Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, о.Горан рече

Знам, зато вам и шкрипи хипотеза где год дотакнеш. То је као кад би кренуо неким бродом да препловиш Ламанш, а он потоне после 50м пун рупа.

Kad napravis brod vodjen principima nauke onda on izlgeda ovako:

Top-10-Biggest-and-Largest-Ships-in-the-

Plovi po svim vodama i prkosi najvecim olujama bez po muke.

Medjutim

Kad si kreacionista multimilioner i pozelis da napravis brod prema bozijem dizajnu, onda dobijes ovo:

35BD46B300000578-3663211-image-a-5_14670

Brod koji ne moze ni svoju tezinu da odrzava na vodi pa mora da bude podupret betonskom konstrukcijom kako ne bi potpnuo i polomio se pod sopstvenom tezinom... i to sve pre nego sto si i jednu jedinu zivotinju stavio u njega ( kamoli po dve od svake vrste). Brod je pravljen do detalja prema opisu iz biblije...

Inace  u ovaj komedijsaki projekat Ken Ham je spucao blizu 100 miliona dolara, a njegov provobitni plan da to bude kao neki zooloski vrt je propao zbog ogromnih komplikacija cuvanja zivih zivotinja (?!) tako da je od toga odustao i napravio muzej prepariranih zivotinja a najveca atrakcija, prepisana deirektno iz biblije su svakako- deo sa dinosaurusima :D:D:D :aplauz::aplauz:

102517368-dinosaurs-news-large_trans_NvB

Da nije ovih ravnozemljasa kreacionisti bi poneli titulu najvecih klovnova moderne civilizacije :D 

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ne pravi se valjda brod po evolucionim principima ? Dok se on prilagodi vodi i talasima, ima da ga proguta morska dubina. :)

Ne... pravi se po naucnim prinicipima, istim onim principima na kojima je postavljena i teorija evolucije...

Vidis kako sve slajka kad se pravi po nauci? A vidis kolko nistta ne sljaka kad se pravi po bibliji?

Brazeru, on nije uspeo da napravi funkcionalan brod u 21.veku, sa svim dosptupnim tekovinama moderne gradnje! Nije uspeo da napravi brod koji bi u sebe primio po dve vrste od svake zivotinje... i ne samo to! Nije uspeo da napravi brod u kome ce cuvati NEKOLIKO zivotinja :D:D:D BILO MNOGO KOMPLIKOVANO :aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ne... pravi se po naucnim prinicipima, istim onim principima na kojima je postavljena i teorija evolucije...

Vidis kako sve slajka kad se pravi po nauci? A vidis kolko nistta ne sljaka kad se pravi po bibliji?

Brazeru, on nije uspeo da napravi funkcionalan brod u 21.veku, sa svim dosptupnim tekovinama moderne gradnje! Nije uspeo da napravi brod koji bi u sebe primio po dve vrste od svake zivotinje... i ne samo to! Nije uspeo da napravi brod u kome ce cuvati NEKOLIKO zivotinja :D:D:D BILO MNOGO KOMPLIKOVANO :aplauz:

Po kojim naucnim principima , na kojima pociva evoluvcija  se prave brodovi ?

Stvarno me interesuje. Mozda ces tako lakse i jednostavnije opisati naucne postavke evolucije . Koje su to konkretne nauke , koje imaju univerzalne principe, kojima se koristi i evolucija i brodograditelji ? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Po kojim naucnim principima , na kojima pociva evoluvcija  se prave brodovi ?

Stvarno me interesuje. Mozda ces tako lakse i jednostavnije opisati naucne postavke evolucije . Koje su to konkretne nauke , koje imaju univerzalne principe, kojima se koristi i evolucija i brodograditelji ? 

Pod rizikom da popijem ban moram da ti kazem da, ako ne trolujes, ti si jedan od najglupljih forumasa koje sam sreo na ZRU. Ne zameri na iskrenosti.

A posto mislim da ipak nisi glup, ostaje moja ranija dijagnoza da si troler na kub...

Hmmm... nesto se mislim, od skoro si na forumu... mozda si "povratnik" :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Срећан вам пут... Мене џаба јуриш на овим темама, нећу се укрцати, ја нисам од лаковерних и од оних који се индоктринирају.Ово ти кажем да уштедиш време и посветиш се поменутој категорији.

U prevodu priznavanje poraza.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, cloudking рече

Pod rizikom da popijem ban moram da ti kazem da, ako ne trolujes, ti si jedan od najglupljih forumasa koje sam sreo na ZRU. Ne zameri na iskrenosti.

A posto mislim da ipak nisi glup, ostaje moja ranija dijagnoza da si troler na kub...

Grešiš dušu Oblačiću nije on ni jedno ni drugo već nažalost nešto treće.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, cloudking рече

Hmmm... nesto se mislim, od skoro si na forumu... mozda si "povratnik" :D

Nisam povratnik, poceo sam da pisem na temama o.Zorana Djurovica.

Imam razlog zasto sam te pitao i mislim da gresis sto neces da nesto kazes na temu osnovnih naucnih  postavki na kojima pociva evolucija.

Jer, bi na taj nacin  lakse mogao  da priblizis evolucione ideje nekoj prosecnoj populaciji citalaca koji prate ovu  temu. Ali, ti mislis da ja trolujem i ne mislis da odgovaras.

Kazem, pitanje je postavljeno sa svrhom , jer, prvo zaista ne znam nacin na koji nacin funkcionisu osnovne postavke evolucije. Recimo, kako se tacno gleda na hipotezu u evolutivnim naucnim istrazivanjima . Kako se postavlja neka hipoteza na osnovu nekih saznanja koja su dobijena na osnovu fosilnih nalaza ili genskih istrazivanja i slicne stvari.

Drugo, postavio sam pitanje, jer smatram, da  evolucija ne pociva na tacnim naucnim pretpostavkama i ne koristi naucne metode na objektivan nacin, pa sam mislio  da saznam da li je to tacno ili mozda gresim .

Ovako, ostaje moje uverenje, da postoje naucne stvari na koje evolucija ne moze da da' odgovor. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Nisam povratnik, poceo sam da pisem na temama o.Zorana Djurovica.

Imam razlog zasto sam te pitao i mislim da gresis sto neces da nesto kazes na temu osnovnih naucnih  postavki na kojima pociva evolucija.

Jer, bi na taj nacin  lakse mogao  da priblizis evolucione ideje nekoj prosecnoj populaciji citalaca koji prate ovu  temu. Ali, ti mislis da ja trolujem i ne mislis da odgovaras.

Kazem, pitanje je postavljeno sa svrhom , jer, prvo zaista ne znam nacin na koji nacin funkcionisu osnovne postavke evolucije. Recimo, kako se tacno gleda na hipotezu u evolutivnim naucnim istrazivanjima . Kako se postavlja neka hipoteza na osnovu nekih saznanja koja su dobijena na osnovu fosilnih nalaza ili genskih istrazivanja i slicne stvari.

Drugo, postavio sam pitanje, jer smatram, da  evolucija ne pociva na tacnim naucnim pretpostavkama i ne koristi naucne metode na objektivan nacin, pa sam mislio  da saznam da li je to tacno ili mozda gresim .

Ovako, ostaje moje uverenje, da postoje naucne stvari na koje evolucija ne moze da da' odgovor. 

Ok

Nisam mislio da evolucija i gradnja brodova pocivaju na ISTIM principima, prosto je nebulozno da to iko moze i da pomisli... radi se  o naucnoj metodi koja se koristi u nauci a ona je ista bez obzira na granu nauke. MEtoda, put, nacin na koji dolazimo do verifikacije i afirmacije svojih saznanja... na to sam mislio.

Ako sumnjas u evoluciju, mozes komotno da sumnjas i u fiziku koja se koristi u projektovanju brodova, jer obe pocivaju na tom naucnom metodu. A brodovi kao sto vidimo nepogresivo plove iako su napravljeni od celika... zapravo, mogli bi da plove napravljeni od bilo kog materijala... kako? Science bitches!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

MEtoda, put, nacin na koji dolazimo do verifikacije i afirmacije svojih saznanja... na to sam mislio.

Kako lepo mozemo da stignemo do nekih odgovora.

Na tom nivou poznavanja metoda kojima se koristi evolucija ,  od pocetka  pricam i potenciram i dajem neku svoju argumentaciju, jer smatram da ce se tako lakse razjasnitii neke stvari, koje po mom misljenju ne funkcionisu na zadovoljavajuci nacin u evoluciji.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Kako lepo mozemo da stignemo do nekih odgovora.

Na tom nivou poznavanja metoda kojima se koristi evolucija ,  od pocetka  pricam i potenciram i dajem neku svoju argumentaciju, jer smatram da ce se tako lakse razjasnitii neke stvari, koje po mom misljenju ne funkcionisu na zadovoljavajuci nacin u evoluciji.

Pa ne mozes da uzmes pitagorinu teoremu i da kazes "meni ovo ne funkcionise" i da ocekujes da se tvoje misljenje uvazi kao legitimno samo zato sto dajes "drugaciji pogled", a zapravo ne razumes tu teoremu na prvom mestu.

To vi kreacionisti nikako ne kapirate...

Vama je dovoljno da je vama LICNO nesto nelogicno i to je automatski najsnazniji argument. Kako vam nikad ne padne na pamet da mozda i niste bas tolko pametni i intelektualno superiorni da mozete licnim nesvidjanjem d obarate nauku?

Taj nivo egoizma je vrlo upitan s obzirom da se radi o verujucim licnostima koji nikako da prestanu da se deru o tome koliko su skromni...

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, cloudking рече

Pa ne mozes da uzmes pitagorinu teoremu i da kazes "meni ovo ne funkcionise" i da ocekujes da se tvoje misljenje uvazi kao legitimno samo zato sto dajes "drugaciji pogled", a zapravo ne razumes tu teoremu na prvom mestu.

Vama je dovoljno da je vama LICNO nesto nelogicno i to je automatski najsnazniji argument. Kako vam nikad ne padne na pamet da mozda i niste bas tolko pametni i intelektualno superiorni da mozete licnim nesvidjanjem d obarate nauku?

Taj nivo egoizma je vrlo upitan s obzirom da se radi o verujucim licnostima koji nikako da prestanu da se deru o tome koliko su skromni...

Couldn't have put it better myself. :)

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, cloudking рече

Moram da naglasim, smatram, da moram da se ogradim u nekim svojim pogledima i da ne insisitiram na tome da sve znam o evoluciji. Nisam neki autoritet za ovo pitanje , obican sam laik proucavalac nauke evolucije. Mislim, da je  to fer i posteno sa moje strane i da ne treba da se koristi za neko omalozavanje licnosti, ako se tako gleda na stvar.

Dakle , pogresno si protumacio te moje reci i sta sam tacno hteo da kazem. Mislim,, klasicna greska u citanju postova , tesko je uociti sta je tacno pisac hteo da kaze, samo na osnovu teksta, ali, ako smo vec vodili razne diskusije i medjusobno raspravljali, trebalo je mozda i bolje razumeti poentu posta.

Tako da nije sigurno egoizam po inteciji posta ( sto ne znaci da nisam i egoista, ne znam ko ne boluje od te boljke, bar malo ). Ovo bi trebalo da bude neko najprostije objasnjenje teorije egoizma u hriscanstvu.Sasvim dovoljno za shvatanje.

Da li mozes razumeti, da postoji i dublje objasnjenje u hriscanstvu egoizma kod coveka  i da postoji nacin kako da se postane bolji covek koji ce smatrati sve ljude jednakim sa njim samim  i da je sa tim ciljem stvorena cela duhovna nauka, koja se bavi ovim pitanjem.

Ali, da li mozda znas, da ta nauka ima  svoje uporiste i u samom Bozijem postojanju i njegovoj prirodi i nacinu  postajanja..... i sto je najzanimljivije, ta nauka se oslanja i na stvar koje se tice samog cina stvaranja prvog coveka i ontologije njegovog  nacina postojanja . To je sve zajedno spojeno uzrocno poslednicnim vezama kao u nekoj savrsenoj harmoniji cina,  stvaranja sveta i coveka po Bogu i prakticne primene ovih misticnih dogadjaja na zivot svakog coveka u nekom pozitivistickom pravcu empatije prema svakom coveku na zemlji.

Nazalost, implikacije teorije evolucije na duhovnu i smisaonu komponentu coveka ne vidim. Da se ogradim ( nemoj da shvatis opet kao neku slabost ), mozda postoji i ako imas neke primere mozes da navedes.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, о.Горан рече

Срећан вам пут... Мене џаба јуриш на овим темама, нећу се укрцати, ја нисам од лаковерних и од оних који се индоктринирају.Ово ти кажем да уштедиш време и посветиш се поменутој категорији.

Ja ne jurim tebe, već odgovaram na ono što pišeš tj. kopiraš. To se zove komunikacija tj. razmena ideja i mišljenja. Razlikuje se od spamovanja u tome što je onaj koji iznosi neko mišljenje spreman i da ga brani argumentima.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...