cloudking Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 9 минута, Ana Bjelan рече kako ovaj covek ima vremena u zivotu... Kao da ce ziveti vecno Ja vec zivim vecno, dok ne umrem. Ana B. and goranger је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 42 минута, gor.anger рече ovo je kao smešno???? veze s vezom...farisejština najgora...čuj, broj postova i amina je neki mnogo bitan faktor. Jeste za tvoj ego možda. Drugima držiš predavanje o lepom ponašanju a sam imaš takve ispade. Ti si bre kao ovi lgbt, možeš da pljuješ i pišaš na sve sveto a ako ti neko uzvrati automatski sledi osuda. Još treba i da ti se izvinjavaju zbog tvog bezObrazluka Polako polako brate. Broj amina nije bitan faktor, ali broj postova jeste presudan, mada broj amina obicno u nekoj mjeri prati i broj postova. Onaj ko je proveo na ovom forumu dosta vremena, ili ga je napustio ili je promjenuo svoje misljenje na bolje, ne vezano da li je vjernik ili ateista nema da je neko ovdje dosao i svoju stetocinsku misao prenio na ostale clanove. U tome je vrijednost ove male internet zajednice, kao u onoj jevnadjelskoj da je Hristos kamen ugaoni na koga padne onaj on ce se razbiti. Cloudking kada je tek dosao na forum i bio je neofit na svoj ateisticki nacin, volio je i da provocira i sve ostalo, ali je kroz diskusije sa drugim clanovima naucio da hriscanstvo nije ono sto ovdje ovi novopridosli ograniceni pilici pisu, i tako se i on vremenom naucio suzdrzavati i u njemu sad vec nakon sedam godina provedenih u diskusijama u veliko cuci postovanje prema ljudima hriscanima, iako za njego licno hriscanstvo je i dalje bajka. No to nije uospte poenta sta on o hriscanstvu misli, i ja mislim za islam da je bajka pa mi ne pada napamet muslimane nazivati satanistima i smatrati ih ogranicenm. S druge strane cloudking je jedna ikona ovog foruma jer je tri godine bio na odobravanju poruka i nije nikad rijec pisnuo, a mnogi nazovi hriscani su dobijali i jednu opomenu pa su cupali kosu i busali se da su gonjeni na pravdi bozijoj. Zato je i dobio titulu ubica vernickog smirenja. Dalje zasto je jos vazno imati dovoljan broj poruka, a to je da onda razumjes iz koje perspektive cloudking pise kad pise, a to je upravo protiv ove neoftiske pilicarske faze i njihovog vidjenja i Isusa i Boga i vjere i svega ostaloga sto covjeku smuci sve zivo samo kad progovore. Cloudking je takodjer imao i faze odusevljenja kada je o.Zoran Djurovic pisao neke tekstove. Zato upravo sto si nov na forumu, stvari ti se cine drugacijim nego sto jesu. cloudking, Данче*, Rašo and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 59 минута, gor.anger рече Romantično. Sad će aplauzi :-) Eto, da si duze na forumu, znao bi da ja od aplauza zivim! Opet si promasio cinizam drvce је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 58 минута, cloudking рече Ja vec zivim vecno, dok ne umrem. znaci samo do te granice? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Управо сада, Ana Bjelan рече znaci samo do te granice? Da. @Milan Rakic je nesto zamolio i nameran sam da ga ispostujem. Ne odgovaram vise na postove koji za tematiku nemaju blagodatni oganj. Лапис Лазули and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 1 минут, Ana Bjelan рече znaci samo do te granice? dovoljno sve ostalo je na Bogu. Niko prešao sam nije tu granicu ni oni što viču Gospode Gospode. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече dovoljno sve ostalo je na Bogu. Niko prešao sam nije tu granicu ni oni što viču Gospode Gospode. Boze sacuvaj idem ja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 12 минута, Ana Bjelan рече Boze sacuvaj idem ja Idi s mirom, budite ljudi toliko možemo više od toga NE. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 4 часа, Golub рече Стварно? У коју ти то цркву идеш, човече Божији?! Олако себи дајеш за право да ''квалификујеш'' ко служи Богу, а ко ђаволу... иначе, који кантар користиш, кад се бавиш оваквим мерењима... Чак ''мериш'', тј. ''верујеш'' да је патријарх Јерусалимски мађионичар? Да није, можда, и Мојсије ишао на врх Синаја да се бави магијом? И ту се помињу ''неке ватре'' ... Чак је Мојсије био скроз усамљен на врху, кад је Огањ горео... јер, остали, (тј. народ) су били доле у пустињи, и само су неки мало приподигли поглед ка врху и ретки су видели тај ''вулкан''! Да ли је то био Огањ божанске љубави, светлост божанске мудрости! Или је Мојсије, да прафразирам дете Александра ... ишао на врх, да се горе крије сам, а народ остао у подножју... Многима Огањ боде оче, како тад, тако и сад... неки му се неизмерно радују, попут православних Арапа, а неки у томе виде дреку, помаму... неки чак ''виде'' и превару... Свако види оно што хоће и чему је склон, јер широко је видно поље на широком пољу слободе... Не боде ми очи што постоје хришћани који су сујеверни, то је наша свакодневица. Што се тиче оног верници-атеисти, то је моје искуство, не знам зашто ми не верујеш? Ја нисам рођен у време комунизма, па не знам како бих се у таквом атеистичком друштву провео као верник, али знам да сам као верник имао више проблема са другим верницима (тј. декларисаним верницима) него са атеистима. А што вероватно и није неко чудо јер се 90% људи у држави декларишу као верници, а сви добро знамо какви су људи око нас. ПС Чини ми се да смо на погрешну ногу повели разговор, осећам непријатељство са твоје стране. Ако је из пакости, ОК, али ако је неки неспоразум или ако сам те нечим увредио, кажи да поправим или појасним... или се извиним. Ја не верујем у Благодатни Огањ, мислим да је у питању обмана и гарантујем да ће у наредним годинама или деценијама да се читава прича претвори у причу о симболичном силаску Огња или Духа Светога у наша срца и да ће се веровање да се то дешавало буквално прогласити за безазлено незнање прошлог доба. Ја не убеђујем друге да је то тако, ја само кажем шта мислим, а нека верује ко у шта хоће. Не ругам се другима, не називам патријарха мађионичарем, али одбијам да патријарха јерусалимског посматрам као безгрешног рим-папу и не дозвољавам да неко моју веру доводи у питање јер не верујем у чуда за која мислим да су лажна. Можда нису лажна, али ја мислим да јесу, не осуђујем никога, а мени нека суде Бог или аругменти. Да ли је то ОК? Жика, cloudking, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 4 часа, Кратос рече Sva sreća pa je Isus vaskrsao iza otvorenih vrata gde je svako mogao da vidi kako ustaje iz mrtvih..tako da tu sumnje nema nikakve. Пази, знам да је шала, али мени је мало претерано, да не кажем богохулно, да неко Благодатни Огањ ставља у исту раван са Христовим васкрсењем, па ако не верујеш да се чудом Божјим пале свеће саме од себе на Велику Суботу, не верујеш ни у Христово васкрсење. Оно је било пре 2000 година, или верујеш, или не верујеш, по томе се делимо на хришћане и нехришћане. А ово се дешава сваке године Volim_Sina_Bozjeg, Милан Ракић, Justin Waters and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 @Голуб, а пропо онога верници-атеисти: Погледај само на претходних неколико страница понашање једног атеисте и понашање неколико верника, па сам реци да ли сам претерао кад сам дао ону квалификацију. "Tamo daleko", Justin Waters, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 On 4/15/2017 at 17:07, александар живаљев рече ... Огањ силази над мјестом Христовог погребења, у кувуклији која је подигнута 1810. године. ... Благодатни огањ символише нерукотворну свјетлост Васкресења Христова, о којој је још говорио апостол Петар, и вјерници је сматрају светињом. Svidja mi se ova neodredjenost, prvo malo bukvalno, onda malo simvolicno i cudo je i nije cudo i vatra je i simvol je. Ali to je u redu, postupnim mutacijama menjamo vrstu price. ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! ŽIVIO RIČARD! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 пре 36 минута, Дидим рече Ја не верујем у Благодатни Огањ, мислим да је у питању обмана и гарантујем да ће у наредним годинама или деценијама да се читава прича претвори у причу о симболичном силаску Огња или Духа Светога у наша срца и да ће се веровање да се то дешавало буквално прогласити за безазлено незнање прошлог доба. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 S blagodatnim ognjem postoji realno problem jer je anti-Hristovski. Pojava blagodatnog ognja je sve ono suprotno sto je Hristos radio i sto radi. Ja licno po toj liniji imam problem da prihvatim da je taj oganj manifestacija nekog nadprirodnog cuda. Razloga je vise da nabrojim par: 1. Sva cuda u hriscanstvu su manje vise transparentna u svom nastanku, ali je njihova manifestacija misticna i u domenu tajne. Bilo da se radi o lozi nemanjica, osvestavanju vodice, dejstvu mostiju pa i na kraju samom Sv.Pricescu. Ni od koga se ne krije loza, osvestavanje vodice nije u tajnosti, svako moze prici mostima, ni evharistija nije u tajnosti. Jedino se blagodatni oganj, kako nastaje krije, a insistira se na transparentnosti i netajnovitosti njegove krajnje manisfestacije. 2. Ta mistika koja obavija nastanak blagodatnog ognja u suprotnosti je sa Hristovom voljom koji je i nevjernom Tomi dopustao da se uvjeri da je On on, dopustivsi mu fizicki kontakt s njim. Ekvivalent tome bilo bi snimanje nastanka cuda od pocetka do kraja i onda tu ne bi bilo dileme, a tvrdnja kako bi to uvrijedilo Boga je kranje povrsna i neozbiljna. 3. Manifestacija ognja je u suprtonosti sa nacinom kako ostala cuda djeluju u hriscanstvu. Naprimejer osvestana vodica po standardnom vjerovanju ne kvari, pred mostima se vrsi trajno iscjelenje bolesnog, a ne privremeno, loza nemanjica navodno pomaze trudnicama da zacnu itd...jedino oganj ne pece 15 minuta i onda na prosto pocne da pece...poredeci s ovim gore opisima zvuci pomalo smjesno i neozbiljno. Hristos je nevoljno cinio cuda. Da su ljudi velikodusno prihvatili njega kao Boga, Mesiju, Spasitelja...on ne bi imao potrebe da ucini ni jedno cudo osim samog vaskrsenja. Na kraj prije samog stradanja vidjevsi koliko zelja za cudima odvlaci ljude od potrage za istinskom vjerom onom koju je on trazio da vidi u ljudima, a ne koristoljubivu vjeru onda je povezao preljubotvroni rod - sa onima koji su zeljni cuda i rekao da im se do kraja vise nista nece pokazivati osim znaka proroka jone, tj mislleci na njegovo vaskrsenje. Dakle on je trazio od ljudi da raspale taj istinski nevidljivi oganj u njihovim srcima, da u njima progori ljubav, revnsot za pokajanje, smirenost i sve one standardne vrline koje hriscanstvo poducava. Pravo cudo je kad neko pobjedi neku strast nad sobom, ili je pravilno kanalise da ona ne vlada samim covjekom. Pravim cudima i mi ovdje prisustvujemo kad neko odbaci neko stetno misljenje i usvoji pravilno. Kad pokazujemo smirnje jedna prema drugome itd...ovo je ujedno moj odgovor @cloudking zasto je Isus ucinio par cuda iscjeljenja, a ne kolektivni tretman svih bolesnih. Sve ostalo @Дидим je savrseno objasnio, zbog cega ta ceremonija i dalje postoji, kome to koristi i zasto je ne treba dirati. Дидим, Жика and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 19, 2017 Пријави Подели Написано Април 19, 2017 Ja verujem u tavorsku svetlost. Sad nisam siguran da li se o tome radi kod blagodatnog ognja ali mislim da je u pitanju tavorska svetlost i da se pre toga ne sme upaliti oganj. Što se mene tiče može i kantom nafte i upaljačom da se upali sveća ali mi je tavorska svetlost bitna ako se o njoj radi i ako patrijarh pali sveću tek kad se svetlost izmoli. No u svakom slučaju ne pridajem pažnju čudu no blagodati i slažem se sa didimom što se tog bajkovitog dela tiče nama to ne treba. Дидим је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука