Jump to content

Шешељ подржава сурогат-материнство (ВИДЕО)

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 24 минута, Grizzly Adams рече

Ма не зна се ни овако...

:))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 4/23/2017 at 3:24, Grizzly Adams рече

Ште бре има парламент о томе да расправља. То се људи договоре, потпишу уговор и решена ствар. Политичари сероње све морају нешто да "решавају" и тамо где их нико не пита. Само да се уграде нешто...

Шта има везе ко те носио у стомаку кад га не познајеш уопште? Важно је ко те чувао.

Sent from my iPad using Tapatalk

Da li je prihvatljivo da zakonodavstvo donese odluku o tome sme li se od sirotinje privatnim ugovorom kupiti bubreg?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Da li je prihvatljivo da zakonodavstvo donese odluku o tome sme li se od sirotinje privatnim ugovorom kupiti bubreg?

Не. То је мој бубрег.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Аурор рече

Jel u pravu? :)

Dosledni su i šizofreničari, imao sam prilike da ih slušam.

Ja se ne slažem sa tim stavom ali jeste dosledan. To me je zanimalo.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Аурор рече

Pa dosledna si i ti :D

Pa znam. ;)

Stvarno, samo sam bila radoznala do koje mere je Grizli dosledan u nemešanje države u dobrovoljno žrtvovanje tela i zdravlja radi preživljavanja.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Paradoksologija рече

Pa znam. ;)

Па доследни су и ови што мисле да има 47 џендера.

Не значи да су у праву. :)

пре 42 минута, Paradoksologija рече

Stvarno, samo sam bila radoznala do koje mere je Grizli dosledan u nemešanje države u dobrovoljno žrtvovanje tela i zdravlja radi preživljavanja.

Па јесте фундаменталиста што се тога тиче...

Подели на овим сајтовима

On 24/4/2017 at 13:53, Ћириличар рече

Ма знам, знам. Али гледај то овако. Указао сам само да постоје начини да се све ово уреди. Са друге стране нисам добио ни побијање тих могућности, нити је указано на њихову штетност или немогућност, већ само одговор:"Мех, мени то не личи нешто добро, звучи ми наивно.". И ја са друге стране тај стални скептицизам без неког основа осим"Мени то изгледа сумњиво" не видим као било какав аргумент, него као само лични отклон од конкретног проблема који се укопава личним животним"стажом" ( штати млађани знаш, да ти ја као старији речем" ). Шта ја знам,не кажем да сам ријешио проблеме, али кажем да постоје начини да се проблеми или могући проблеми уклоне или умање. А опет, чак и да ове предложене методе не могу ријешити проблеме у задовољавајућој количини, постоји брдо других ствари које су у много горем стању па су опет легалне или моралне или макар се толеришу - па оно... нек је наивно, али не би било једино онда ne_shvata ЈЕдно је када старији аргументовано побију нас младу багру и покажу нам да смо наиvци, али друго је када се реагује:"Мен се то не свиђа, а све то што си ти рекао, нек буде али нешто ја сумњам у то". Мене лично нико никад није убиједио таквим приступом, али јесте када ме у секунди сасијече добрим против аргументом, или добром елаборацијом зашто гријешим. И тад сам, вала са задовољством чак, прихватио да нисам у праву,јер то сам одмах и увидјео.

Вјечито генерацијско натезање у сваком случају :D

Ciro, ako ti je rodjendan ono sto ti pise na profilu, ti si dosta stariji od mene :) A i da nije, kao 3. dete u porodici i jedno od najmladjih u familiji znam za jadac zvan "Slusaj, sine, obrisi sline" tako da se pazim da ga ne koristim, mada kad bih bas htela, u ovom slucaju bih te pre diskriminisala po 2 druga osnova :D 1. sto nemas iskustvo bracnog, porodicnog, roditeljskog zivota (u sta nisam sigurna ali pretpostavljam) i 2. sto nisi bio trudan (u sta sam skoro 100% sigurna :D). Nisam ja imala nikakvu nameru da te u bilo sta ubedjujem niti da ti navodim neke argumente jer sve i da hocu, nisam tome vicna, ja sam ti klasicna ENFP-ovka :D i vise baziram svoje stavove na osecaju nego na razumu, sto tebi moze da ne prija u komunikaciji, i to sasvim legitimno. Tako da, ako ce neko da te ubedjuje argumentima, ja mu slobodno prepustam to polje i sa zadovoljstvom pratim dalji razvoj situacije :) A zatim, meni nikad i nije bio cilj da te ubedim da je moje stanoviste ispravno...pitao si (se) kakve to prepreke mogu da postoje vezano za ovu temu, ja sam ti neke od njih navela, uz svoje vidjenje istih i kad si ti na njih naprecac nasao resenja, sta sam dalje imala da ti pisem i da te pobijam, ubedjujem i statijaznam? Meni je i dalje besmisleno stvarati problem pa traziti resenje za njega, kao sto mi je besmisleno porediti bilo kakav fizicki rad sa drugim stanjem, ali i to sve baziram na osecaju, koji na kraju krajeva ne mogu ni da ti objasnim jer (vracamo se na diskriminatorsku stavku br. 2) nikad nisi iskusio nista tome slicno pa nemam sa cim ni da ti ga uporedim.

I, koliko imas godina zapravo? :D

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Dijasporka рече

Ciro, ako ti je rodjendan ono sto ti pise na profilu, ti si dosta stariji od mene :) A i da nije, kao 3. dete u porodici i jedno od najmladjih u familiji znam za jadac zvan "Slusaj, sine, obrisi sline" tako da se pazim da ga ne koristim, mada kad bih bas htela, u ovom slucaju bih te pre diskriminisala po 2 druga osnova :D 1. sto nemas iskustvo bracnog, porodicnog, roditeljskog zivota (u sta nisam sigurna ali pretpostavljam) i 2. sto nisi bio trudan (u sta sam skoro 100% sigurna :D). Nisam ja imala nikakvu nameru da te u bilo sta ubedjujem niti da ti navodim neke argumente jer sve i da hocu, nisam tome vicna, ja sam ti klasicna ENFP-ovka :D i vise baziram svoje stavove na osecaju nego na razumu, sto tebi moze da ne prija u komunikaciji, i to sasvim legitimno. Tako da, ako ce neko da te ubedjuje argumentima, ja mu slobodno prepustam to polje i sa zadovoljstvom pratim dalji razvoj situacije :) A zatim, meni nikad i nije bio cilj da te ubedim da je moje stanoviste ispravno...pitao si (se) kakve to prepreke mogu da postoje vezano za ovu temu, ja sam ti neke od njih navela, uz svoje vidjenje istih i kad si ti na njih naprecac nasao resenja, sta sam dalje imala da ti pisem i da te pobijam, ubedjujem i statijaznam? Meni je i dalje besmisleno stvarati problem pa traziti resenje za njega, kao sto mi je besmisleno porediti bilo kakav fizicki rad sa drugim stanjem, ali i to sve baziram na osecaju, koji na kraju krajeva ne mogu ni da ti objasnim jer (vracamo se na diskriminatorsku stavku br. 2) nikad nisi iskusio nista tome slicno pa nemam sa cim ni da ti ga uporedim.

I, koliko imas godina zapravo? :D

Ma nemam problema sa emotivnoscu u formiranju stavova. Naprotiv. Nego mi je zanimljivo da primjecujem sada bolje kada je to u pitanju i kako to "override-uje" neke logicke procese. Svi to radimo za nesto sto nam je vazno/blisko, za razne stvari ali na isti nacin. I to gledam otkad sam religiozno gledao predavanja Dzonatana Hajdta koji je o tome govorio. I u pravu si, posto nemam iskustva ni pod 1 ni pod 2 veoma mi je lako biti mrtav hladan i susti logicar za ovo :D I jako mi je zanimljivo bilo vidjeti moje postove "vidite ako je A onda moze B a ne C itd" prosto mehanicki, a da su odgovori meni bili nabijeni nekim emocijama cudjenja, odbojnosti ili gadjenja ka surogatstvu. Sve po Hajdtovom sablonu :) No i dalje ne vidim preveliki problem ako nema trauma ili druge stete za dijete inherentnih surogatstvu ( procitacu prilozeno samo da smognem vremena. Trcem svaki dan vamo tamo za sto stvari pa se samo strovalim u krevet uvece ). Emocije savrseno razumijem sa druge strane. Nije to to, "Bogom dano". Jedino sto mi ne ide u glavu je ta "dismisivnost" ( ne mogu naci nasu rijec ) starijih i iskusnijih kada me zanima nesto i iznesem sve sto mogu da provjerim hoce li mi se odrzati stavovi u tom dijalogu. "Neka, mlad si, neka vidjeces, neka ne razumijes" a onda bude "Boze kako to mislis?". Znam po sebi da sam najbolje ucio kada bi neko iskusniji zaista prihvatio raspravu sa mnom. Znalo je trajati nekad i jako kratko, jednu recenicu npr. :) I to jako cijenim, dok mi ovo "ma sta ti znas" nije uopste korisno :|

I sad, nadjoh naprecac rjesenja i nema se sta pricati? Pa... Kad je relativno lako smisliti ih, jer ne bi bili jedinstveni problemi. Nisu nuzno savrsena, al pokazuju da se mozda moze nesto smisliti. Ne znam, mozda ja trebam malo poraditi na stilu pisanja jer mozda ispadam konfrontativan, posto sam i naznacio gdje bi mi suprotni dokazi prodrmali ili promijenili stav. Nije mozda tebi bila zelja da me ubjedjujes, al meni jeste :D Tako najbolje se i uci :P

Ja sam ti ko starac Foco od stotinu ljeta, samo sto imam 23 :D Ne znam sta mi stoji na profilu koliko imam?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

"dismisivnost"

Odbacivanje,otpuštanje

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

U formi pridjeva mi treba. Odbacivnost? O.o

Odbačenost valjda.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...