Jump to content

Сабрање браће и сестара (Кана Галилејска у 21.веку) након читања канона Св. Деспоту Стефану Лазаревићу у парохијском дому Вазнесењске Цркве у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 часа, Danijela рече

Srbendilovic je dobio blagoslov od o. Arsenija za ideju a od urednistva zeleno svetlo da slobodno objavi svoju ideju i nameru.

Ne samo o.Arsenija, vec prvenstveno o.Ivana, a o. Arsenije omogucuje opredmecenje ideje u vremenu i prostoru. Igrom slucaja sam bila na predmetnom predavanju pa znam o cemu se radi. Bilo bi lijepo da se ideja oca Ivana pocasti nekom malo srcanijom podrskom od ustupanja forumskog prostora.

пре 13 часа, Србендиловић рече

Искрено, не разумем у чему је ту проблем! Отац Иван у Крушевцу чини оно што је неизводљиво у Београду? emoji106.png

Sent from my SM-G531F using Pouke.org mobile app

U Beogradu organizuj ispijanje piva u Taverni (ili gdje vec bjese), i ne spominji Kanu Galilejsku, i uopste nikakvu ozbiljnu pricu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 88
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da, moj previd, i blagoslov o. Ivana da Srbendilovic realizuje svoju ideju da ozivi susrete koje smo ranije Nikola Popovic i ja organizovali. Dobio je dozvolu urednistva da oglasava sve okupljanja i desavanja oko istog na forumu.

E sad, koliko ja vidim, Srbendilovic nije zadovoljan odzivom za prvi put. Dobro, desava se. Neka pokusa ponovo. Pozvao je sve one koji su raspolozeni da mu pomognu. Ko je raspolozen, javice mu se.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Матусал рече

Није ми јасно како се они ту међусобно бирају? Шта ако се иста девојка свиди двојици,тројици или обрнуто а можда су још другови или браћа или сестре, па настане џумбус?А она немож' да се одлучи или он па крену комбинације и пермутације како то већ иде, и ето журке, а ти усред цркве?

мислим да би у том случају неки двобој требало уприличити :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

Шта ако се иста девојка свиди двојици,тројици

пре 6 минута, Снежана рече

мислим да би у том случају неки двобој требало уприличити :D

или тробој :)

giphy.gif

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Дијана. рече

Ne samo o.Arsenija, vec prvenstveno o.Ivana, a o. Arsenije omogucuje opredmecenje ideje u vremenu i prostoru. Igrom slucaja sam bila na predmetnom predavanju pa znam o cemu se radi. Bilo bi lijepo da se ideja oca Ivana pocasti nekom malo srcanijom podrskom od ustupanja forumskog prostora.

U Beogradu organizuj ispijanje piva u Taverni (ili gdje vec bjese), i ne spominji Kanu Galilejsku, i uopste nikakvu ozbiljnu pricu.

Па ево Дијана ти имаш сву слободу и дозволу од администрације да срчаније помогнеш брату Србендиловићу у организацији. Шта те спречава!?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ја у суштини подржавам ову идеју и камо среће да наша омладина на овакав начин доживљава тајну брака и њен смисао и да кроз молитву и благослов ствара ту заједницу. Али морамо сагледати реалну проблематику и стање свести народа у коме живимо што и јесте узрок малог одзива.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Снежана рече

Па ево Дијана ти имаш сву слободу и дозволу од администрације да срчаније помогнеш брату Србендиловићу у организацији. Шта те спречава!?

Dozvolu? :)) 

Подели на овим сајтовима

Данас црква прославља Симона Кананита, апостола који се женио у Кани Галилејској када је Господ претворио воду у вино.

Подели на овим сајтовима

Идеја је одлична. Сигурно да треба времена да заживи. Била сам на овом предавању о. Ивана. Ја бих волела да могу да помогнем, али не знам како.  Једино неком молитвицом. Можда направити обавештење у виду постера, који може да се шерује на друштвеним мрежама- у групама/страницама које су верског карактера.

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Људи, а посебно @Србендиловићу, да вам ја сад нешто кажем:

Замислите лика у раним 30им, који је "црквен", а још уз то и благо интровертан (да не кажем благо ретардиран како би то рекао мој кум Боки), сингл а циљ му је породични живот. Друштво му се махом поженило и поудало па се слабије и излази. Пошто је "црквен", како рекосмо, волио би да има такву дјевојку, али баш са таквима има низ неуспјелих покушаја. Ни не помишља на неку ван цркве, да са неулазимо у разлоге (предбрачни секс као гијех, плус очигледан недостатак искуства, плус...). И још бонус: самопоуздање на ниском нивоу поткрепљено слаб(иј)им материјалним стањем и којекаквим породичниом проблемима. А опет, парадоксално, има нека велика очекивања (избирач, да не кажемо) од супротног пола. Ријечју: полу-Твртко :) 

Е, знате ли када би такав (а сада замислите тек такво женско) дошао (дошла) на неки организовани ивент у циљу брачног поредовања? Ја ћу вам рећи: никад! Ма не би га никаква молитва или шта друго натјерали на то

(Свака сличност горе поменутог лика са стварним особама, поготово са постављачем овог поста је сасвим случајна :) )

Дакле, одмах у старту мислим да овако постављене ствари маше добар дио циљне групе (могуће да нисам у праву, али мислим да јесам). Мислим да би више успјеха имало организовање спид дејтинга за "нецрквену" омладину па онда полако радити на њиховом "оцрквењавању".

Плус, знам (а вјерујем да знате и ви, на жалост није ријетка појава) за пропале бракове који су и настали из тежње да људи уђу у "црквени" брак, управо по сличном шаблону.

Дакле, мој савјет: не нешто што у старту вуче на приморавање (боље рећи очекивање) да се мораш женит'/удават' ако се појавиш. Много је боље, опет по мени, организовати мање формална деружења при цркви (агапе, поклоничка путовања, књижевно-духовне вечери и слично), која ће окупити већи број људи и вјерујте да ће се ту спонтано родити нешто.  (овакао кад кажем родити нешто испаде да мислим искључиво на дјецу :)) , али мислим да сте сконтали на шта мислим :) )

јадиковања, а и препуцавања, каква примјетих на овој и сличним темама, мислим да не воде никуд.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Снежана рече

Па да, смешно од мене, ти и онако не смеш да возиш...извини 

:scratch_head:Ovo je neki od bisera tvoje duhovitosti, briljiranja u duhovitosti i duhovnosti, pretpostavljam...

Smijesno je da daje dozvolu neko nekome za nesto, gdje umislja da ima pravo na takvo sta, a stvarni autoritet ni vlast ne postoje (kao recimo urednikovanje na forumu, jer valjda znam da ono to ne pruza, ali zato kompleksasima kapoovskog tipa pruza dovoljno prilika da ponizavaju ljude); pa u konkretnoj stvari, za koju ste zdusno odbili odgovornost (a vlasti bi ipak, ne kontam, kako može da ne postoji veza izmedju to dvoje), zatim da to dolazi od osobe koja slabo ima intelektualnog i moralnog autoriteta da 'dozvolu' da, sve da i postoje prethodni faktori...

Kad bolje razmislim, naročito na konsekvence na ugled i popularnost foruma u zadnje vrijeme, više mi nije smiješno...

Подели на овим сајтовима

Дијо и Снежо, немојте, боље сте од овога.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Дијана. рече

Ja bih voljela da moj profil ovde ugasite. Banujete. Molim.

@Милан Ракић

Исхитрена одлука у љутњи. Молим, немојте :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...