Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 35 минута, Grizzly Adams рече

Па не постоји неко "врховно тело" да одређује коју теорију "морају сви да прихвате", а коју не...

Pa ovaj... :)

Naučne teorije nisu religious beliefs, čini mi se da ih tako gledaš.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Матусал рече

Све је то сведочанство колико је човек изгубљен и немоћан. Гордо човечанство, савремене цивилизације, светске владе итд. не знају одговор на једно основно питање: ко је човек, одакле је и који му је циљ? Ово незнање обесмишљава целокупни светски поредак и друштвени систем и уопште смисао живота. Ово незнање човек није спреман да прихвати, оно разоткрива бесмисао постојања човека без Бога. Стога човек избегава дубље истраживање и задржава се површини сводећи живот на задовољавање природних потреба и не желећи да нађе Бога чврсто се ухватио за неке научне теорије. Ако бисмо учили децу у школама да је Бог створио свет то би неминовно утицало на промену целог система живљења, некоме је у интересу да се то не сазна. Са друге стране замислите када би светска наука дала одговор: ми не знамо порекло и смисао света и човека, колико би то срозало углед савремене цивилизације и онемогућило светском поретку контролисање широких маса. Мислим да се савремени човек који не жели Бога грчевито хвата за научне теорије више верујући у њих неголи имајући могућност да их докаже.

Извини, али мислим да машиш поенту школства. Улога школе је да младог човека упозна са досадашњим знањем човечанства, да у том смислу не уђе у свет одраслих слепљи него што треба.

Ја не знам да ли разумеш, и унапред се извињавам што се овако обраћам, да је биологија наука о животу и да се из њеног градива деца уче ономе што се доказано зна. Не учи се шта о саставу ћелије пише у Библији, а шта у Курану, него се учи оно што може микроскопом да се види и научно докаже. Теорија развоја живота је део биологије, настанка живота биологије и хемије (можда и физике) и ту нема лажи, не зна се како је настао живот. Али еволуција већ постојећих животних облика је проучена и доказана и то се учи, тј. учи се оно што се зна. И ја не знам да ли су хришћански и муслимански противници ТЕ (теорије еволуције) уопште завршили основну и средњу школу и да ли се уопште сећају колико се то часова учи из биологије? Ја се игром случаја сећам и ради се о нечему што је 0,0001% градива, јер то није нешто чиме се баве деца. Деца уче састав ћелије, класификацију живог света и у вишим разредима људску анатомију. Одакле та мистификација да професори биологије деци 100% времена објашњавају мистичан начин живота? Људи, оно су лекције о митохондријама, ДНК, фотосинтези, гљивама и спорама, системима органа, какве еволуције?

Уосталом, ено веронауке. И то је наука. Научна је чињеница да у Библији пише да је Бог створио свемир и живи свет за 6 дана и тачно је описано којим редоследом је стварао животиње до човека. Не видим заиста сврху те инквизиторске потребе да се петља у све живо. Замислите да су биолози тако агресивни и да траже да се измени текст Библије као ненаучна будалаштина? ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Аурор рече

Naučne teorije nisu religious beliefs, čini mi se da ih tako gledaš.

Разумем, али не мож ми сад некога да бијемо да прихвати ову или ону теорију.

Свако има права да мисли шта оће, макар било и глупо.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Дидим рече

него се учи оно што може микроскопом да се види и научно докаже.

Наравно....а оно што не може микроскопом да се види а постоји, не значи да не постоји, већ значи да ће се или неће открити такав микроскоп, који може да види и оно што овај  несавршени, дати нема могућности да види. И то значи да су све природне науке, динамичне науке (незавршене) и да чак неки докази научни у будућности   могу потирати  неке исто тако научне доказе у прошлости, и то значи да ћемо се можда кажем " можда " за пар година или векова смејати Дарвиновој теорији еволуције и да ће је  можда историја забележити,    као једну од  највећих  научних  обмана  19 века. Али то је све можда...можда...

А,  ето религија нека учи о ономе што не може да се види, али се доказује срцем и неким вишим чулом, које је савршеније од свих могућих прошлих, садашњих и будућих  "  научних доказа "

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Кратос рече

Kako nauka da istraži Boga kada je on po definiciji nedostupan bilo kakvom opserviranju?Ako bi nauka krenula priča o Bogu kao stvoritelju i smislu života postavilo bi se pitanje a koji to od hiljade bogova i zašto bi baš taj jedan bio pravi i istiniti ,naš stvoritelj dok drugi pak ne?Po čemu je Jahve istiniti Bog a Zevs nije,možda je Svarog,Višnu,Manitu,Amon Ra,Odin  etc...Kojim kriterijumom bi se nauka vodila da odredi koji je od ovih bogova pravi bog i da nas je baš on stvorio?

Нисам ја рекао да наука треба да истражује Бога, него да човечанство има озбиљан проблем по том питању. Творевина је Логосна и њеним истраживањем у самој суштини би дошли до сазнања о Богу,иако смо ми још далеко од тога, но неко не жели да се размишља у том правцу. Сваки облик религиозности показује више стање свести од обичне материје, једноставно не постоји тенденција да се спомиње Бог како год га ми замишљали, јер то аутоматски подразумева да његови закони и принципи морају владати а не наши тј. демонски интегрисани у свет кроз нас.Нама се Бог открио кроз Сина, Бог се налакше спознаје духом и умом јер је ум образ Божији у нама.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

И то значи да су све природне науке, динамичне науке (незавршене) и да чак неки докази научни у будућности   могу потирати  неке исто тако научне доказе иу прошлости, и то значи да ћемо се можда кажем " можда " за пар година или векова смејати Дарвиновој теорији еволуције и да ће је  можда историја забележити    као највећу научну обману  19 века. Али то је све можда...можда...

0.01% šanse za to.

99.99% šanse da će se istorija smejati onima koji su u ovako poznom istorijskom trenutku mislili da će ovo možda da bude... 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Дидим рече

Замислите да су биолози тако агресивни и да траже да се измени текст Библије као ненаучна будалаштина? ne_shvata

I treba. Ozbiljna sam.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

0.01% šanse za to.

99.99% šanse da će se istorija smejati onima koji su u ovako poznom istorijskom trenutku mislili da će ovo možda da bude... 

Оно... све је могуће...па и твоје процене  будућности....

Оћеш да се кладимо .....? :ani_biggrin: 

Ди ти је научни доказ 99,99%...?

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Дидим рече

Извини, али мислим да машиш поенту школства. Улога школе је да младог човека упозна са досадашњим знањем човечанства, да у том смислу не уђе у свет одраслих слепљи него што треба.

Ја не знам да ли разумеш, и унапред се извињавам што се овако обраћам, да је биологија наука о животу и да се из њеног градива деца уче ономе што се доказано зна. Не учи се шта о саставу ћелије пише у Библији, а шта у Курану, него се учи оно што може микроскопом да се види и научно докаже. Теорија развоја живота је део биологије, настанка живота биологије и хемије (можда и физике) и ту нема лажи, не зна се како је настао живот. Али еволуција већ постојећих животних облика је проучена и доказана и то се учи, тј. учи се оно што се зна. И ја не знам да ли су хришћански и муслимански противници ТЕ (теорије еволуције) уопште завршили основну и средњу школу и да ли се уопште сећају колико се то часова учи из биологије? Ја се игром случаја сећам и ради се о нечему што је 0,0001% градива, јер то није нешто чиме се баве деца. Деца уче састав ћелије, класификацију живог света и у вишим разредима људску анатомију. Одакле та мистификација да професори биологије деци 100% времена објашњавају мистичан начин живота? Људи, оно су лекције о митохондријама, ДНК, фотосинтези, гљивама и спорама, системима органа, какве еволуције?

Уосталом, ено веронауке. И то је наука. Научна је чињеница да у Библији пише да је Бог створио свемир и живи свет за 6 дана и тачно је описано којим редоследом је стварао животиње до човека. Не видим заиста сврху те инквизиторске потребе да се петља у све живо. Замислите да су биолози тако агресивни и да траже да се измени текст Библије као ненаучна будалаштина? ne_shvata

Нисам ја рекао ништа од тога нити сам негирао школство, ја сам рекао да наука још увек у потпуности нема одговор на то питање. А и ако га нађе неће се учити у школама јер неко не жели да се то зна.

Подели на овим сајтовима

Nama su u osnovnoj školi predavali i o teoriji evolucije.

Da li smo mi bili naprednija deca ili čvršćeg karaktera ne znam samo znam da smo svi bili svesni da je to samo teorija.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Danas se u celom svetu javljaju brojni poznati i priznati naučnici, među kojima ima i značajan broj ateista, koju upozoravaju da je teorija evolucije hipoteza čiji su stavovi o nastanku sveta, života i čoveka naučno nedokazivi ili u suprotnosti sa naučnim činjenicama"

12:smeha:12:smeha: koje su to naucne cinjenice u suprotnosti sa TE!! 12:smeha:12:smeha:12:smeha:12:smeha: Koji naucnici i koji naucni radovi su afirmisali te cinjenice?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nama su u osnovnoj školi predavali i o teoriji evolucije.

Da li smo mi bili naprednija deca ili čvršćeg karaktera ne znam samo znam da smo svi bili svesni da je to samo teorija.

Po 1000-ti put na ovom forumu, naucna teorija nije isto sto i teorija u kolokvijalnom izrazavanju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

За мој појам научна теорија мора бити апсолутна и необорива. Ако неко изложи десет доказа за једну теорију а потом неко пет за другу и онда системом надгласавања да установимо истину, је неозбиљно и непрофесионално. Ако постоји само један доказ који руши неку теорију она не може бити прихватљива.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Матусал рече

Творевина је Логосна и њеним истраживањем у самој суштини би дошли до сазнања о Богу,иако смо ми још далеко од тога, но неко не жели да се размишља у том правцу.

Наравно да је Творевина Логосна, али поједини никако да схвате да је наша људска логика ограничена...да има границе као закрчени крвни суд.  И све што наша ограничена логика не може да свари, томе се смеје, или то опет ограниченом логиком оповргава.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Матусал рече

За мој појам научна теорија мора бити апсолутна и необорива

Нема такве. Само је Бог апсолут.

Ни 2+2=4 није апсолут....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...