Jump to content

Tribina o Darvinu

Препоручена порука

Tribina o Darvinu konačno dobila lokaciju i termin

Tribina u organizaciji Centra za promociju nauke pod nazivom "Borba za opstanak Čarlsa Darvina" održaće se sutra, 23. maja u 19.30h u Velikom amfiteatru Hemijskog fakulteta u Beogradu.

IZVOR:  PONEDELJAK, 22.05.2017. | 19:17

Studentski kulturni centar u kom je trebalo da se održi tribina, iznenada je prošle nedelje otkazao gostoprimstvo Centru za promociju nauke, kako je rečeno, “iz tehničkih razloga”. 

Prema odzivu na društvenim mrežama, za tribinu je zainteresovano više od 1.600 ljudi. 

Centar za promociju nauke od 2012. godine razvija program CPN tribina koje privlače značajnu posetu u Veliku salu SKC-a. Tribina o Darvinu je u ovom terminu zakazana 6. maja, nakon što se pojavila peticija za reviziju izučavanja teroije evolucije u školama i značajno pre aktuelnih napisa o Centru u javnosti. 

Na tribini govore naši najugledniji naučnici, evolucioni biolozi dr Bilja Stojković i dr Aleksej Tarasjev, fizički antropolog dr Sofija Stefanović i teolog dr Andrej Jeftić. Moderator je Slobodan Bubnjević iz CPN-a.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Штета што нису позвали и о. Горана

Подели на овим сајтовима

Волио бих присуствовати, надам се да ће неко поставити барем краћи извјештај.
Нисам човјек од науке, па морам признати да ми нису позната прва три имена, мада не сумњам да се од њих итекако има шта чути. Највише бих, искрен да будем, волио чути Андреја Јефтића, имао сам част да га упознам док је још био студент, оставио је баш феноменалан утисак на мене.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Goku рече

да ми нису позната прва три имена

др Биљана Стојковић је еволуциони биолог, наследница прерано преминулог професора Николе Туцића на Биолошком факултету, доста јавно активна, највише на Пешчанику у борби против креационизма. Није лишена љевичарских предрасуда према Цркви, тако се "прославила" глупошћу да је СПЦ крива због нестанка даброва (наводно појели их током поста). Та јој се тврдња показала потпуно неутемељеном. др Софија Стефановић ради на Филозофском факултету, фина жена. др Алексеј Тарасјев, биолог и утемељени православац, је најупућенији, прави специјалиста за тему. Више пута је раније и на црквеним предавањима говорио о еволуцији као научној чињеници, не знам зашто то сада изазива скандализовање у неким црквеним круговима.

Подели на овим сајтовима

Ја радим до 8. ..на жалост...

Надамо се да ће бити  видео запис.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Рапсоди рече

Надамо се да ће бити  видео запис.

:) 

Подели на овим сајтовима

Tarasjev odličan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Vrlo pozitivna I na primerenom nivou atmosfera!

Jedna of mnogih, sjajnih opaski : Antiglobalisti vole americke proizvode pa cak I pseudo-nauke!

Odlican skup sagovornika!

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Џуманџи рече

@Grizzly Adams

Цитат

Алексеј се запитао како то да када језици еволуирају нико не поставља питања који су прелазни облици језика и зашто и данас руски језик не еволуира у српски и данас (познато је питање зашто мајмуни не еволуирају у људе и данас).

Још увек ти није чудно да само ти не видиш везу? ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Још увек ти није чудно да само ти не видиш везу? ;)

Па видим везу, само сам поставио питање колика је та веза. Јасно да се језици "постепено мењају", имају своје "еволутивно стабло" итд. Само су механизми тих еволуција сасвим различити, неупоредиви.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па видим везу, само сам поставио питање колика је та веза. Јасно да се језици "постепено мењају", имају своје "еволутивно стабло" итд. Само су механизми тих еволуција сасвим различити, неупоредиви.

Механизми ”мутација” су неупоредиви, механизми ”селекције” су упоредиви. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...