Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Па мислим да није могло да се деси "спонтано", али то је чисто мој "(не)научни" став. Не повезујем никако да вером, Библијом, Постањем итд. Само са биологијом.

Па колико знам, по тренутно познатим законима је могло све осим самог почетка космоса. Тј. уопште није јасно зашто је почетна ентропија свемира била тако ниска јер је вероватноћа за то смешно мала. Одатле, па надаље, нема ничег што није могло ”спонтано”. Али ”спонтано” се гледа у односу на природу, а не у односу на Бога или било шта ван природе. Ту је оно где греше они који у еволуцији виде негацију Бога.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Мени само није јасно зашто је људима привлачнији Бог мађионичар од Бога који је створио ове величнаствене законе природе по којима свет функционише, еволуира итд.

Zato što je moćniji i ne treba smrt da bi bilo šta stvorio,niti bilo kakvi zakoni.To je Bog.On je iznad svega i sve može.I ne vidim bilo šta velićanstveno u mutiranju i odstranjivanju iz poplicije manje sposobnih po istim tim zakonima.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече

Није баш да обара ТЕ, али:

IMG_20170505_230531_089.JPG

Да ли неко зна да ми каже шта је то ,,неодарвинистички догматизам"? Слабо се разумем у ,,глобализам"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

Тврдиш да у самој природи не постоји механизам за тако нешто? Да ју је Бог створио статичном, и да само директном интервенцијом ствара нове врсте?

Такође, ако знамо да је Бог Сведржитељ, и све држи у постојању у сваком моменту, зашто би одржавао статичан свет, па повремено интервенисао? Зашто не бисмо рекли да су те интервенције толико учестале, да већ и нису дискретне интервенције, већ стално стање - растуће, итеративно, еволутивно?

Не мислим да је створио статичнан свет. Само мислим да познати закони природе не омогућавају спонтани прелазак из једне врсте у другу.

Као што рекох, Бога и веру не би мешао у ту причу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Кратос рече

Zato što je moćniji i ne treba smrt da bi bilo šta stvorio,niti bilo kakvi zakoni.To je Bog.On je iznad svega i sve može.I ne vidim bilo šta velićanstveno u mutiranju i odstranjivanju iz poplicije manje sposobnih po istim tim zakonima.

Али ко смо ми да учитавамо Богу ово или оно? Лично мислим да људски ум о томе уопште не може да резонује, ни приближно. Ми можемо само да кажемо оно што видимо, да употребимо математику као продужење наших чула (нпр. да бисмо говорили о преко три димензије или о сингуларитетима) и слично. Мени је величанствено како еволуција следи из минималних правила у природи. То је чудо по себи. Поптуно је величанствено како ти природни закони раде.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иван ♪♫ рече

Да ли неко зна да ми каже шта је то ,,неодарвинистички догматизам"? Слабо се разумем у ,,глобализам"

Neodarvinizam je Darvinova TE + moderna genetika... ali izgleda da ovi pajseri imaju u vidu neko drugo značenje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Матусал рече

Такође верујем да да ја тог Бога могу да питам: Господе да ли си ти створио свет за седам дана или је у праву ТЕ и да на то питање добијем конкретан одговор са Да или Не, у мом случају што је више од тога од злога је. Мој Бог је живи Бог.

I moj, i ja uvek pitam :D

Par puta sam na ovakva pitanja dobila u roku od odmah izuzetno konkretan odgovor, ne bih se ja s tim uopšte zezala :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Само мислим да познати закони природе не омогућавају спонтани прелазак из једне врсте у другу.

Koji zakoni to ne bi dozvolili, npr. u vremenskom rasponu od miliona godina? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Па, није смрт само крај живота, ти се константно распадаш и умиреш.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Џуманџи рече

IMG_20170505_230531_089.JPG

"Теорија еволуције је хипотеза чији су ставови о настанку света, живота и човека..."

Нема потребе да се чита даље, јасно je која је ово екипа  :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Koji zakoni to ne bi dozvolili, npr. u vremenskom rasponu od miliona godina? 

Па ја нешто не волим те дискусије. Дошао сам до закључка да су изразито контра-продуктивне на верским, посебно православним, форумима. У једном тренутку пре неколико година била је веома незгодна ситуација где су почели људи да доводе свакакве "научнике" у Цркву да објашњавају народу како не сме да верује у теорије (видиш последице и дан данас), па ми је било криво што сам допринео томе мало. За мене је то само "занимација" за уз пиво, ко музика или спорт, нема никакве везе са вером и Црквом.

Најважније од свега је да Црква не упадне у замку да се ту нешто изјашњава и меша у научне теорије. То оставити научницима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Не мислим да је створио статичнан свет. Само мислим да познати закони природе не омогућавају спонтани прелазак из једне врсте у другу.

Као што рекох, Бога и веру не би мешао у ту причу.

Зашто мислиш да не омогућавају? Шта је то што спречава или недостаје?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...