Jump to content

Potiskivanje – mentalno guranje bolnih sadržaja pod tepih

JESSY

Препоручена порука

пре 4 минута, БанеЛ рече

Жан Клод Ларше - Теологија болести

Издање Арс Либри и Центар за црквене студије Ниш

Све објашњено. Слаже се са овим што је рекла Александра. Медицина се не одбацује. Прва болница је и настала баш при цркви. Довољно. 

Naravno, ovde ima ljudi koji su lekari a ima i ljudi koji su prošli kroz taj pakao, te tako osetljive teme nisu baš za ćaskanje i lupetanje.

Ljudi sa ovim problemom su osetljivi, podvodljivi, bore se sa neizlečivom bolešću ali postoji oblik zalečenja gde je neophodna i molitva kako bi se to stanje održalo što duže. Njima svaki dan u normali znači mnogo više nego običnim ljudima godina i jedva čekam ove junake koji im savetuju da se toga odreknu i da iseku granu medicine za koju se inače i svi mi molimo izmedju ostalog.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 45 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle čega se pametan stidi.....

Si preskočila onaj deo o odredjenom stepenu poboljšanja, kad konačno izmučena duša može KAKO TAKO DA STANE  NA MOLITVU I KAKO TAKO DA RAZUME SVET OKO SEBE NA NAČIN DA BI I POKUŠAO DA SE TVORI ZA BOGA I PRIMI U SRCE ONOGA KOJI LEČI. Lekara sviju nas.

Dakle ostajem pri tome da si bezobrazna. Vrlo!!!!

Признајем, прочитавши твој текст опет сам се мало изнервирао, али, себи сам дао пар минута размишљања у чему је дакле проблем око којег се ти и ја не слажемо. Нисам хтео ништа да ти одговорим, испрва, међутим, да не би остало, хајд' да кажем, нетрпељивости, морам ти рећи да су ови моји постови написани на основу неких примера мени познатих. Ти имаш другачије познање и то је ок. Главно је то да не одричемо помоћ Божју.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ana Bjelan рече

Zato i postoji forum da se cuju razlicita misljenja.

Није проблем у различитом мишљењу него у начину оспоравања туђег мишљења са којим се не слажеш.

Проблем је и у терминологији којом износиш своје мишљење као и у тону који се односи на коментарисање онога са чиме се не слажеш. Мало си теже речи, тежим тоном изнела, а у вези су са људским животима,.... колико заступаш молитву у исцељењу толико би требало да примењујеш и смирење приликом изношења свог мишљења.

И најзад, не саветуј друге својим мишљењем. Изнеси га тако да свако може да га узме или не узме.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Плаво Небо рече

нетрпељивости

Ma nije bre nebo plavo.

Kakva crna netrpeljivost, nego pokušavamo da vam kažemo da je opasno iznositi pogrešne savete na osetljivim temama.

Ti kažeš da si gradio stav na nekoliko primera koje poznaješ. U redu, ali ja i dalje skoro pa pouzdano znam, da ti niti znaš dijagnozu tih primera, niti znaš stepen njihovih stanja, niti poznaješ problematiku, jer si izneo činjenice koje tebi ne idu u korist i koristiš ih da bi branio svoj stav.

Ovde ne postoji izlečenje ali postoji zalečenje, zato je šizofrenija jedna lična tragedija i ne samo lična nego zahvata po pravilu celu porodicu.

Ajde daj nam primer imenom i prezimenom, prvo nekoga ko je uspeo da šizofrene napade pobedi molitvom i ko je uspeo samo molitvom da se IZLEČI.

Te nam navedi koji to manastiri primaju pacijente a da izričito ne navode saradnju sa lekarima, te nam reci koji to sveštenici hoće da se mole za pacijente a da ne traže i izričitu sradnju sa lekarima i na kraju krajeva reci mi koje to svešteno lice kaže, nemojte ići kod lekara dođite da vas ja izlečim molitvom?

To bi bio argument i ja bi ti skinuo kapu i poklonio se tvojoj hrabrosti što saseče nas novotarce i ekumeniste u korenu.

Dakle netrpeljivost nije ali opasnost u iznošenju stavova zasigurno jeste, jer TI NE MOŽEŠ NI DA ZAMISLIŠ U KAKVOM SE STANJU PONEKAD NADJE PACIJENT I NJEGOVA PORODICA I NE DAJ BOŽE DA TAD POVERUJU TVOJIM TVRDNJAMA.

Šta ćeš posle reći ako uništiš nečiji život? Nije imao dovoljno vere pa ga Bog nije izlečio?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ana Bjelan рече

Pa ne mozes ti mene da savetujes kako cu ja da se izrazavam.

Ја тебе могу да саветујем како да се изражаваш, школовала сам се за то. Опет, то сам изнела тако да си ти имала могућност да савет узмеш или не узмеш, и ниси га узела.

Нисам ти рекла да си лења ако га не узмеш, и да ћеш бити болесна због тога.

Свако добро.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Ја тебе могу да саветујем како да се изражаваш, школовала сам се за то. Опет, то сам изнела тако да си ти имала могућност да савет узмеш или не узмеш, и ниси га узела.

Нисам ти рекла да си лења ако га не узмеш, и да ћеш бити болесна због тога.

Свако добро.

dobro ako si se skolovala to je jako vazno danas

Подели на овим сајтовима

Dobro, sad je vreme malo da se vratim potiskivanju svojih emocija, jer ovo već liči na regresiju a tada se setim i nekih vampira i korukodđula koje nikada u životu nisam video.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

da se vratim potiskivanju svojih emocija

Слажем се. Тема се претворила у испољавање прикривених емоција.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ana Bjelan рече

Pa ne mozes ti mene da savetujes kako cu ja da se izrazavam. Po tome vidim da nisi ni ti smirena.

Не знам колико си до сада учествовала по форумима, али рекла бих да немаш баш велико форумашко искуство. Као што си могла да приметиш, ово је велики форум, са великим бројем корисника, ако не активних, који пишу, а оно са вликим бројем оних који све ово прате и читају.  Разних људи, разних профила личности, из разних социјалних окружења, различитог степена образовања итд... Дакле када се појавиш на једном јавном месту и када твоје речи, мишљење, могу да виде и прочитају многи, онда свакако треба да пазиш на своје изражавање, но ни то изражавање не би био проблем, већина нас овде нисмо пуританци, проблем је када на темама, као што је ова, где се ради о болести, психичкој болести, ти на такав начин, самоуверено износиш своје личне ставове, а при томе си лаик као већина овде, и не само да си лаик него немаш ни искуства нити било чиме можеш да поткрепиш своју причу, коју неко може да прихвати здраво за готово, и направи себи пакао од живота. Стога те најлепше молим да на оваквим темама поразмислиш врло добро пре него изнесеш мишљњење, то као прво, као друго, ако и даље наставиш да вртиш своју причу и демагогију бићеш означена као спамер, или ће ти поруке бити уклањане.

Хвала на разумевању.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Снежана рече

не знам колико си сада учествовала по форумима, али рекла бих да немаш баш велико форумашко искуство. Као што си могла да приметиш, ово је велики форум, са великим бројем корисника, ако не активних, који пишу, а оно са вликим бројем оних који све ово прате и читају.  Разних људи, разних профила личности, из разних социјалних окружења, различитог степена образовања итд... Дакле када се појавиш на једном јавном месту и када твоје речи, мишљење могу да виде и прочитају многи онда свакако треба да пазиш на своје изражавање, но ни то изражавање не би био проблем, већина нас овде нисмо пуританци, проблем је када на темама, као што је ова, где се ради о болести, психичкој болести, ти на такав начин самоуверено износиш своје личне ставове, а при томе си лаик као већина овде, и не само да си лаик него немаш ни искуства нити било чиме можеш да поткрепиш своју причу, коју неко може да прихвати здраво за готово, и направи себи пакао од живота. Стога те најлепше молим да на оваквим темама поразмислиш врло добро пре него изнесеш мишљњење, то као прво, као друго, ако и даље наставиш да вртиш своју причу и демагогију бићеш означена као спамер, или ће ти поруке бити уклањане.

Хвала на разумевању.

Amin :D

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma nije bre nebo plavo.

Kakva crna netrpeljivost, nego pokušavamo da vam kažemo da je opasno iznositi pogrešne savete na osetljivim temama.

Ti kažeš da si gradio stav na nekoliko primera koje poznaješ. U redu, ali ja i dalje skoro pa pouzdano znam, da ti niti znaš dijagnozu tih primera, niti znaš stepen njihovih stanja, niti poznaješ problematiku, jer si izneo činjenice koje tebi ne idu u korist i koristiš ih da bi branio svoj stav.

Ovde ne postoji izlečenje ali postoji zalečenje, zato je šizofrenija jedna lična tragedija i ne samo lična nego zahvata po pravilu celu porodicu.

Ajde daj nam primer imenom i prezimenom, prvo nekoga ko je uspeo da šizofrene napade pobedi molitvom i ko je uspeo samo molitvom da se IZLEČI.

Te nam navedi koji to manastiri primaju pacijente a da izričito ne navode saradnju sa lekarima, te nam reci koji to sveštenici hoće da se mole za pacijente a da ne traže i izričitu sradnju sa lekarima i na kraju krajeva reci mi koje to svešteno lice kaže, nemojte ići kod lekara dođite da vas ja izlečim molitvom?

To bi bio argument i ja bi ti skinuo kapu i poklonio se tvojoj hrabrosti što saseče nas novotarce i ekumeniste u korenu.

Dakle netrpeljivost nije ali opasnost u iznošenju stavova zasigurno jeste, jer TI NE MOŽEŠ NI DA ZAMISLIŠ U KAKVOM SE STANJU PONEKAD NADJE PACIJENT I NJEGOVA PORODICA I NE DAJ BOŽE DA TAD POVERUJU TVOJIM TVRDNJAMA.

Šta ćeš posle reći ako uništiš nečiji život? Nije imao dovoljno vere pa ga Bog nije izlečio?

Поменувши реч Светиња мислио сам на било који манастир или цркву. Ето, скоро сам чуо за једно излечење захваљујући молитвама Светом Василију Острошком. Не знам име те особе али је био у стању тешке психичке растројености. Што се тиче особе коју познајем, за њу ти нећу рећи име јер је можда на овом форуму. Сада девојка редовно иде у цркву, виђам је, и не бих рекао да уопште има неких проблема. По причи коју сам чуо била је у тешком стању шизофреније, као да је била поседнута, Боже помози. Никада је нисам питао у вези те болести али знам да су јој читане молитве. И да, нигде нисам написао да постоје свештенослужитељи који саветују да се не прихвата медицински третман лечења психичких болесника. То што сам поменуо, лепо сам нагласио да се односи на прву болницу у Србији, у Студеници. Сам си могао да закључиш да тада нису ни постојали лекови као данас. И да, ишао сам на праксу на психијатрији тако да, не дај Боже ником, знам у каквим су они стањима.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...