Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 28, 2013 Пријави Подели Написано Јул 28, 2013 Надам се само да ћеш разумети колико је мени криво што не можемо објаснити све на такав начин да нема више разлога за полемику. Чини ми се да што више приближимо ставове јаснијем разумевању, оно буде још накарадније схваћено и протумачено. Једноставно, у дијалогу где се то дешава не желим да учествујем. Ако између тебе и мене постоји управо такав дијалог, односно такав тежак проблем, можда је боље да све препустимо испијању пива, али још боље заједничком причешћивању. Amin! Boze natovari me bremenom tvojim jer je tvoje Breme lako Amin za tebe nikolicu slazem se Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Da se ogradim od crkve i da kriticki posmatram,kao verski diletant koji je dosao ovde da pita...Jel znate onaj osecaj kada odete u crkvu a pop vam kaze,izvini nemam vremena sad da pricam...Elem,koliko je u mojoj moci da shvatim ovo pitanje,dusa je uslovno besmrtna, sto znaci da ako covek zivi po zapovestima onda ce naslediti vecni zivot, a ako izabere greh bice unisten za vecnost... Ne postoje vecne muke, to je najveca sotonska prevara, postoji unistenje nepokajanih...Ako moze neko da mi nadje gde u Bibliji piše da je dusa besmrtna,i da postoji nezavisno od tela,bila bih zahvalna.. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Ako moze neko da mi nadje gde u Bibliji piše da je dusa besmrtna,i da postoji nezavisno od tela,bila bih zahvalna.. А где у Библији пише да је душа смртна и да не постоји независно од тела? Elem,koliko je u mojoj moci da shvatim ovo pitanje,dusa je uslovno besmrtna, sto znaci da ako covek zivi po zapovestima onda ce naslediti vecni zivot, a ako izabere greh bice unisten za vecnost... Ne postoje vecne muke, to je najveca sotonska prevara, postoji unistenje nepokajanih.. Где у Библији си то прочитала, ако већ њу наводиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 "Jos malo,pa nece biti bezboznika..pogledaces na mesto njegovo,a njega nema..." ..Psalam 37,10..Ali zmija bese lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog,pa rece zeni: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu?...A zena rece zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu..Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.. A zmija rece zeni: Necete vi umreti..Nego zna Bog da ce vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oci, pa cete postati kao bogovi i znati sta je dobro sta li zlo...postanje 3,1-5..."I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao." Propovednik 12.7..itd.. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 "Jos malo,pa nece biti bezboznika..pogledaces na mesto njegovo,a njega nema..." ..Psalam 37,10..Ali zmija bese lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog,pa rece zeni: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu?...A zena rece zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu..Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.. A zmija rece zeni: Necete vi umreti..Nego zna Bog da ce vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oci, pa cete postati kao bogovi i znati sta je dobro sta li zlo...postanje 3,1-5..."I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao." Propovednik 12.7..itd..I osta od čoveka samo Milost Božja.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 "Jos malo,pa nece biti bezboznika..pogledaces na mesto njegovo,a njega nema..." ..Psalam 37,10..Ali zmija bese lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog,pa rece zeni: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu?...A zena rece zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu..Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.. A zmija rece zeni: Necete vi umreti..Nego zna Bog da ce vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oci, pa cete postati kao bogovi i znati sta je dobro sta li zlo...postanje 3,1-5..."I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao." Propovednik 12.7..itd.. Како из тих цитата уопште следи оно што си тврдила? Да ли си ти протестант? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Nije bitno sta sam,uzmimo u obzir da,nista sam...samo bih zelela da argumentujete svoju teoriju,da nesto naucim..hvala! "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Dosta je bilo meni razbijanja glave da li je duša smrtna ili nije. Hristos reče : Ja sam u vama i vi ste u meni !! Pa sad vi odlucite život ili smrt. Ja Hrista priznajem i Njemu se dajem. Besmrtni Hrist nam daruje da Živimo u Njemu....ima li nešto važnije?? Za mene ne! dakle od naslova teme je zaista nešto treće. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Nije bitno sta sam,uzmimo u obzir da,nista sam...samo bih zelela da argumentujete svoju teoriju,da nesto naucim..hvala! Христос је рекао да ће у паклу бити муке вечне. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Христос је рекао да ће у паклу бити муке вечне. Moze citat?...Kakav je onda to Bog?...Da li mislite na pakao u kontekstu dusevnog stanja? "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Biće muke večne, ali ne u smislu đavolčića koji tuku, biju i u oganj bacaju.To je ništa naspram pakla gde si sam ostavljen u prostoru i vremenu, gde ne vidiš svoje bližnje ne osećaš ničiju ljubav i samim tim si mrtav iako "živiš"paklenim životom u kome nema više ljubavi.Zato se i kaže da neki ljudi za života ovog žive u paklu već jer im je ljubav strana i drugog ne doživljavaju kao ličnost,nesposobni da pruže i daju ljubav,živeći u mržnji čak i prema samim sebima. Milan Nikolic, Grizzly Adams, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 "Jos malo,pa nece biti bezboznika..pogledaces na mesto njegovo,a njega nema..." ..Psalam 37,10..Ali zmija bese lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog,pa rece zeni: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu?...A zena rece zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu..Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.. A zmija rece zeni: Necete vi umreti..Nego zna Bog da ce vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oci, pa cete postati kao bogovi i znati sta je dobro sta li zlo...postanje 3,1-5..."I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao." Propovednik 12.7..itd.. Opet citiras subotare kako Crkva uceci da je dusa besmrtna staje na zmijinu stranu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Vec sam postavljao temu u vezi vecnosti pa i vecnih muka ali nisam dobio nijedan konkretan odgovor. Sta znaci kada prorok Isajija kaze da ce Edom vecno da gori i da ce da se dize dim iz njega a mi to danas ne vidimo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Opet citiras subotare kako Crkva uceci da je dusa besmrtna staje na zmijinu stranu.Ima i toga ovde? Sreca ostaše od čoveka samo Milost Božja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Moze citat?...Kakav je onda to Bog?...Da li mislite na pakao u kontekstu dusevnog stanja? Тачно је да је то духовно стање. Питаш какав је то Бог који не би уништио такве несрећнике. Једоставно, то је Бог који није негативац. Цитати су тамо где се помиње црв. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука