коЖељ њацИ Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 4 минута, obi-wan рече Naravno, ali covek onda lepo promeni duhovnika i sredinu, i ide dalje. Е али то је "грех" веле задушне бабе које кроје теологију у Русији а и код нас по прилично! Mилена КШ, Милан Ракић, БанеЛ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 7 минута, obi-wan рече E, ne podmeci sad. Niko nije ni slovom pomenuo da je nas "sve superiska", citaj pzljivo. Ниси можда ти. Али јавља ми се да су други помислили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 4 минута, obi-wan рече Naravno, ali covek onda lepo promeni duhovnika i sredinu, i ide dalje. Ма стоји то када си слободан, независтан, одрастао човек са формираном личношћу која не погодује манипулацијама и емотивним уценама. Али смо у уводном посту имали буквално девојчицу која је одмах по уласку у веру упала у ову причу. Ништа друго није имала да упореди, да се дистанцира, да одвоји жито од кукоља. Ја сам у цркву ушла као тинејџерка и то баш у парохију коју су други карактерисали као зилотску. И онда чик мењај средину и духовника кад ти сви око тебе - и свештеници и старији искуснији парохијани - говоре да је таква идеја од ђавола који хоће да ти паднеш тако што ћеш наћи благог духовника који ће свашта да допушта уместо да се лепо препустиш ономе коме те је сам Бог послао. Просто, ок је рећи да и ми имамо одговорност, али никако да умањујамо одговорност оних којима је то позив. И читавог једном система размишљања који је наопак. БанеЛ, GeniusAtWork, коЖељ њацИ and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Naravno, ali covek onda lepo promeni duhovnika i sredinu, i ide dalje. Како да иде даље кад је и свештеник/духовник дат од Бога Нису сви слободни да доносе одлуке, очигледно је да су људи склони томе да слепо следе вође (у овом случају свештеника)без обзира што их воде у пропаст. Paradoksologija, JESSY, Драшко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 7 минута, Paradoksologija рече Ма стоји то када си слободан, независтан, одрастао човек са формираном личношћу која не погодује манипулацијама и емотивним уценама. Али смо у уводном посту имали буквално девојчицу која је одмах по уласку у веру упала у ову причу. Ништа друго није имала да упореди, да се дистанцира, да одвоји жито од кукоља. Ја сам у цркву ушла као тинејџерка и то баш у парохију коју су други карактерисали као зилотску. И онда чик мењај средину и духовника кад ти сви око тебе - и свештеници и старији искуснији парохијани - говоре да је таква идеја од ђавола који хоће да ти паднеш тако што ћеш наћи благог духовника који ће свашта да допушта уместо да се лепо препустиш ономе коме те је сам Бог послао. Просто, ок је рећи да и ми имамо одговорност, али никако да умањујамо одговорност оних којима је то позив. И читавог једном система размишљња који је наопак. Couldn't agree more Anonimus96, Јанко, БанеЛ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Meščini da pop navaljuje preteško breme ovom paru i oni naravno pucaju. A druga stvar je to, što ti isti preplašeni i zbunjeni mladi ljudi nemaju svojega mišljenja i krivi su isto tako zaradi greške u komunikaciji. Isto je i kad se sam čovjek osmjeli da čita neke sv. oce, i i onda nezreo i neiskusan u duhovnom životu, oće da kopira velike podvižnike monahe, pogotovu one iz svetog Dobrotoljublja, a pritom živeći u braku. Puca i čovjek i veza nemalo puta. Preko sexa najprije. БанеЛ, АлександраВ, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Текст је пун погодак и скроз реалан и за нашу интерпретацију православља, а поготово за руску. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 9 минута, Снежана рече Како да иде даље кад је и свештеник/духовник дат од Бога Нису сви слободни да доносе одлуке, очигледно је да су људи склони томе да слепо следе вође (у овом случају свештеника)без обзира што их воде у пропаст. То је понекад један патолошки однос, где се једни плаше да живе, а други би радо да живе и уместо првих. Знам неке који и као одрасли људи са децом за сваку ситницу питају "духовника" шта да раде - а он са висине и свезналачки пресуђује о тоталним баналностима ("Да ли да пробушимо детету уши?" "Немојте, може да се инфицира"). И једни и други су одговорни за овакав однос, али је одговорнији онај чији посао би био да им каже "Одрасли сте, имате разум, имате савест, можете да ме питате за савет али не могу и не смем да управљам вашим животима, аман!" АлександраВ, Sanja Т., JESSY and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 И једни и други су одговорни за овакав однос, али је одговорнији онај чији посао би био да им каже "Одрасли сте, имате разум, имате савест, можете да ме питате за савет али не могу и не смем да управљам вашим животима, аман!" Наравно, али знаш ли ти како је слатко имати такву моћ, па макар одлучивао да ли нечије дете треб да буши уши или не Послато са 5022X уз помоћ Тапатока Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Наравно, али знаш ли ти како је слатко имати такву моћ, па макар одлучивао да ли нечије дете треб да буши уши или не [emoji4] Послато са 5022X уз помоћ Тапатока ...а замисли тек како је кад имаш увид у интимније ствари. Послато са 5022X уз помоћ Тапатока Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 1 hour ago, Жељко рече Е али то је "грех" веле задушне бабе које кроје теологију у Русији а и код нас по прилично! Ma ima toga, brate, ali nije to toliko kako ti kazes. Ili nam se sredine prilicno razlikuju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 1 hour ago, Paradoksologija рече Али смо у уводном посту имали буквално девојчицу која је одмах по уласку у веру упала у ову причу. Ништа друго није имала да упореди, да се дистанцира, да одвоји жито од кукоља. Ma cekaj malo... u pocetku je bila devojcica, ali kroz 5, 10, 15 i 20 godina daleko je od devojcice. Nije se valjda kretala u krugu od 150m oko crkve svo to vreme? Da se ne zavaravamo, ipak. Neka bude da je u pocetku i bilo tako kako pise, na trenutak pretpostavimo tako, ali nakon nekoliko godina zatni malo za pojas sviralu, pa kreni dalje. A ako cekas, i onda cekas jos, i jos, i jos, i tako 20 godina, i sve vreme samo kukas nad sobom i zalis sebe - pa ti si tako tezak egoista da to ne moze recima da se opise. Da sad ne pricamo kako ljudi na raznim stranama trpe neuporedivo gore situacije/dogadjaje/nevolje, i opet mnogi uopste ne kukaju, a vecina smogne snage i ide dalje napred. Znam, sad ces da kazes da sam surov... sta da radim, mozda si i u pravu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 пре 51 минута, Paradoksologija рече То је понекад један патолошки однос, где се једни плаше да живе, а други би радо да живе и уместо првих. Pa upravo to, evo sve rece sad... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 Читам наслов ове теме и мислим: ”Опет неки русвај с мигрантима!” АлександраВ, Милан Ракић, Sanja Т. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 14, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2016 1 hour ago, Juanito рече Читам наслов ове теме и мислим: ”Опет неки русвај с мигрантима!” Rasisto! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука