Jump to content

Расправе о бесмртности душе и о свесности душе након смрти

Препоручена порука

Ima ih dosta pod uticajem opsenara Miroljuba Petrovica.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Gde si to video u pravoslavlju da

da si ti pazljivo razmisljao dok si citao shvatio bi da ne postoji tako nesto kao sto je svesnost duse posle smrti. I ja se slazem da uopste nije nauka za svakoga bez uvrede   ali eto sta ces treba ljudima neka vera u svesnost posle duse da ih voljeni gledaju i da mogu da im upucuju molitve i slicno,a Gospod fino kaze da se molimo samo njemu i nikome vise.

Da li je moguće da negiraš molitve Bogu preko Njegovih Svetih?? Lep je Gospod u svetiteljima Svojim... svaka molitva za pomoć svetitelja, da se zauzme za nas preko molitava svojih nije upućena Bogu jer duša nije svesna? i opšte šta znači svesna duša?

Carstvo Božje počinje u vama....Smemo li onda rasudjivati da će telesna smrt da pravi pauzu naše ljubavi prema Bogu i naše zrno vere da je Bog u nama Njegovom voljom prekinuće se zbog telesne smrti?

Od zemlje nas je sazdao i bili smo zemlja pre negoli nam je udahnuo Duh Života i postade Čovek duša živa. Pogrešili smo ali se opet dade Spasitelj da po blagodati drži sve što imamo zemlju zemlji dušu Duhu Života. Svedržitelj.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Od zemlje nas je sazdao i bili smo zemlja pre negoli nam je udahnuo Duh Života i postade Čovek duša živa. Pogrešili smo ali se opet dade Spasitelj da po blagodati drži sve što imamo zemlju zemlji dušu Duhu Života. Svedržitelj.

Svesni smo u Bogu dok god je sa nama.Ako je Hristos obećao čoveku=ličnost da će živeti večno, onda se to ne sme dovoditi u pitanje zbog telesne smrti.Ponavljam u Bogu su svi svesni a neki neće okusiti smrt dok ne bude sveopšteg vaskrsenja.

u Bogu je naša svest...

Подели на овим сајтовима

Da li je moguće da negiraš molitve Bogu preko Njegovih Svetih?? Lep je Gospod u svetiteljima Svojim... svaka molitva za pomoć svetitelja, da se zauzme za nas preko molitava svojih nije upućena Bogu jer duša nije svesna? i opšte šta znači svesna duša?

Carstvo Božje počinje u vama....Smemo li onda rasudjivati da će telesna smrt da pravi pauzu naše ljubavi prema Bogu i naše zrno vere da je Bog u nama Njegovom voljom prekinuće se zbog telesne smrti?

Ja mislim da on nije pravoslavan jer ovo sto on pise lici mi na Adventiste i Jehovine svedoke.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da on nije pravoslavan jer ovo sto on pise lici mi na Adventiste i Jehovine svedoke.

Ma u principu i ja nekad pogrešim no dobro je sve što vidi svetlost a koje mu je izgovoreno u mraku.

To je jedini princip "lečenja sopstvene ličnosti"

Dobro je da postoje forumi i na ovaj način, jer da li je moguće da se mi ovde plašimo iznetih pogrešnih učenja? I sjajno bi bilo da se neko deklariše iz koje vere crpi svoj život, a mi bez osudjivanja, da odgovaramo ispravna učenja.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Пошто ово већ превазилази границе безобразлука молим и администрацију да већ једном стави тачку на ову причу и готово.

1.Извод из требника: Као Бог Отац ти си својом Божанском вољом удесио да се ова не раскидива веза раскине, и да се душа и тело растану.Тело да се врати од чега је саздано а душа да се врати онамо где има да буде до општег васкрсења.

2.Ако и само моје скромно образовање није довољно никад ни једног момента не сећам се да је било који професор икад игде тврдио супротно од овога.

3.Чак и ако је њихов ауторитет мали послушајте пороповед владике Иринеја бачког на опелу покојног оца Миленка Јеловца где он сведочи исто.

Можда имате  друкчије мишљење и то је лепо али га немојте представљати као православно да не збуњујете рањене душе које траже Бога.Заиста почињем да мислим да се једноставно појављују неки ликови који су или у некој секти или слично те подривају и овај сајт и цркву.

На ово бих оче додао још једну беседу Високопреосвећеног Иринеја! http://www.eparhija-backa.rs/novosti/cetrdesetodnevni-parastos-monahinji-nektariji

Подели на овим сајтовима

На ово бих оче додао још једну беседу Високопреосвећеног Иринеја! http://www.eparhija-backa.rs/novosti/cetrdesetodnevni-parastos-monahinji-nektariji

Odlicna beseda, iako kratka nekih 4,5min, potpun povratak na staro predanje, nigde spavanja nigde hrkanja duse i ostalih novotarija.

Подели на овим сајтовима

А ако нема спавања зашто се каже уснуо у Господу?

Pa jel ti znas da kad covek spava da sanja, i to svako sanja, samo sto se svako ne seca sta je sanjao pa misli da ne sanja. Snovi su druga dimenzija. Kad je neko usnuo u Gospodu onda je u dimenziji koju mu je gospod dao.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pa jel ti znas da kad covek spava da sanja, i to svako sanja, samo sto se svako ne seca sta je sanjao pa misli da ne sanja. Snovi su druga dimenzija. Kad je neko usnuo u Gospodu onda je u dimenziji koju mu je gospod dao.

I te snove mislim.....ne bi trebalo pojačavati narkoticima :))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...