Jump to content

Кана Галилејска у 21. веку

Оцени ову тему

Препоручена порука

Отац Иван Цветковић представио пројекат Кана - портал за црквени брак
Отац Иван Цветковић представио пројекат Кана - портал за црквени брак

У Вазнесењској цркви, 29. марта 2017. јереј Арсеније Арсенијевић и протојереј Иван Цветковић, стални члан Мисионарског одељења СПЦ при Светом Синоду, покретач интернет портала за упознавање ради црквеног брака „Кана Галилејска“ су приредили трибину са темом „Кана Галилејска у 21. веку“. Скуп је био први корак у покретању пројекта „Кана“ са интернета ка правим дружењима. На скупу је закључено да су и за упознавање младих људи обавезне агапе као и да патријархални приступ обећава бољи породични живот. Прилог Марка Маленчића.

Извор: Радио Слово Љубве

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Goku рече

Nešto malo predstavnika ciljanog dijela populacije u publici, čini mi se... Ne znam zašto je tako.

Mislite li da ima ljudi koje se ova tema tiče a kojima bi bilo neprijatno (da ne kažem sramota) doći na predavanje ovakvog tipa? (U fazonu: neko da me vidi pa da pomisli da sam luzer(ka))

Могу да кажем да сам јако пријатно изненађен одазивом људи. Доживљај је сушта супротност и потпуно се слажем са текстом овде објављеним " Слово Љубве ". Само причу треба даље наставити.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Neša_ рече

A jel' ima još? Ovde je samo nekoliko minuta.

bice, bice...samo malo strpljenja...:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

Gde si se sakrila, Milunku sam prepoznala, tebe ne.

шта ћу кад се Милунка сместила у први ред и све остале засенила својом понудом...:D

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, JESSY рече

шта ћу кад се Милунка сместила у први ред и све остале засенила својом понудом...:D

zaboravila si njen dubok, promukao glas :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Danijela рече

понудом...:D

куку...ја тек сад видех шта сам написала....:)):)):))

екскузе моа, мислила сам - појавом....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Jessyyyyyyyy :D

Pa moja ponuda je bila da ljudi budu proaktivni u svojoj potrazi za supruznikom.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Danijela рече

Pa moja ponuda je bila da ljudi budu proaktivni u svojoj potrazi za supruznikom.

што јес - јес...:skidamkapu:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ма људи, само јако[emoji4]! Најважније је да нам расположење не мањка те стога но секирејшн!

Sent from my SM-G531F using Pouke.org mobile app

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Мишко рече

ваљда можемо маштовитије

na primer...?:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо _то што је било речено као шала и јесте из разлога што би желео да из целе приче која покушава да се покрене у потпуности буде избачена политика. То што ти Мишко кажеш да може то маштовитије у потпуности се слажем. Просто сам одушевљен кад видим колико смо ми људи маштовити да све учинимо за светост породице за коју сви знамо колико је стуб сваког друштва, поготову нашег. Управо би из тог разлога искористио баш ово време вечерње јер се нарочито баш тачно овога тренутка осећа енергија ослобођена сваког притиска да се о овој теми прича и разговара. Наиме искористио би прилику да баш изазовем у позитивном смислу што већи број маштовитих људи да покажу ту своју маштовитост. Шта је поента приче _изаћи из виртуелне стварности ка конкретном решавању проблема. Ако о браку говоримо као Св. тајни и кажемо да оно што Бог састави човек да не раставља, нека тако и буде. Ми имамо ситуацију да велики број људи неожењених и неудатих, кажем опет велики број што је истина, никако да буду изистински спојени како то приличи и јесте примерено једном људском бићу. Или људи нису спојени браком уопште тј. сами су или су се спојили на разним другим местима ван Цркве у сваком смислу и духовно и телесно па се онда ишчуђавамо откуд још бржи разводи, разилажења, ломови. Нек та машта проради, како, просто, да све те људе а међу којима сам и ја, упознајемо и зближавамо на један добар и природан начин тј. да све то буде у окриљу и благослову Цркве. Мора се схватити да неможе одмах па буп, Олтар. Напори су да и сви кораци који претходе томе, буду у окриљу Цркве као што је дете у наручју Мајке. Да ли ми схватамо да управо тај мост који тај народ треба да повеже са Олтаром, ми у ствари немамо. Нема га у ствари ни цела Србија. Овде немислим на појединце који су се остварили у брачном животу. Мислим да ако се небуде омогућило то, за већи број људи тј. управо тај мост, онда смо сви у проблему. Још нешто важно да се разумемо. Нетражим ништа од других а што већ сам нисам спреман да учиним. Мени је важно да пружим свој максимум по питању свега што сам рекао без обзира да ли сам сам или са неким и да ли ће бити икаквих резултата. Ко је вољан да да себи машту на вољу нек се покаже! Искрено мислим да су неки кораци већ учињени по том питању и да ће их бити још али ће о томе, наредних дана. 

Подели на овим сајтовима

Једна мала дигресија по питању Кане Галилејске. Пехарник када је окусио вино што је постало од воде рекао је:,, Сваки човек најпре добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада.

Запитах се да ли су и ови сватови били пијани? Очигледно су могли добро да попију када им је нестало вина, а Господ им је на то створио још.

Значи обратите пажњу, брак и вино једно без другог не иду.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...