Jump to content

Saša Knežević: ORBITALNO I ATOMSKO VREME

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sve je to tacno da kaze kako su deo prirode, ali kaze da ce da udju u vecno postojanje i da nece ostati u nistavilu. A to znaci njihovo vaskrsenje. Dakle jasno kao dan.

Да ће да уђе СВАКИ МОЛЕКУЛ ЊИХОВОГ ТЕЛА КРОЗ ПРИРОДУ у вечно постојање, а не као жива бића.
Чуди ме да тако интерпретираш јасан текст.
Прочитај још који пут.
Питај о. Саву ако ми не верујеш...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 743
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ja ne znam gde Hristos opšte kaže da postoji deljiva kategorija duša i telo.

To se vidi u samom načinu stvaranja čoveka.Sve ostalo sem ljudske duše,ili duha životnog  u Postanju Bog stvara posredno,bilo rečju,bilo oblikovanjem prethodno sazdane tvorevine.Kod duše toga nema.Niti On reče i postade,niti neka pusti zemlja,voda.Nema.Nego Udahnjuje što na slikovit način opisuje neposrednost i posebnost stvaranja ljudske duše kao imago dei,ikone Božije.

A evo ti ovde explicitno:

Duša je pretežnija od jela i telo od odela. (Luka 12:23)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti.(Matej,10.28)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Да ће да уђе СВАКИ МОЛЕКУЛ ЊИХОВОГ ТЕЛА КРОЗ ПРИРОДУ у вечно постојање, а не као жива бића.
Чуди ме да тако интерпретираш јасан текст.
Прочитај још који пут.
Питај о. Саву ако ми не верујеш...

Interpretiram ga tako da ci zivotinje poput pasa koji su uginuli da vaskrsnu kao i covek.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

To se vidi u samom načinu stvaranja čoveka.Sve ostalo sem ljudske duše,ili duha životnog  u Postanju Bog stvara posredno,bilo rečju,bilo oblikovanjem prethodno sazdane tvorevine.Kod duše toga nema.Niti On reče i postade,niti neka pusti zemlja,voda.Nema.Nego Udahnjuje što na slikovit način opisuje neposrednost i posebnost stvaranja ljudske duše kao imago dei,ikone Božije.

A evo ti ovde explicitno:

Duša je pretežnija od jela i telo od odela. (Luka 12:23)

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti.(Matej,10.28)

Kratos čoveče ovo je smešan odgovor.

Čuj duša je pretežnija od jela.... šta sa tim hoćeš da kažeš?

Drugo nisi mi rekao gde se pominje duša u postanju, pominje se telo i duh i tek zajedničko telo i duh daju dušu živu.

A ti si duh preobrazio u dušu i opleti miško....

Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti.(Matej,10.28) Ali djavdjav može i dušu tvoju da usmrti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Brate postojanje i življenje nije isto.

Šta ćemo sa djavdjavom i palim andjelima? Hristos kaže za sebe da je Život a djavdjav po Hristovim rečima nije u Hristu, dakle nije u Životu, šta da radimo sa tim? Kako su onda andjeli besmrtni?

Biće smešteni de im je mesto,u deponiju.Na kaznu i prekor večni da se krčkaju u zloći svojoj,A Bog kao mnogo milostiv će omogućiti i vernima njima da uživaju u toj bezbožnoj zajednici.Šta će oni da rade i đavolak ne me interesira,interesuju mu Nebeske Vojske Svevišnjega.Njih nema u Hristu jer su oni mrak i tama i čim osete svetlo begaju i nestaju.Zato oni i kažu Hristu što nas mučiš.To ti je ko kad si non stop u mraku i onda te neko baci na svetlo,bolu oči.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ali djavdjav može i dušu tvoju da usmrti.

Ne može.Čitaj knjigu o Jovu.Ne sme da je takne.

Подели на овим сајтовима

Interpretiram ga tako da ci zivotinje poput pasa koji su uginuli da vaskrsnu kao i covek.

Шта да ти кажем осим да погрешно интерпретираш. Питај аутора.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čuj duša je pretežnija od jela.... šta sa tim hoćeš da kažeš?

Duša je pretežnija od tela.Jelo-telo.Duša.duh životni,samo duh,duhovni aspekt ljudskog bića nazovi to kako god hoćeš sve su to sinonimi.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ne može.Čitaj knjigu o Jovu.Ne sme da je takne.

Ако човек не упусти и Господ допусти. Читај НЗ и причу о чишћењу дома (душе) од демона, кад оде кроз пуста и безводна места па нађе другове.
Слобода да му се дамо је погубна и за душу.
Господ сам каже да се чувамо онога ко може душу погубити... Душу у смислу нефеша, нашег целокупног постојања...

Подели на овим сајтовима

Nema potrebe jer sam ga vec pitao.

Ниси.
Објаснио сам ти реченицу по реченицу.
Овде у цитату не следи то што тврдиш.
Али ти ИНТЕРПРЕТИРАШ уместо да прочиташ.
Питај директно оца да ли ће животиње свака у свом обличју бити васкрснуте.
Чудим се твојој неразумности.
И нећу те више истјазавати, упутио сам те на који начин да провериш.
Свако добро од Бога.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Ниси.
Објаснио сам ти реченицу по реченицу.
Овде у цитату не следи то што тврдиш.
Али ти ИНТЕРПРЕТИРАШ уместо да прочиташ.
Питај директно оца да ли ће животиње свака у свом обличју бити васкрснуте.
Чудим се твојој неразумности.
И нећу те више истјазавати, упутио сам те на који начин да провериш.
Свако добро од Бога.

Ja sam ga vec pitao i ne mogu po drugi put isto da ga pitam. Covek lepo kaze da nista sto je stvoreno nece ostati u vecnom nistavilu. Vaskrsenje i zivot je suprotnost vecnom nistavilu i nesvesti. To sam ga pitao zbog navodnih tvrdnji starca Pajsija da zivotinje nemaju raja i pakla. Dakle lepo moze da se procita.

Подели на овим сајтовима

Ja sam ga vec pitao i ne mogu po drugi put isto da ga pitam. Covek lepo kaze da nista sto je stvoreno nece ostati u vecnom nistavilu. Vaskrsenje i zivot je suprotnost vecnom nistavilu i nesvesti. To sam ga pitao zbog navodnih tvrdnji starca Pajsija da zivotinje nemaju raja i pakla. Dakle lepo moze da se procita.

Одустајем. Стављаш васкрсење животиња на место преобрежења природе кроз возглављење у Христу.
Не читаш, само држиш своју пројекцију...
Не умем да ти помогнем да видиш кад не желиш...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...