.

Овај текст говорим по мом расуђивању о негативном утицају са запада на Словене.

То не значи да не постоје добре ствари на западу.

Зашто смо тако изкључиви?

Подели на овим сајтовима

Не капирам вас прозападно оријентисане, зашто се сад позивате,а иначе  врло ретко то радите,на еванђљење и Христа,када је ово сасвим друга прича ?!

Како су се англосаксонци ујединили на све четири стране света,Велике Британија,Америка,Аустралија...а по мени су једни од већих злотвора,које је овај свет видео...

Зашто и словени не би имали бар колико и англосаксонски олош један степен толеранције и јединства?

Preporučjem odličnu emisiju na temi slovenstva:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Наравно да негативних ствари има свуда. Ја по западним негативностима знам да распалим само тако. А не жалим ни Словене кад је критика у питању, ни Кинезе, ни Африканце.

Не разумем само зашто "запад" негативно делује на Словене, а Словени не делују негативно на саме себе и на друге? По чему је то "негативан утицај" географски и национално одређен?

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не капирам вас прозападно оријентисане, зашто се сад позивате,а иначе  врло ретко то радите,на еванђљење и Христа,када је ово сасвим друга прича ?!
Како су се англосаксонци ујединили на све четири стране света,Велике Британија,Америка,Аустралија...а по мени су једни од већих злотвора,које је овај свет видео...
Зашто и словени не би имали бар колико и англосаксонски олош један степен толеранције и јединства?

То је ок. Нека се политичари договарају и организују ако мисле да је добро.

Ал не видим разлог да се хришћанство и свештенички чин злоупотребљава у те сврхе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Наравно да негативних ствари има свуда. Ја по западним негативностима знам да распалим само тако. А не жалим ни Словене кад је критика у питању, ни Кинезе, ни Африканце.

Не разумем само зашто "запад" негативно делује на Словене, а словени не делују негативно на саме себе и на друге? По чему је то "негативан утицај" географски и национално одређен?

Брате, текст говори о негативном утицају Запада (политички и филозовски појам) на Словене. Надам се да не морам да наводим све негативне примере у историји које смо доживели од Запада. 

Овде нико није рекао да ми Словени немамо никакве одговорности и да сами себи нисмо криви за многе ствари и да нисмо садили тикве са нечастивим. 

Овде нико није оплео ни поједној нацији или народу већ по политичким и филозофским утицајима Запада на саме западне народе прво а онда и на Словене.

Ако гледамо историју мислим да су  војно политички напади чешће ишли са Запада на Исток него обрнуту. 

Наполеон хоће у Москву, Хитлер хоће у Москву, Пентагон хоће у Москву...

Опет да подвучем, нисам уопште неки русофил нити се ложим на панславизам.

Да направим дигресију, исто је негативан утицај са истока дрмао Цркву када су се на том истоку у историји појављивале јереси а Свети Оци са запада су исповедали православну веру.

Просто ми није јасно зашто све мора да се рашчлањује и црта.

Подели на овим сајтовима

Брате, текст говори о негативном утицају Запада (политички и филозовски појам) на Словене.

Политички и филозофски Словени су били жива катастрофа скоро у целој записаној историји. Завршно са комунизмом и овим болесним неокомунизмом.

За то време је запад бар што се Британије, САД и сл. тиче био на бранику слободе и цивилизације. Камо среће да су мало више политички и филозофски утицали на нас што се тога тиче.

О томе можемо до прекосутра, али немој да злоупотребљавамо веру и хришћаство за те овосветске ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Grizzly Adams рече

Ал не видим разлог да се хришћанство и свештенички чин злоупотребљава у те сврхе.

Човек је изнео своје мишљење које није дневно политичко.

Зар не може Грк свештеник да критикује политичку и филозофску мисао са запада.?Исто тако и Арап и било ко?

Ово може бити проблем само ако се вади из контекста.

Да не идем у крајности мало. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Политички и филозофски Словени су били жива катастрофа скоро у целој записаној историји. Завршно са комунизмом и овим болесним неокомунизмом.

За то време је запад бар што се Британије, САД и сл. тиче био на бранику слободе и цивилизације. Камо среће да су мало више политички и филозофски утицали на нас што се тога тиче.

О томе можемо до прекосутра, али немој да злоупотребљавамо веру и хришћаство за те овосветске ствари.

Комунизмам који је као идеја зачет на Западу а пригрљен на Истоку. Ово друго је одговорност Словена.

Сачувај ме Боже челичне Америчке и Британске слободе.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Оно што сам читао код Достојевског нисам нашао нигде ни на Истоку ни Западу.

Да не генерализујеш мало? 

Подели на овим сајтовима

Руси, тј. Словени су кроз цео ХХ век поробили пола света и наметнули најгору антихришћанску идеологију икад. Побили сто милиона људи, дан данас милиони страдају због тога. Толико о "негативном утицају".

Што се људске слободе тиче ту Америма и Британцима не могу да присмрде. Нема шта да се прича уопште.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Руси, тј. Словени су кроз цео ХХ век поробили пола света и наметнули најгору антихришћанску идеологију икад.

FB_IMG_1497718879958.jpg.2bd54d1c9f75d80a910fd8e6d2f74ad9.jpg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Grizzly Adams рече

Руси, тј. Словени су кроз цео ХХ век поробили пола света и наметнули најгору антихришћанску идеологију икад. Побили сто милиона људи, дан данас милиони страдају због тога. Толико о "негативном утицају".

Што се људске слободе тиче ту Америма и Британцима не могу да присмрде. Нема шта да се прича уопште.

Извини није истина. Стаљин је Грузин.Лењин кажу Јевреј. Идеју је зачео Карл Маркс који је Рус као што сам ја Еским. 

Од тог зла су највише страдали Словени а запад ни трунку. 

И није то руски производ. А наша словенска кривица је што смо га прихватили, бојали се,сагињали главу,од Бога одступали.

Ајде сад да кренемо од истребљења Индијанаца, америчких ратова по читавом свету,Првог Светског Рата, Другог Светског Рата и лицемрија које нема мере.

Комунизам није дошао са Истока на Запад. Било је обрнуто! Све време говоримо о политичким и филозофским утицајима!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...