obi-wan Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Brate Veljo, sta se ovo desilo sa tvojim postom? Ajd probaj ponovo da ga postavis... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 По чему?Шта онда значи да је васкрсао из МРТВИХ? Зашто у оној другој стихири пева: чекајући да види Твоје тридневно васкрсење? Crkva ovo mesto tumaci kao sto i pise kod o. Jovana Brije - znaci da je telom vaskrsao iz mrtvih, sto je i nama pripremio da bude o opstem Vaskrsenju. Aquilius Cratus, Дијана., RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Па ево, онда ти реци, баш да се научим и ја нечему Слушам? По чему? Шта онда значи да је васкрсао из МРТВИХ? Зашто у оној другој стихири пева: чекајући да види Твоје тридневно васкрсење? Нећу да банализујем даље, стихире су јасне, само их ти нејасно тумачиш. Тропар васкршњи петог гласа: "Христос васкрсе из мртвих". Прича о бесмртности Његове људске душе онда значи да Он није био цео и сасвим мртав, већ делимично и парцијално. То су причали неки други људи, не хришћани. Pa evo ,obično pitanje za tebe: kako je Hristos vaskrsao "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 У оном конктесту у коме су Никола и други лепо тумачили: за Бога нема времена. da li vi razumete da takvom tvrdnjom o nekoj dihotomiji Bozijeg i naseg "vremena" uvodite paradox da mi kao ljudski rod (nase prostiranje vremena, cuvena tri dana Hristove smrti) mozemo imati (sadrzati) nesto sto Bog ne sadrzi? dal' se razumemo? vi prakticno tvrdite da mi mozemo nesto sadrzati sto bog ne sadrzi, umesto obrnuto samo Bog moze nesto sadrzati sto mi i ne moramo. i sve to pravdate izrazom "za boga vreme ne postoji". naravno da ne postoji ali ne u tom smislu da kako vi prakticno kazete u bozijoj percepciji vremena postoje neka tri dana koja u njemu (dakle u Bogu, koji obuhvata sobom sve sto postoji) da postoje neka tri zemaljska dana koja u Njemu ustvari ne postoje. (malo komplikovano za izraziti se ali nadam se da me razumes sta hocu da kazem) Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Onda sa velikom zaloscu, bez ironije, moram da konstatujem da ne mislis dobro kad je ova problematika u pitanju ili ne mislis o Jelinima uopste. Sta mislis odakle pojedini iz "tvoje grupe" non stop pricaju da je to neki platonizam ako sam Platon nije duboko verovao u to. Nije li Sokrat govorio svojim ucenicima da mu dusu nece razneti vetar? Da ne pominjem SVE kultove antickog sveta sa legendarno misterioznim Hermesom Trismagistosom na celu koji SVI do jednog gotovo ubedjeni stoje da je dusa svesna posle smrti. Nemas ni jedan kult antike kome je to jedan od stubova tadasnje vere. Као што добро знаш, ја се на платонизам нисам ни позивао. И ти пројављујеш задивљујућу аргументацију, типа: не знаш ти то. Од тебе сам искрено нешто смисленије очекивао. Показаћу ти сутра да си јелинску филозофију схватио на нивоу дневних новина, али опуштено. Hahahahahaahahah kakav simpatican ali uzasno los pokusaj. U himnografiji za divno cudo ne pise da je CEO HRISTOS bio mrtav a i da pise bilo gde ne ide jer ucitava da se Licnost Sina ugasila na 3 dana. Хехехе, па ајде и ја да се насмејен твом теолошком дилентатизму. Соруи што тако кажем, али не да се то боље изрећи. Покушај да одеш даље од химнографије. Овде је она послужила сам као један пример. Сутра цитирам Оце који управо то кажу, о смрти ЦЕЛОГ Христа. Научи основе хритологије и појам ТОТУС КРИСТУС...мислим, то је баш баш основа. То ти је одговор и на "комадање" тријадологије. Мораш научити разлику између теологије и икономије. Без тога се не иде у теолошке расправе. Не залећи се тако брзо, после ћеш морати мудима да кочиш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 da li vi razumete da takvom tvrdnjom o nekoj dihotomiji Bozijeg i naseg "vremena" uvodite paradox da mi kao ljudski rod (nase prostiranje vremena, cuvena tri dana Hristove smrti) mozemo imati (sadrzati) nesto sto Bog ne sadrzi? dal' se razumemo? vi prakticno tvrdite da mi mozemo nesto sadrzati sto bog ne sadrzi, umesto obrnuto samo Bog moze nesto sadrzati sto mi i ne moramo. i sve to pravdate izrazom "za boga vreme ne postoji". naravno da ne postoji ali ne u tom smislu da kako vi prakticno kazete u bozijoj percepciji vremena postoje neka tri dana koja u njemu (dakle u Bogu, koji obuhvata sobom sve sto postoji) da postoje neka tri zemaljska dana koja u Njemu ustvari ne postoje. (malo komplikovano za izraziti se ali nadam se da me razumes sta hocu da kazem) Као и Аквилију, научи разлику између теологије и икономије када говориш о Тријадологији. Нисам ја то измислио Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Не залећи се тако брзо, после ћеш морати мудима да кочиш Лаки, знам да ти није пријатно у овим, по мени, не много смисленим дијалозима, али одахни мало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Лаки, знам да ти није пријатно у овим, по мени, не много смисленим дијалозима, али одахни мало. Ок, прогутаћу ово за јерес. На овој теми ћу завршити, јер је почело да се бесни. Аквилио, можеш отворити тему о ономе што смо почели, па да тамо причамо. Желим и спреман сам, радујем ме разговор са тобом. Овде нећу одговарати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Ок, прогутаћу ово за јерес. Ih, cime su sve mene castili sagovornici ovih godina po forumima. Sto se uznemiravas toliko? Ne mrzi tebe niko, daleko bilo. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Знаш и сам да се приче о души увек завршавају на таборисање "православних" и "јеретика". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Ih, cime su sve mene castili sagovornici ovih godina po forumima. Sto se uznemiravas toliko? Ne mrzi tebe niko, daleko bilo. Није проблем то, али је битан контекст. Зна најбоље онај ко ме је прозвао. Небитно...нисам ја неко ко ће сад ићи да плаче због тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 jos nesto da dodam: ovo shvatanje da tek od vaskrsenja Hristova svest opet nastavlja da postoji (odnosno njegova Licnost), i to vase cuveno potenciranje tela kao bitnog elementa za svest/dusu/licnost, ne ulazeci u dublju raspravu jer je i to pogresno shvaceno, samo se pitam sledece: vamo su vam puna usta price o nelokalnosti raja ili ada (sa cim se naravno slazem) i tome kako je carstvo bozije odnos lica, a vamo zalepili za Hristovo vaskrsenje "tela", pa vas ja sad pitam a gde je to telo sad? ajde povezite mi nelokalnost raja i realno telo od krvi i mesa, gde je ono? vaznelo se, ok ali gde je, pokazite mesto u tom "nelokalizmu". vaskrsenje tela koje se ovde koristi kao argument za neka licna vidjanja je potpuno nova tema kao i uopste shvatanje tog pitanja, garantujem da ako je ova tema zbog nase slabe vere do sad zauzela 23 strane onda bi ta tema o telu zauzela jedno 70 strana garantovano... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Знаш и сам да се приче о души увек завршавају на таборисање "православних" и "јеретика". Наравно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Hriscani, vazno je da se slazete u onome sto je sustinsko, a sto se tice sekundarnog - tebi tvoja vera, njemu njegova. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 28, 2012 Пријави Подели Написано Март 28, 2012 Као што добро знаш, ја се на платонизам нисам ни позивао. И ти пројављујеш задивљујућу аргументацију, типа: не знаш ти то. Од тебе сам искрено нешто смисленије очекивао. Wow kakav retoricki hara kiri i to pred svima Хехехе, па ајде и ја да се насмејен твом теолошком дилентатизму. Соруи што тако кажем, али не да се то боље изрећи. Научи основе хритологије и појам ТОТУС КРИСТУС...мислим, то је баш баш основа. То ти је одговор и на "комадање" тријадологије. Мораш научити разлику између теологије и икономије. Без тога се не иде у теолошке расправе. Не залећи се тако брзо, после ћеш морати мудима да кочиш Mislim da lepse samoupucavanje u nogu nisi mogao da izvedes cak i da sam te zamilio. Alal vera majstore. Показаћу ти сутра да си јелинску филозофију схватио на нивоу дневних новина, али опуштено. Evo ja cu tebi odmah da ne cekamo to tvoje sutra sto je zapravo malo sutra aka bezanje od rasprave. All men's souls are immortal, but the souls of the righteous are immortal and divine.- Socrates Tako da slobodno nastavi sa dnevnim novinama. Хехехе, па ајде и ја да се насмејен твом теолошком дилентатизму. Соруи што тако кажем, али не да се то боље изрећи. Покушај да одеш даље од химнографије. Овде је она послужила сам као један пример. Сутра цитирам Оце који управо то кажу, о смрти ЦЕЛОГ Христа. Научи основе хритологије и појам ТОТУС КРИСТУС...мислим, то је баш баш основа. То ти је одговор и на "комадање" тријадологије. Мораш научити разлику између теологије и икономије. Без тога се не иде у теолошке расправе. Не залећи се тако брзо, после ћеш морати мудима да кочиш Ima li CELOG HRISTA bez Licnosti Sina kocnicaru ili masinovodjo sta si vec? Kratko i jasno i bez nauci ovo ili ono posto vidim da i ti i ako po duplim standardim ne volis to. RYLAH, Анастасија and Бојан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука