Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2013 Ti si svesno izabrao da odbaciš ceo jedan način saznavanja sveta i budeš kao blago naduvan nečim za šta si ti ubeđen da je vera (možda i ljubav). To je prosto neprihvo opažanje, Rekli smo da pravog dokaza nema i to je amin sa kojim se ti slažeš. Dakle ostaje mi vera i nije betonska nego je svetootačka što bi ti trebalo ovde da znaš šta to podrazumeva i znači. Ti si taj koji odbija jedan ceo način saznavanja ili misliš da smo mi pravoslavci betonske ovce. Tamo gde nema jasnog dokaza i razjašnjavanja preciznog i opšte prihvaćenog samo vera i radoznalost pomaže. Ja nikog ne ubedjujem jer takva moja vera nije. Verujem u potpunu slobodu. Dakle tamo gde tvoja nauka prestaje moja vera se ne zaustavlja i ne umanjuje opšte prihvaćena naučna dostignuća kao činjenicu da nešto jeste kako zaista jeste. Ali ti na ovoj temi toga nemaš da bi imao prava govoriti protiv malo drugačijeg pristupa istom cilju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 tako prosto ne može da bude, prvo jedna hemisfera nije svesna postojanja druge, stoga ona detektuje samo svoju svest, a normalno da nemože upravljati funkcijama druge hemisfere (telesnim) u metafizičkim pitanjima su samostalne. I jedna i druga hemisfera su prilično slične, kao da postoje kopije određenih mesta u levo i desnoj strani mozga samo su neke od njih više neke manje razvijene. Sta ti to znaci nije svesna? Nije hemisfera covek pa da bude svesna ili nesvesna. Hemisfere su odvojene jedna od druge sto znaci da odvojeno primaju informacije, pa kada covek desnim okom vidi neki predmet on kaze sta je video, a kada vidim levim okom informacija stize samo u levu hemisferu i sada on mora da napise sta je video. Drugo sve te price o tome kako se nakon presecanja kalozuma jedna strana izjasnjava kao vernik,druga kao ateista ili primer gde jedna ruka otkopcava dugmad a druga zakopcava su nuns efekti koji nisu pravilo vec izuzeetak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 pa kad su spojene hemisfere imaju jednu zajedničku svest, kad su razdvojene imaju dve odvojene svesti, ili nemaju? Svest nije isto što i mozak, ili hemisfera odvojeno za sebe, takođe određene funkcije moždanih centara nisu svest. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 pa kad su spojene hemisfere imaju jednu zajedničku svest, kad su razdvojene imaju dve odvojene svesti, ili nemaju? Svest nije isto što i mozak, ili hemisfera odvojeno za sebe, takođe određene funkcije moždanih centara nisu svest. Ne zato syo svest nije nesto materjalno i ne postoji znak jednako izmedju svesti i mozga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Ја верујем да је душа свесна после смрти тела. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Можда душа не може постојати као бесвесна. Tumaralo., Дијана. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 И ја мислим да је тако . Сви ми имамо своје душе које су свесне и како може да од свесне душе постане несвесна . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Можда душа не може постојати као бесвесна. da aminujem ! Živeo Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Kako ne može postojati kao besvesna naravno da može, u stvari za dušu kao uostalom i ti ne znam, ali za čoveka znam. Razne bolesti ili povrede mogu od čoveka napraviti idiota, da bude živ ali potpuno nesvestan. Morate znati šta svest jeste, a šta svest nije. Recimo vožnja automobilom je krajnje složena stvar, ali NIJE svesna radnja, osim ako se odjednom pored puta ne pojavi deda mraz, onda to svesti privuče pažnju. Harizmatična kvaziteologija nema šta da traži ovde na ovoj temi, verujte mi. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Harizmatična kvaziteologija Sta je to harizmatična kvaziteologija? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Bolje da ti ne kažem... (osim gomile najčudnijih emotikona koje imate, trebalo bi staviti i one koji izražavaju negativna osećanja, jer i ona postoje) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Bolje da ti ne kažem... (osim gomile najčudnijih emotikona koje imate, trebalo bi staviti i one koji izražavaju negativna osećanja, jer i ona postoje) Svaki put mi otkriješ nešto što nismo a inače pravu teologiju razumeš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Inače što se mene tiče Reč Logos je stvorio svest i ona postoji nepromenljiva za sve pa makar je ti slobodom odbijao! Hvala na reči koja mi je rodila misao i oblikovala svest. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Svaki put mi otkriješ nešto što nismo a inače pravu teologiju razumeš? Znam ponešto, studirao sam je. Ne želim biti grub, možda sam bio na ranijim porukama, ali shvati me, to je zato što ne želiš dati malo truda, pročitati i pokušati razumeti drugačije mišljenje (u ovom slučaju neteološko). Kakva je to pobožnost koja apriori odbija sve što je izvan njenog polja razumevanja?! Iskreno ti si mi lično vrlo zanimljiva ličnost, od kad si došao na ovaj forum uvek pišeš isto i to na svakoj temi. Ima li to smisla uopšte? "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Znam ponešto, studirao sam je. Ne želim biti grub, možda sam bio na ranijim porukama, ali shvati me, to je zato što ne želiš dati malo truda, pročitati i pokušati razumeti drugačije mišljenje (u ovom slučaju neteološko). Kakva je to pobožnost koja apriori odbija sve što je izvan njenog polja razumevanja?! Iskreno ti si mi lično vrlo zanimljiva ličnost, od kad si došao na ovaj forum uvek pišeš isto i to na svakoj temi. Ima li to smisla uopšte? Tako će i biti dok god pričam sa svršenim teolozima koji žele da završe plotske fakultete kako bi objašnjavali teologiju. Ne znam posle 4000 poruka i 2000 amina kako nisam uspeo da vidim tu plastičnu ispraznost istog! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука