Jump to content

Кана Галилејска у 21. веку

Оцени ову тему

Препоручена порука

Појасни! Испало је да хоћеш да кажеш како Господ Христос прави од супружника тешке пијандуре да би они након тога могли да оформе здраво потомство! Нисам знао, заиста, да је у томе кључ маштовитости! [emoji3]

Sent from my SM-G531F using Pouke.org mobile app

Подели на овим сајтовима

Сачувај Боже да  тако мислим. Вино је симбол науке Христове и животочних сокова Духа Светога и Његове пречисте крви којом нас је искупио из овога рода. Христос браку даје нову димензију освећује га и тајинствено постаје свеза јединства супружника зацељујући рану насталу падом и враћајући му првобитни облик. Исто тако чинећи ову заједницу малом црквом кроз благодат са циљем остварења наше задатости, остварујући подобије кроз потпуно познање сина Божијега Господа Исуса Христа, по чијем смо образу саздани, а самим тим сједињујући се кроз Сина са Оцем и Духом.

Само ми запале за око речи које је изговорио пехарник, па се ето тако по људском разуму запитах о тој ствари.

Подели на овим сајтовима

Хвала ти на заиста импресивном познавању Богословске теорије! Надам се да је следећи твој корак машта у пракси ако си пратио радњу фабуле!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@МАРКО Мaленчић забележио предавање:

(надам се да ради линк)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Искрено, није ми до тога да наредних пар дана пишем али испашће да сам се и ја ућутао. Морам да признам да је реч машта, заиста магична. Знам да она непрекидно изненађује човека али овог пута сам баш, баш изненађен. Хвала брату који је дошао на идеју да ту реч убацимо у разговор о Кани Галилејској!

Подели на овим сајтовима

On 04/03/2017 at 9:54, Србендиловић рече

Хвала ти на заиста импресивном познавању Богословске теорије! Надам се да је следећи твој корак машта у пракси ако си пратио радњу фабуле!

Да ти будем искрен,нисам баш сигуран да сам разумео о каквој машти се овде говори. Можда стога што сам се увек трудио да избацим сваку машту и ирационалност у смислу илузије и покушам да поставим свој ум на здраве темеље разумног духовног расуђивања чувајући се на тај начин од прелести. Теофан Затворник опомиње младе људе да се чувају занесености која кроз наше жеље као завеса замагљује истину, и од многих умишљених очекивања на крају се суочавамо са промашајем који код многих изазива тешко разочарење и духовну дезоријентисаност.

Подели на овим сајтовима

Не тврдим ал мислим да си ти за монаштво а не за брак. Ти или ниси пратио од почетка читаву причу или су твоје намере о овој теми неке друге!

Подели на овим сајтовима

У реду. Праштај. Хтео сам само да нагласим да и у мушко-женским односима човек мора бити трезвен и обазрив да не дође до промашаја и тешких ситуација које су данас неретке. Нећу се више мешати да не будем погрешно схваћен. А и праву си да нисам детаљно простудирао тему. Не замери.

Подели на овим сајтовима

Ово сам поставио јер ми се чини да организам наше Цркве осећа шта га у ово скорије време много мучи те на овај начин реагује. Без међусобног договора очигледно је да се углавном о овој теми разговара.

Подели на овим сајтовима

У реду. Праштај. Хтео сам само да нагласим да и у мушко-женским односима човек мора бити трезвен и обазрив да не дође до промашаја и тешких ситуација које су данас неретке. Нећу се више мешати да не будем погрешно схваћен. А и праву си да нисам детаљно простудирао тему. Не замери.

Таман посла да ти шта замерам. Напротив, баш би требало да се још интензивније укључиш али као што сам кажеш да овај пут детаљно простудираш тему! Оно што ми се чини а и сам Отац Иван је рекао а сви присутни на духовној трибини су то потврдили јесте да ми имамо проблем о коме ова тема говори. Сви напори би требали да буду да се тај проблем решава.

Подели на овим сајтовима

Ugovaranje brakova i danas postoji: Da li biste posetili pijacu nevesta?

Romska zajednica Kaladžija u Bugarskoj ima jedan vrlo neobičan običaj, tačnije, manifestaciju. Naime, oni četiri puta godišnje organizuju pijacu nevesti, gde se mladići i devojke upoznaju, ugovaraju sastanke, a neki se odmah odluče i za brak.

211033592558ecc35c0d37d417646326_w640.pn

Verujemo da bi se ovaj običaj veoma dopao našim bakama i tetkama koji nikako da zaigraju na svadbama sestrića, bratanaca i unuka. Kako se ne bi desilo da devojke u četrdesetim ostanu neudate ili muškarci neoženjeni, ova zajednica to rešava baš tu – na pijaci nevesta, koja se organizuje uz nadzor odraslih, dok se dogovor potvrđuje novcem.

“Za mene je sve ovo normalno, svi govore da se mi ovde prodajemo, ali to nije istina. Novac se daje zbog tradicije. Nakon što se momak i devojka upoznaju, njegovi roditleji odlučuju da li tu devojku žele u svojoj kući. Nakon toga sledi dogovor, veridba i na kraju svadba”, rekla je jedna od devojaka.

Svaki mladić mora da dobije dozvolu roditelja izabrane devojke, a to postiže na osnovu bogatstva koje ističe zlatnim lancima oko vrata.

“Novac predstavlja čast. Ako dam dete bez nadoknade znači da sam prosjak bez autoriteta, da niko nema poštovanja prema meni, automatski to znači da moje dete neće niko poštovati i cela porodica gubi poštovanje”, rekao je Atanas za Al Jazeera Balkans.

Biste li vi pristali na ovakav način "udvaranja"?

http://bulevar.b92.net/bizar.php?yyyy=2017&mm=04&dd=11&nav_id=1249338

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Провокација на маштовитост је био политички слоган 'само јако', ту сам мислио јел могло нешто оригинално из главе уместо преузимања нечег туђег.

Sent from my Pluri_Q8 using Pouke.org mobile app

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...