Jump to content

ИРАК: Срушила се српска "Ласта 95". Два пилота повређена!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Два ирачка војна пилота повређена су у паду школског авиона српске производње „ласта 95“, што је први удес тог авиона од када су уведени у наоружање Ирака 2010. године.

toc01.jpg

Кувајтска новинска агенција КУНА наводи да се несрећа догодила приликом тренажног лета на југу Ирака у понедељак.

Према првим резултатима истраге, авион се срушио због квара на мотору а полетео је из базе Имам Али.

Повређени пилоти су пребачени на лечење у болницу.

Авион „ласта 95“ произведен је у фабрици авиона „Утва“ у Панчеву.

За потребе ирачког ратног ваздухопловства произведено је 20 авиона, који су испоручени 2010. и 2011. године.

Irak-Lasta.jpg?fit=1024,659

Панчевачка „Утва“ произвела је укупно 17 авиона за Војску Србије, од чега су два прототипа и 15 летелица у серијској производњи.

2173120.jpg

Једини удес тог авиона у Војсци Србије догодио се 26. септембра 2012. у Новој Пазови,

majsavic2sbw.jpg

када је погинуо пилот мајор Горан Савић.

БЕТА

Подели на овим сајтовима

Katapult sedista fale, ne znam samo sta se ovi nasi igraju srednjeg veka...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Katapult sedista fale, ne znam samo sta se ovi nasi igraju srednjeg veka...

Припрема за лет, к`о у Другом рату...

17883682_10211171748623312_3826469191926

Фото: Кристијан Сасур

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Za mene je to cist fuser - "aj` da probamo da se provucemo bez toga". Em sad, kol`ko vidim, imaju ona neka lagana i tanka sedista (dal bese rade Rusi ili ko vec), bas za ovakve avione, kupis to i ne mislis, a ne ovako. I sto je prvo opasno po ljude, i sto se i fabrika i zemlja bruka...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...