Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Justin Waters рече

Čisto sumnjam da je Haksli znao šta je živa istina, budući da mu je heroin pardon LSD bio vjerovatno loš i nikakav. 

Malko bzvz da debatujete o Hakslijevoj ličnosti povodom citata jednog lika iz njegovog romana... naročito je bizarno da Rapsa citira tog lika kao nekakvu mudrost s obzirom na to šta je još taj lik rekao u tom istom romanu... npr.

Telling men to obey Jesus literally is telling them, indirectly, to behave like idiots 
and finally like devils.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Avocado рече

Malko bzvz da debatujete o Hakslijevoj ličnosti povodom citata jednog lika iz njegovog romana... naročito je bizarno da Rapsa citira tog lika kao nekakvu mudrost s obzirom na to šta je još taj lik rekao u tom istom romanu...

Цитати  појединих ликова , појединих романа  могу се посматрати  као ван контекстуалне мудрости . Као што  и поједини цитати или изречене мудрости па и од највећих диктатора или неомиљених историјских  личности, ипак остају мудрости или корисни цитати. Тако и од тебе  без обзира  на  различите фреквенције, понека твоја  мудрост (али скоро увек посматрана ван контекста :smeh1:) може понекад(кажем само понекад) послужити....12:smeha: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Цитати  појединих ликова , појединих романа  могу се посматрати  као ван контекстуалне мудрости .

Dodao sam jednu od Rampionovih mudrosti (editovao poruku)... za slučaj da si previdela...

A postoji kontekst zbog kojeg Rampion hejtuje logiku... kao i naučnike... kao i hrišćanstvo... :D

You try to be more than you arc by nature and you 
kill something in yourself and become much less. I ’m 
so tired of all this rubbish about the higher life and 
moral and intellectual progress and living for ideals 
and all the rest of it. It all leads to death. Just as 
surely as living for money. Christians and moralists 
and cultured aesthetes, and bright young scientists and 
Smilesian business men — all the poor little human frogs 
trying to blow themselves up into bulls of pure spiritu- 
ality, pure idealism, pure efficiency, pure conscious 
intelligence, and just going pop, ceasing to be anything 
but the fragments of a little frog — decaying fragments 
at that. The whole thing ’s a huge stupidity, a huge 
disgusting lie.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Dodao sam jednu od Rampionovih mudrosti (editovao poruku)... za slučaj da si previdela...

Па шта ?

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Па шта ?

Pa ništa... kao što rekoh... malo je bizarno da ti citiraš "mudrosti" baš tog lika...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Pa ništa... kao što rekoh... malo je bizarno da ti citiraš "mudrosti" baš tog lika...

Зашто је бизарно...рекох већ, цитати се могу посматрати изоловано, ван контекстуално  у односу на дело. Зар заиста не мислиш да је сулудо да сваки цитат који нам се свиђа обавезно мора да прати  контекст  изреченог. Онда и не би постојали цитати .  

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Avocado рече

kojeg Rampion hejtuje logiku... kao i naučnike... kao i hrišćanstvo... :D

Православље нигде није споменуо....:D

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Avocado рече

Tu je razlika između njih i kreacionista tj. tebe... jer ti pokušavaš da svojom maštom, uklopiš raspoložive dokaze sa svojim nepromenjivim i unapred formiranim zaključcima ili da raspoložive dokaze ignorišeš... što upravo i sad odgovorom na moju poruku sasvim jasno demonstriraš...

Креационистички покрет или креационистичка наука је релативно млада, још ће се истраживати и много тога сазнати. Ја и сада не знам много о њиховим налазима и хипотезама, у ствари мало знам тако да и нисам неки њихов буквални представник. А има и код њих више струја. Нпр неки верују буквално у седам дана стварања док други не.

На доказе или чињенице људи гледају са различитим начином размишљања. Еволуционистима се много и не верује због доказаних и откривених намерних манипулација.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Просечан србенда рече

Креационистички покрет или креационистичка наука је релативно млада, још ће се истраживати и много тога сазнати.

Зато ја попу и велим да кретардизам нема упоришта у Писмима и у Отаца. Ви сте побркали лончиће, јер сте се повели за модом и суботарском сектом. Ја сам теолог, велим да је Бог створио овај свет, али је моја вера вођена Писмима и Оцима и нечим што знам из науке. Ово што ви проповедате је наказно хришћанство, јер није православно. И то не разумете јер су вам секташи попили мозак. Василије Велики би се најежио кад би чуо шта говорите. Августин вас се већ био одрекао, што сам пренео кад сам превео један његов цитат који је Галилеј изнео у својој апологији. Но, ти ниси пратио те дискусије.  

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, GeniusAtWork рече

Пошто сами смишљају своја правила по којима су увек у праву  :D 

:))

Све оно што горепоменути аутор пише се управо односи на еволуционе хохштаплере. Како они лажу, мажу, спекулишу и користе незнање људи по овим питањима, то је за једну одличну хумористичку серију ранга Only fools and horses( адекватан наслов )

ectq9roy8rrh5v0h23dy

Дел боја би заменио Докинс, Бојсија Стив Џеј Гулд, а Роднија би одлично одиграо Авокадо :smeh1:. Деду би наравно заменио зна се ко...

Лажови тј. еволуционисти су махери за таутологије. То вам је оно "еволуирало је јер је ту(нека врста)", а еволуција је тачна јер та врста постоји. У свим доменима користе сличне методе, од пропаганде где глуме неку велику памет, преко пренемагања како "наука напредује" па јел`те иако има милион логичких недоследности( као нпр. тзв. камбријумска експлозија или фосили прелазних форми итд.итд.итд.), а то ће наводно тек бити испитано итд. и наравно посебан третман има област обрађивања наивчина. Ту су махери за медаљу, Дел бој је за њих Родни. Наравно, све оне научнике који су прозрели да је цела та прича болесна лаж проглашавају "кретардима" и сл. и оптужују их за оно што они раде,а то је да лажу, мажу и глуме памет. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Зато ја попу и велим 

Шта ти мислиш да велиш је једно, а оно што уистину велиш је да благе везе с појмом немаш о теми сем што понављаш исте фразе и галамиш. 

Подели на овим сајтовима

On 10.12.2018. at 9:17, Nebojš.a рече

I upinje se iz petnih žila da bude duhovit. Što mu nikada ne polazi za rukom.

A kada ti se učini da je rekao nešto nalik duhovitom, ono vidiš da je maznuo od nekoga foru.

Neverovatno neduhovit lik.

Ајде што је тотално недуховит него што је редак примерак особе чије незнање је у директној сразмери са галамом коју производи овде. Жалосно је то, али што је најгоре и недоказаност му је у директној сразмери са галамом :)), а вала и наводна "духовитост".

Подели на овим сајтовима

Управо сада, о.Горан рече

Шта ти мислиш да велиш је једно, а оно што уистину велиш је да благе везе с појмом немаш о теми сем што понављаш исте фразе и галамиш. 

Када би се знање и наука састојали у линковању кретардских клипова, емисија и чланака, који не пију воду у научном свету, онда би и тебе убројали у научнике. Ти пак ниси свестан своје несвести. И дао сам ти био дијагнозу.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Када би се знање и наука састојали у линковању кретардских клипова, емисија и чланака, који не пију воду у научном свету, онда би и тебе убројали у научнике. Ти пак ниси свестан своје несвести. И дао сам ти био дијагнозу.  

:))

То је управо твоја дијагноза, и морам ти признати прилично прецизна. Боље ти је да се не брукаш више овде петљајући се у нешто о чему немаш благе везе, па ни толико, него настави да пишеш текстове који се баве којекаквим отрцавањима и слично јер ту имаш талента. Шта си ти овде паметно рекао сем што нам одузимаш времена једним те истим, бесмисленим порукама? Ништа. 

Подели на овим сајтовима

Нађох оно из Августина где сам писао:

Приступ о. Максимова само оживљава оно најгоре што је стајало у Светој Инквизицији. Зато да поновим ону чувену од кардинала Ћезара Баронија: Намера Светог Духа је да нас научи како се пење на небо, а не како се небо креће!

Та мисао је надахнута Августином, а сада ћу превести и тај просвећујући одломак из Хипончевог De Genesi ad litteram, 1, 19, 39, кога је у целини цитирао Галилеју писму Мадам Кристини ди Лорено, великој дукеси Тоскане:

„Често се дешава да, у односу на земљу, небо и друге елементе овог света, на кретање и револуцију или чак на величине и удаљености звезда, око помрачења сунца и месеца, циклус година и циклус годишњих доба, природе животиња, биљака, камења и свих осталих ствари ове врсте, чак и неки паган има таква сазнања да их подржава са неспорним аргументима и на основу личног искуства. Било би веома срамотно и штетно и мора да се избегава по сваку цену, да тај паганин чује некога да говори о овим темама у складу - по његовом мишљењу - са смислом хришћанског Писма говорећи напротив такве глупости да, видећи га да греши - како кажу - у галактичким размерама, не би човек могао да се задржи да не прасне у смех. Али није толико непријатна чињеница да се изруга онај ко погреши, колико чињеница да се пружа прилика странима нашој вери да сматрају како су наши [свети] аутори  подржали такве ставове и, на велику пропаст оних, за чији спас се старамо, бивају окривљени и одбачени као незналице. Када, наиме, у вези са питањима које ови добро познају, пагани изненаде неког хришћанина који греши и брани своје погрешно мишљење, подржавајући га нашим Светим књигама, на који начин ће имати поверења у ове Књиге, када се оне баве васкрсењем мртвих, надом у живот вечни и царством небеским, пошто ће мислити да ови списи садрже грешке које се односе на ствари које су већ могли научити из сопственог искуства или на основу сигурних математичких прорачуна? Не може се изразити довољно колики бол и тугу наносе благоразумној браћи ови непромишљени и арогантни хришћани када бивају критиковани и када им бивају демонстриране грешке у вези њихових погрешних и лажних мишљења од стране оних који нису обавезани ауторитетом наших Светих књига. Они, поврх свега, да би подржали то што тврде, са безазорном дрскошћу и сасвим јасном лажношћу, настоје да наведу саме Свете књиге, којима би да докажу своја мишљења, и иду толико да цитирају напамет многе делове које сматрају валидним сведочанствима у њихову корист, без да разумеју ни то што кажу, ни то што тврде (1Тим 1, 7)“.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...