Jump to content

САД напале крстарећим ракетама базу сиријске војске као одговор на употребу хемијског оружја

Препоручена порука

пре 3 минута, Аурор рече

Jedna pro-Trump stranica koju sam pratio je skroz prestala da ga promoviše i promenila je ime :)

Па колико видим у медијима, бар 50% људи га се одрекло истог момента. Јер њега су подржавали људи који су озбиљно хтели да се нешто мења, не партијски керови.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Tumaralo. рече

Bolivija je zemlja poznata po listu koke. I ni po čemu drugom. Zbog toga gospodin može da pokazuje kakve god hoće slike do mile volje i to neće imati nikakvog efekta.

Gledam i ovde, i onu temu o protestima, a ne mislim samo na tebe, da ne bude zabune, ali - ljudi, `de vam samo stane toliki mrak?

Ponekad prosto ne moze jasno da se prepozna da si na forumu gde je vecina ljudi hriscana... dajte optimizma malo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Gledam i ovde, i onu temu o protestima, a ne mislim samo na tebe, da ne bude zabune, ali - ljudi, `de vam samo stane toliki mrak?

Ponekad prosto ne moze jasno da se prepozna da si na forumu gde je vecina ljudi hriscana...

Nalaziš nešto veselo u bombardovanju i stvaranju haosa?

Ili polažeš nadu u ovaj svet? U političare i vladare ovoga sveta?

Pazi, ni prvo ni drugo nije hrišćanski.

Подели на овим сајтовима

Гледам сад, ови медији што су целе године до јуче увече пљували Трампа непрестано из све снаге сад га хвале и подржавају... Брате мили какви љигавци, лицемери... Стока невиђена... Ђубре...

Немам речи. Толико воле крв и убијање да им се очи сијају од среће.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Гледам сад, ови медији што су целе године до јуче увече пљували Трампа непрестано из све снаге сад га хвале и подржавају... Брате мили какви љигавци, лицемери... Стока невиђена... Ђубре...

Значи имамо разочаране бираче и одушевљене медије, шта мислиш ко је јачи, "У времену хороскопа и великих сновиђења..."

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Grizzly Adams рече

Вазда жедна крви и профита, корпоративна сатана - the Deep State.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tumaralo. рече

Nalaziš nešto veselo u bombardovanju i stvaranju haosa?

Ili polažeš nadu u ovaj svet? U političare i vladare ovoga sveta?

Pazi, ni prvo ni drugo nije hrišćanski.

Nijedno od ta dva, niti sta blizu toga.

Nadu polazemo na Boga, da urazumi bar deo ovog sveta.

I nije optimizam veselost u nevolji, nego bodar duh i jasnovidna vera da je zlo veciti gubitnik.

To itekako jeste hriscanski, i jeste optimizam.

Ili zar su mucenici Crkve i ispovednici bili pesimisti ili "realisti"? Ko je bio u bezizlaznijim situacijama od njih?

Ako vazda vidimo tminu oko sebe i nemamo nimalo nade na dobro - kuda cemo da stignemo?

...

Treba covek da gleda sve otvorenih ociju, ali i da pazi da mu taj pogled ne zakloni duhovni vid.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Dobicu proliv ako jos neko napise kako je ovo veliki samar Rusiji. Pobogu ljudi, naucite se strpljenju. Koliko smo impulsivan narod, neverovatno.
Iako sam uvek u raspravama tvrdio da pobeda Trampa nece promeniti spoljnu politiku Amerike, stekao sam utisak da je ovaj napad u stvari jedan scenario koji je imao dve stvari za cilj. Pre svega smanjivanje tenzija u medijima. Juce sam bio primoran da pratim cnn bas nakon udara, voditelji i gosti nisu mogli da sakriju odusevljenje ovim napadima, osim naravno ovog robota Kupera. Ovim potezom Tramp je kupio vreme, i mislim da je skinuo sa vrata medije na duzi period. Drugo, kao sto znamo vec neko vreme ginu civili u Iraku pod dejstvima americkih snaga, tako da ce se ovim skrenuti paznja sa toga. Ne bih da branim Trampa, ali mislim da nije imao druge opcije nego ovako da reaguje, a za sada bi rekao da je sam napad ipak bio mlak. Ono sto me najvise brine retorika koja se koristi, a to je pretpostavka. Ameri su prekrsili ponovo sve moguce medjunarodne zakone, zbog pretpostavke (uverenosti) da Asad stoji iza "hemijskog" napada, kao i pasivnost UN povodom toga. Videcemo jos, vreme ce pokazati sta je i kako je, samo bih zamolio ucesnike da malo stanu na loptu, ne donose se odluke i potezi tek tako. Sta je iza svega ovoga, mi smo poslednji koji to znamo."

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2017-godina_369.html

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ono sto me najvise brine retorika koja se koristi, a to je pretpostavka.

Из претходног искуства знамо да се не ради о претпоставкама, нагађањима, већ о добро промишљеним лажима.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Nijedno od ta dva, niti sta blizu toga.

Nadu polazemo na Boga, da urazumi bar deo ovog sveta.

I nije optimizam veselost u nevolji, nego bodar duh i jasnovidna vera da je zlo veciti gubitnik.

To itekako jeste hriscanski, i jeste optimizam.

Ili zar su mucenici Crkve i ispovednici bili pesimisti ili "realisti"? Ko je bio u bezizlaznijim situacijama od njih?

Ako vazda vidimo tminu oko sebe i nemamo nimalo nade na dobro - kuda cemo da stignemo?

...

Treba covek da gleda sve otvorenih ociju, ali i da pazi da mu taj pogled ne zakloni duhovni vid.

Hrišćanski optimizam je jedno a svetski otpimizam je drugo.

Prema pravoslavnom učenju svet je ogrezao u grehu. I tako će biti do njegovog kraja i Isusovog dolaska. Neposredno pre toga izgradiće se Treći hram u Izraelu i Antihrist će se zacariti. Onda će ga Džizis razvaliti ko zvečku.

Imajući to u vidu jasno je da je savršeno besmisleno polagati nadu u KGB žbira Putina kada narandžasta reality zvezda u ulozi predsednika SAD raketira Siriju.

Ovo ne znači da treba da dignemo ruke od svega. Situacija u svetu je takva kakva je, mi treba da se poboljšavamo svaki dan, da budemo na korist bližnjima i sebi. Da polažemo nadu u spasenje naših duša a ne u kojekakve politikante ;)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

Imajući to u vidu jasno je da je savršeno besmisleno polagati nadu u KGB žbira Putina kada narandžasta reality zvezda u ulozi predsednika SAD raketira Siriju.

Pa niko i ne polaze nadu na Putina, nego na Ruse kao narod/faktor u ovoj situaciji, ali i na sve ostale narode i ljude koji nisu ostali bez pameti i savesti.

Подели на овим сајтовима

Jurisni helikopteri Ka-52 pristigli na napadnuti aerodrom, i sa njega vec vrse napade na drekavce.

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2017-godina_372.html

C80FLANWsAEMZs2.jpg

Подели на овим сајтовима

Josh Rogin‏ @joshrogin 3 hours ago

Russia's response seems to be to escalate. They are testing Trump's commitment to his new plan. Huge risks everywhere.

...

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2017-godina_373.html

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...