Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 I jos nesto nece nam biti isto telo jer cemo liciti na andjele kako sveto Pismo to i govori mozda je zato telo ostavljeno da bude u zemlji jer od zemlje je stvoreno a novo telo ce imati neko novo ruho? Za ovo nisam bas siguran ... ali ajde da kazem da razmisljam u tom pravcu.. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Већ се кајем што се опет убацујем у ову узалудну тему, али ето ... Имам једно питање за браћу хришћане, али само да се зна да није никакво трик питање, већ права недоумица, будући да себе сврставам у хришћане који не знају све, нити имају одговоре на сва могућа питања, нити знају шта ће Бог урадити, када ће урадити и како ће урадити, и томе слично. Дакле, питам без трика и ироније, па и помало наивно: Зашто Бог - који је толико моћан и који може да остави душу у бесмртности својом благодаћу - не уради исто и са телом, тј. зашто би душа била бесмртна по благодати а не и тело са њом, одмах после смрти? Шта спречава Бога да то учини, па једино душа добија бесмртност до наданог васкрсења, а не и тело? Зашто? У чему је ствар да Бог више воли душу неголи тело човека? Valjda Bog zna sta Mu je ciniti Ja na primer nekad ne kontam kako obican naucnik kvantni fizicar moze nesto da napravi, mozda ne razumem mehanizme, a zamisli Bozije stvaranje, pa to je nezamislivo... Sara", Јефимија Крунић and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Valjda Bog zna sta Mu je ciniti... Леп одговор, свиђа ми се и близак ми је. Амин. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Већ се кајем што се опет убацујем у ову узалудну тему, али ето ... Имам једно питање за браћу хришћане, али само да се зна да није никакво трик питање, већ права недоумица, будући да себе сврставам у хришћане који не знају све, нити имају одговоре на сва могућа питања, нити знају шта ће Бог урадити, када ће урадити и како ће урадити, и томе слично. Дакле, питам без трика и ироније, па и помало наивно: Зашто Бог - који је толико моћан и који може да остави душу у бесмртности својом благодаћу - не уради исто и са телом, тј. зашто би душа била бесмртна по благодати а не и тело са њом, одмах после смрти? Шта спречава Бога да то учини, па једино душа добија бесмртност до наданог васкрсења, а не и тело? Зашто? У чему је ствар да Бог више воли душу неголи тело човека? Иначе, ја мислим да нема бесмртности душе, ни по благодати ни природно - апсолутно све умире. Нема ни спавања, ни бесвесности, нити ишта. После умирања постоји само смрт и распадање, потпуни нестанак са лица земље. А ако уопште буде икаквог живота и вечног живота, то само може бити васкрсењем читавог човека (душе, тела, духа, итд) и то може само бити Божије дело, у радикалном смислу, без икаквог човековог доприноса или унутрашњих ентелехија. И још једна молба: не бих волео да ми се одгвара типа: "како ти као теолог не знаш ове ствари?!", јер ево признао сам горе да не знам и да желим да научим. Хвала. kad bih znala šta je vreme i kako je "tamo" gde ono prestaje možda bih imala neku koliko toliko smislenu ideju lično smatram da jeste bespotrebna ova rasprava i da je sasvim dovoljno da znamo da smo smrrtni i da će nas Gospod vaskrsnuti. više od toga nam ne treba da bismo živeli u Hristu (ako nam je to cilj) a spekulacije o "životu posle smrti","javljanjima sa onoga svijeta" i slično,deluju mi kao djavolja zavrzlama za dokone umove kojima je lakše da prebiraju po onome što sasvim sigurno ne mogu da shvate, umesto da se prihvate jevandjelja i žive po njemu, I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ma ne bi ja to tako crno belo gledao jer da nema nista samo smrt otkud onda javljanja kao na gori Tavor sv. Ilije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 e to ti je ona bezvremenost i te fore, ne razumem ja to, a da treba da razumem Bog bi mi otvorio oči, ovako,otvorio mi ih je tek toliko da uvidjam kristalno jasno da treba da volim,da volim i da volim, i to stvarno,iskreno,svim bićem. a to je veliki zadatak,tako da ne bih da gubim vreme razbijajući glavu s onim što mi nije dato da razumem,a da ljubav stoji na stand by. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 inače,crno belo mi je omiljeni koncept, mlakost,sivilo,to ne valja Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 I ja sam crveno beo nisam bljutav u bojama. Nego bas zbog te ljubavi i razmisljam na takav nacin ,jer kako da pomislim da cu makar jedan dan ostati bez svesne Ljubavi koju Hristos ima prema meni i koju formulisem u recenici,, zigu Volim Sina Bozjeg Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 I ja sam crveno beo nisam bljutav u bojama. Nego bas zbog te ljubavi i razmisljam na takav nacin ,jer kako da pomislim da cu makar jedan dan ostati bez svesne Ljubavi koju Hristos ima prema meni i koju formulisem u recenici,, zigu Volim Sina Bozjeg pa to ti je neka sumnja onda ti Njega voliš ,osećaš da je ta tvoja ljubav ogromna, a kolika je tek Njegova ljubav prema tebi! On će sve uraditi baš kako je najbolje za tebe.. Nema potrebe da brigaš. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ma ne bi ja to tako crno belo gledao jer da nema nista samo smrt otkud onda javljanja kao na gori Tavor sv. Ilije? Pa Ilija po predanju nikad nije umro. Kod od ovog dogadjaja predmet spora uvijek je javljanje Mojsija. Ako je Mojsije umro davno prije, pa sad se pojavio pred Hrista, mnogi zakljucuju aha eto ako je tijelo Mojsija bilo pod zemljom, pa ko je to onda razgovarao? Pa onda vele mora da je dusa, Mojsije u verziji kaspera. Medjutim, ne da mi se sad traziti tumacenje sv.Jefrema Sirina, gdje on navodi da Mojsije bio vaskrsnut. Dakle Hristos je pricao sa obe cjelovite licnosti na tavorskoj gori, sa Ilijom i Mojsijem, a ne sa Ilijom covjekom, i Mojsijem duhom. Sad je pitanje mozda sta se desilo sa Mojsijem nakon toga. E to nam nije otkriveno, ali prije je za pomisliti da ga Bog nije opet vratio u zemlju, vec ga je ponio sa sobom na nebo, kao i Bogorodicu. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Већ се кајем што се опет убацујем у ову узалудну тему, али ето ... Имам једно питање за браћу хришћане, али само да се зна да није никакво трик питање, већ права недоумица, будући да себе сврставам у хришћане који не знају све, нити имају одговоре на сва могућа питања, нити знају шта ће Бог урадити, када ће урадити и како ће урадити, и томе слично. Дакле, питам без трика и ироније, па и помало наивно: Зашто Бог - који је толико моћан и који може да остави душу у бесмртности својом благодаћу - не уради исто и са телом, тј. зашто би душа била бесмртна по благодати а не и тело са њом, одмах после смрти? Шта спречава Бога да то учини, па једино душа добија бесмртност до наданог васкрсења, а не и тело? Зашто? У чему је ствар да Бог више воли душу неголи тело човека? Иначе, ја мислим да нема бесмртности душе, ни по благодати ни природно - апсолутно све умире. Нема ни спавања, ни бесвесности, нити ишта. После умирања постоји само смрт и распадање, потпуни нестанак са лица земље. А ако уопште буде икаквог живота и вечног живота, то само може бити васкрсењем читавог човека (душе, тела, духа, итд) и то може само бити Божије дело, у радикалном смислу, без икаквог човековог доприноса или унутрашњих ентелехија. И још једна молба: не бих волео да ми се одгвара типа: "како ти као теолог не знаш ове ствари?!", јер ево признао сам горе да не знам и да желим да научим. Хвала. Ovaj covek dosta pametno zbori, zasto mu niko od eminetnih teologa ne odgovori? Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ovaj covek dosta pametno zbori, zasto mu niko od eminetnih teologa ne odgovori?I ja se pitam Sara" је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 :0102_laugh: I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Ovaj covek dosta pametno zbori, zasto mu niko od eminetnih teologa ne odgovori? Нисам по струци теолог, али имам нешто рећи. Заборављамо да је човек од почетка имао власт над творевином. То значи да је та власт била у равни са Божијом влашћу у смислу пројаве слободне воље. Према томе, ако узмемо у обзир да Бог држи творевину као Сопствену вољу, тј. Његовим логосима бића/твари, на неки начин је и човек имао власт над логосима бића/твари. Смрт је појава уништења структуре логоса бића/твари. Смрт се појављује као уништење Божије воље, тј. као покрет супротности од воље Божије имајући у виду саму творевину. Таквим промашајем настала је смрт, тј. њена актуелизација, јер је до тада смрт била само потенцијал услед дароване слободе створеном бићу. На питање зашто душа не доживи такав распад у самој структури природе, можемо рећи само то да Бог ту судбину за душу не жели никако да допусти. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 27, 2013 Пријави Подели Написано Јул 27, 2013 Milane dosta dobro si ovo napisao ali ja opet nista nisam razumeo, ali svakako nema veze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука