Jump to content

A, što ću? Mora se živjet’!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не би вам се допало то што бих ја имала да напишем на ову тему.

А овој жени из текста само фали да оде код Тање Војтеховски у ону одвратну емисију, таман је за то... :0212_rolleyes: Знам да можда некима звучи сурово, али мени је више преко главе оваквих прича. Ем је примитивно, ем просто, ем онако жешће патетично, на један Пинк начин. Праве жртве болести немају потребу да на овакав начин причају, већ трпе, раде, неки се итекако окрену Богу и боре се... на један мало другачији начин.

Тврдим да, осим генетике, велику улогу у добијању карцинома имају стрес, погрешан приступ животу и себи, накупљене негативне емоције и слично. А код нас се слабо ради на превентиви и психолошкој подршци жртвама, на освешћивању колико је битно да свака жена води рачуна о себи, да се редовно контролише, да воли и поштује себе.

Жао ми је што вас саблажњава то што мене саблажњава, али јесам алергична на сваку врсту простаклука и вулгарности, таква сам просто. Њен речник ме је страшно подсетио на једног несрећног ужичког гинеколога, др Дидија. :0212_rolleyes:

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Anika рече

А овој жени из текста само фали да оде код Тање Војтеховски у ону одвратну емисију, таман је за то... :0212_rolleyes: Знам да можда некима звучи сурово, али мени је више преко главе оваквих прича. Ем је примитивно, ем просто, ем онако жешће патетично, на један Пинк начин. Праве жртве болести немају потребу да на овакав начин причају, већ трпе, раде, неки се итекако окрену Богу и боре се... на један мало другачији начин.

Тврдим да, осим генетике, велику улогу у добијању карцинома имају стрес, погрешан приступ животу и себи, накупљене негативне емоције и слично. А код нас се слабо ради на превентиви и психолошкој подршци жртвама, на освешћивању колико је битно да свака жена води рачуна о себи, да се редовно контролише, да воли и поштује себе.

Жао ми је што вас саблажњава то што мене саблажњава, али јесам алергична на сваку врсту простаклука и вулгарности, таква сам просто. Њен речник ме је страшно подсетио на једног несрећног ужичког гинеколога, др Дидија. :0212_rolleyes:

U pravu si skroz, baš sam ovo pomislio. Samo Tanja Vojtehovski fali.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Anika рече

Htedoh nešto ovako da napišem, al se suzdržah, ajde rak je rak da ne preterujem :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam da li čitamo isti tekst. Ja čujem jednu realnu ženu koja priča o svom životu koji nije bio lak ali se čak i ne žali. A usput koristi najobičniju narodsku reč za deo tela koji joj je bio operisan. Zašto je reč nastala od glagola 'dojiti' prihvatljiva a reč nastala iz glagola 'sisati' ne?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Лош избор за исповедање.

Добро, болест стисла, друг брачни не помаже, ал да се преко новина олакша душа - неприхватљиво је са једне стране.

С друге стране, може да користи осталима, да их подстакне на борбу.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драгана Милошевић рече

С друге стране, може да користи осталима, да их подстакне на борбу.

Naravno. Ja sam tako doživela poruku.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Драгана Милошевић рече

ал да се преко новина

Odkud ona u novinama? 

Moze li neko da mi objasni, kako se dolazi " u novine"? Stvarno ne znam, nije foliranje.Ozbiljno pitam. Gde, kako i zasto novinari nadju ove " obicne " ljude, koji vise nisu ( na zalost) ni retkost, ni bas neka vest.

Ili bar meni nije neka vest....mozda drugima znaci, sta znam- samo glasno razmisljam.

Подели на овим сајтовима

Цело време се неки саблажавају због речника.

А зар не читамо: "Благо дојкама које си сисао..."

А и цео Вуков превод некад пара уши, па никем ништа.

Квака је у нашој перцепцији

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Заиста не знам шта је овде саблажњиво? Њен је речник народски, и она никако није проста жена, већ само простодушна жена, домаћица и мајка са села, сељанка, што би наши стари рекли. А разлике између сељанке и сељанчуре је велика. Ја лично видим све ово као поруку, јер итекако је женама и мајкама данашњице потребна подршка поготово онима који се боре са том опаком болешћу. Не може ово схватити човек који није прошао кроз овакву бол, патњу, стрепњу..страх од смрти.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Otisla sam na sajt...

tamo pise lepo da je prica ove zene izasla u nekoj knjizi, odatle u novinama :D Neka zena je skupila price pedesetak zena na ovu temu i objavila knjigu, a blic zena je prenela jednu od prica tj prekucala je. 

Tako da ne osudjujte zenu, nije ona pricala za pinik, nego je njena prica iskoriscena. Ako cemo posteno.

Kako skontah iz komentara jednog od citalaca, rec je o selu u kome je siromastvo i alkoholizam redovna pojava, a ovakve price nisu retkost. Kakav recnik ocekujete od neobrazovane zene u godinama koja je zivot posvetila radu, deci i imanju i nije imala ni interneta, ni kompjutera niti cega da se obrazuje. Sisa? Sasvim legitiman izraz.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Anika рече

. Праве жртве болести немају потребу да на овакав начин причају, већ трпе, раде, неки се итекако окрену Богу и боре се... на један мало другачији начин.

Ovo je tako pogresno na milion nacina i tako diskriminisuce. Ne postoji prava i lazna zrtva bilo cega. Postoji zrtva i tacka. A kakva je? Pa kad bi sve zrtve raka bile eto sve divne osobe, pa  sad ova zena da iskace iz sablona i da razumem. Ali ne postoji kriterijum po kojoj bolest bira. Nekad zahvati i proste ljude, nekad vake nekad nake.

Ali prava i neprava zrtva ne postoji.

Jos jednom ova zena nije dala intervju novinama, dala je intervju zeni koja je skupljala licne price zena iz tog kraja za knjigu. To sto su novine to objavile na to ona nije mogla ni uticati ni to znati.

пре 3 часа, Anika рече

Sa ovim se slazem, potpuno. To bih rekla da vazi za sve bolesti, jer covek je psihosomatsko bice, nije samo telesno. Itekako nase psihicko i nase duhovno uticu na telo kao i obrnuto.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Рапсоди рече

Знам и ја неке жене које, нажалост нису успеле да изборе са овом опаком болешћу. Само није поента у томе да морају да промене то и то....Ни сама не знам у чему је поента, али  многе не могу ништа да промене па све и да хоће. И шта је могла ова сирота жена из уводног поста да промени...шта... ништа... јер ова  жена пре свега, себе је најпре видела кроз улогу мајке. И њој је  управо та мисао да је потребна деци, да живи за њих  можда највише и помогла да преброди кризу , наравно уз низ многих других фактора. Што наш народ каже :  " Коме је вјека томе је и лека "  

Лепе и вредне речи. камо среће када би сви могли ово овако да схвате.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...