Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Jeti je stvoren ili ne?

Ne vidim kako to menja odgovor, ali eto možeš da odgovoriš u oba slučaja... možeš slobodno da zamisliš i Jetija koji je nestvoren nego postoji oduvek (ali nije svemoćan, nema lični odnos sa ljudima, raspetog sina, itd. nego jede i kenja po šumama kao pravi Jeti)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Avocado рече

možeš slobodno da zamisliš i Jetija koji je nestvoren nego postoji oduvek (ali nije svemoćan, nema lični odnos sa ljudima, raspetog sina, itd. nego jede i kenja po šumama kao pravi Jeti)...

Daj definiciju Jetija.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Branka62 рече

Naravno! Ali se ovde o tome ne radi - Nema evolucije, ne znaci (automatski) Bog je. Pa neka je i bog/bogovi. Koji? :)

Ko kaže da nema evolucije u smislu da su vrste prilagodljive.Toga ima samo nema ove teorijske bajke o navodnom prelasku iz vrsta u vrstu osim u glavama nekih.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече
пре 9 минута, Bokisd рече

meni je delovalo kao da moze da postoji veza izmedju iskljucivih dogadjaja ?

Pa postoji. Da se isključuju. I čine potpun skup mogućih događaja.

Zanimljivo, jel' to po nauci o verovatnoci ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Ali, nije analogija upravljena na krivicno pravo, nego na slucaj Hekelove hipoteze.

Nisam ni napisao da jeste, napisao sam nešto drugo.

....pa, ako Hekel dolazi iz grupe evolucionista i ako je ucinio 'pljacku' i jos postoje ljudi iz iste grupe koji su izvrsili pljacku na slican nacin, ....onda je to analogija sa onom grupom iz koje dolaze pljackasi,....ako se opet desi slicna pljacka, ocekivano je da je pljackas iz te grupe ili je ocekivano da opet dodje iz te grupe ( opet kazem, ni grupa TE i ova druga grupa nisu pljackaske...nego pojedinci)

A ako dolazi iz grupe profesora onda za svi profesore postoji osnovana sumnja da su prevaranti? (ili za sve Nemce, za sve muškarce, itd.) Hajde razmisli još malo...

Sorry, onda ispada da se slazes da postoji verovatnoca na osnovu odredjenih pretpostavki,....

Iz moje tvrdnje da ja nikada ne bih izgovorio takvu rečenicu "ispada" da se slažem sa tim?

da moze da se desi da neke hipoteze u TE budu osporene u buducnosti ?

Naravno da to može da se desi... svašta može da se desi... ili što bi ti rekao "postoji verovatnoća" da se desi šta god zamisliš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Daj definiciju Jetija.

Čovekoliki dlakavi sisar koji jede i kenja u šumi, a nije ni jedan od nama danas poznatih vrsta primata. :)

Подели на овим сајтовима

Informacija u ćeliji je jasan pokazatelj više inteligencije koja je stvorila život jer i po teoriji informacije ona nastaje samo u umu,to i kvatna fizika pokazuje da čak i na kvatnom nivou postoje takzv. info paketići što je još dodatna indicija da postoji neki viši um iza kreacije čitavog kosmosa.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Zanimljivo, jel' to po nauci o verovatnoci ?

Po matematici. Evo vam Branka, pitajte nju.

Reč je o tome da se uzajamno isključivi događaji međusobno iscrpljuju i čine tkz.logički univerzum ili univerzum govora. Iz tog skupa izabereš događaj koji tražiš (čiju verovatnoću tražiš) podeliš ukupnim brojem članova pomenutog skupa i dobijeni rezultat je tražena verovatnoća. I to je sve.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Heraklit рече

Ponavljaš ko papagaj i pošto znaš da nema dokaza o zajedničkom pretku sad tražiš od mene da ti ga definišem.Pitaj tvoje evulicioniste imaju sigurno neki crtež neke kreature.;)

Ponavljam pitanje... ti ponavljaš izbegavanje odgovora na to pitanje... razlog tvog izbegavanja je sasvim očigledan - zato što ne postoji dokaz koji bi ti prihvatio.

Razlog zašto ja tebi neću navoditi dokaze je takođe očigledan - zašto bih ti navodio ono što ja smatram validnim dokazima ako ih ti svakako nećeš prihvatiti kao validne dokaze?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Čovekoliki dlakavi sisar koji jede i kenja u šumi, a nije ni jedan od nama danas poznatih vrsta primata. :)

Dakle, stvoren. Tako da nije mogao biti nazočan prilikom stvaranja sveta, jer je deo tog istog stvorenog sveta. Probaj opet.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Ponavljam pitanje... ti ponavljaš izbegavanje odgovora na to pitanje... razlog tvog izbegavanja je sasvim očigledan - zato što ne postoji dokaz koji bi ti prihvatio.

Razlog zašto ja tebi neću navoditi dokaze je takođe očigledan - zašto bih ti navodio ono što ja smatram validnim dokazima ako ih ti svakako nećeš prihvatiti kao validne dokaze?

Pa nemaš ih da je zajednički  predak uopšte postojao da ih imaš davno bi ih naveo al i sam znaš da ih nema

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ivan Marković рече

Dakle, stvoren. Tako da nije mogao biti nazočan prilikom stvaranja sveta, jer je deo tog istog stvorenog sveta. Probaj opet.

Ma jok, ovaj hipotetički Jeti (pravi Jeti ne postoji svakako) je nestvoreni, večni čovekoliki dlakavi sisar koji jede i kenja u šumi, a nije ni jedan od nama danas poznatih vrsta primata.

Takođe, moje pitanje nije da li stvoreno biće može biti prisutno prilikom stvaranja sveta, već:

Da li ako izračunam da verovatnoća nastanka sveta bez učešća Jetija teži nuli kao limesu, onda to znači da nastanak sveta sa Jetijevim učešćem događaj čija verovatnoća teži jedinici kao limesu?

Pitanje nije usmereno na ispravnost premisa... svi znamo da Jeti ne postoji (ili se nadam da znamo)... nego na validnost ovakve forme argumenta/zaključivanja.

Prosto, postoji mogućnost da je verovatnoća nastanka sveta mala u svakom slučaju i da to ni najmanje ne zavisi od učešća Jetija u stvaranju (kao što i ne zavisi), i stoga iz utvrđivanja male verovatnoće nastanka sveta bez učešća Jetija ne možeš da zaključiš da je verovatnoća nastanka sveta uz učešće Jetija velika.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Heraklit рече

Pa nemaš ih da je zajednički  predak uopšte postojao da ih imaš davno bi ih naveo al i sam znaš da ih nema

Како нема, ево га :)). Само што се прави Енглез, к`о што се онај прави Италијан.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=08&dd=12&nav_id=1164787

Otkrivena najveća arheološka prevara koja je unazadila nauku

93358523957ac7cdae2d82009351578_v4_big.j

Lažni fosilni ostaci “karike koja nedostaje” između majmuna i ljudi, postavljeni u šljunak blizu engleskog sela Piltdauna, bili su vilica i zubi jednog orangutana i dva ili tri seta ljudskih kostiju, uz pomoć lepka za zube, otkrili su istraživači. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Heraklit рече

Da si ti uveren u tako nešto, ne bi ti bio ama baš nikakav problem da navedeš nešto razumno što bi prihvatio kao dokaz.

Recimo, da te pitam šta bi te uverilo u to da je FK Radnički iz Niša uspešniji klub od FK CZ i FK Partizan, opušteno bi mogao da daš razumne kriterijume... mogao bi da kažeš npr. dostavi mi dokaz da je Radnički osvojio više titula u prvenstvu i više kupova. Ja takve dokaze ne bih nikada mogao da prezentujem jer to nije istina, pa takvi dokazi i ne postoje, jer Radnički zaista nije osvojio više titula od Zvezde i Partizana. 

Okolnost da ti ne smeš ni da navedeš ništa konkretno i precizno što bi moglo da te ubedi u suprotno dovoljno govori o svemu tome...

Подели на овим сајтовима

Ево мало личних опита (искуства ) да случај не постоји , постоје само случајности из наше перспективе које нису случајне из Божије перспективе .

Данас нам дошао мајстор (да се мало поновимо пред Божић, ваља се :smeh1:) да нам намешта неке плакаре у ходнику....ајде што је дошао нама, него дошао и комшији до нас, наравно не исти мајстор, да намести плакар у кухињи. Ајде и не само то....у исто време дошла оба мајстора, за два различита стана на истом спрату (стан до стана) у згради од 21. Ајде ово и може да буде случајност....али да су оба мајстора  Црногорца 12:smeha: е то није случајно. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...