Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 14 минута, Tumaralo. рече

Baterija iz Bagdada brt! :D

Мојне ме са тим. Имали би и неки аутомобил, а не да се после те батерије возају у носиљкама са робовима. Будимо реални.

Ја нисам пратио твоје стваралаштво, не знам шта тачно мислиш, па да могу да ти и одговорим на остало што си писао. Зато бих ти скренуо позорност на овај мој текстић: 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 16 минута, Tumaralo. рече

On je bio deda Nojev. Noje je živeo 950 godina. E posle njega životni vek rapidno opada iz generacije u generaciju. Drugačiji su uslovi na Zemlji. Nepovoljniji. Bog se bio naljutio brt. Sada je hard mode.

Kakvi su to uslovi bili da je Neko zivio 900 godina? Moze li nesto konkretno sto nije kreacionisticko ko trla baba lan...ono kao vodeni omotac, pogodna temperatura, veci atmosferski pritisak i ostale nebuloze..

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Justin Waters рече

Kakvi su to uslovi bili da je Neko zivio 900 godina? Moze li nesto konkretno sto nije kreacionisticko ko trla baba lan...ono kao vodeni omotac, pogodna temperatura, veci atmosferski pritisak i ostale nebuloze..

Pa kako ćeš bez vodenog omotača da živiš 900 godina ?? :smeh1: Tamo gde je vodeni omotač oko Zemlje tamo je i Justin Waters od 900 leta ;)

Šalu nastranu.

Nemamo konkretne podatke u Bibliji o iznosu atmosferskog pritiska ali ako smo dosledni biblijskom pogledu na svet, a polazeći od toga da je i zlo u prirodi posledica čovekovog sagrešenja, onda verujemo da se stvari pogoršavaju protokom vremena. Klica smrti i propadanja je ubačena Adamovim grehopadom i vremenom ona samo klija, širi se i preuzima preuzima sve! :unbelieveble: Zato danas živi samo 2% svih životinjskih vrsta koje su ikada živele. I zato izumiru na dnevnom nivou. Što više idemo unazad to su uslovi života bliži Edenskim uslovima.

Korenita promena na još gore desila se sa Potopom. Do tada je propadanje išlo laganijim tempom.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Tumaralo. рече

Ne razumem na šta ciljaš ovde na kraju?

Ciljam na to da rezultate takvih istraživanja nemamo zato što i Senford sam zna da mu je pogrešna hipoteza...

Inače, koliko razumem, posle sekvenciranja ljudskog genoma, naučnici su skontali da su stvari dosta složenije nego što su prvobitno mislili.

Npr. mislili su da će moći da izleče skoro sve bolesti itd.

Doduše, 15 godina kasnije vidimo da Kinezi rade nešto u tom pravcu kroz etičko upitni genetski inžinjering.

Nije tako retko i da se precenjuje i da se potcenjuje budući napredak...

Enivej, radujemo se novim istraživanjima. Posebno me zanimaju rezultati upoređivanja DNK ljudi kroz istoriju ako to ikada budu radili ^.^

Takođe...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Нема ти спаса ако мислиш да је Адам био привилегован. Ако је он из "супер" позиције упао у говна, како ћеш ти из гована да уђеш у "супер" позицију? Ниси Супермен. 

Bog valjda zato posta čovek,al ko zna da li je i to bio dobar prevod :POPOcorn1::ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Tumaralo. рече

Nemamo konkretne podatke u Bibliji o iznosu atmosferskog pritiska ali ako smo dosledni biblijskom pogledu na svet, a polazeći od toga da je i zlo u prirodi posledica čovekovog sagrešenja, onda verujemo da se stvari pogoršavaju protokom vremena.

Gde to piše u Bibliji???

Klica smrti i propadanja je ubačena Adamovim grehopadom i vremenom ona samo klija, širi se i preuzima preuzima sve!

Gde to piše u Bibliji?

Zato danas živi samo 2% svih životinjskih vrsta koje su ikada živele.

Manje... ali ne zato što se nekakva klica smrti širi, nego zato što se s vremena na vreme desi neka ozbiljna promena životnih uslova, a vrste su najčešće usko prilagođene (evoluirale) za određene uslove.

I zato izumiru na dnevnom nivou.

To je više zbog nas...

Što više idemo unazad to su uslovi života bliži Edenskim uslovima.

Ne postoji nekakva pravilnost ka kojoj idemo ili od koje idemo... bilo je i toplijih i hladnijih perioda... i onih sa više i manje kiseonika ili CO2... i sl.

Korenita promena na još gore desila se sa Potopom. Do tada je propadanje išlo laganijim tempom.

Gde to piše u Bibliji?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Heraklit рече

Bog valjda zato posta čovek,al ko zna da li je i to bio dobar prevod :POPOcorn1::ani_biggrin:

ja mislim da najbitniji kontekst,.. :cheesy3:..pa se prevodi mogu uskladiti, eto,  Bog je postao covek zbog toga i toga' i prevodi treba da budu u tom pravcu prevodjenja ... 0405_feel

Подели на овим сајтовима

Čak i eshatološku dimenziju Božije perspektive mogu da izbace jer sam Bog kaže beše,ne kaže dobro je(ste) veoma...ne možete da oduzmete Adamu zajednicu besmrtnosti koju je je tad sa Bogom imao i za koju je stvoren i zbog čega je i sam Bog postao čovek.Džaba vam novci moji evulucionci.:D

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Heraklit рече

U početku beše dobro veoma,a ako je dobro i to veoma sa smrću,TE i patnjom onda imamo posla sa sadistom a ne Bogom ljubavi al piše lepo ma koliko ovi novopinkovci nategli sa tumačenjem.

Nisi razumeo... ne sporim uopšte da u Bibliji piše da je sve bilo dobro i da nije bilo smrti, a onda su životinje i biljke počele da umiru... pitao sam gde piše da se stvari pogoršavaju protekom vremena i da je propadanje bilo sporije pre Potopa? (boldirao sam te delove u njegovoj poruci)

A što se tiče Boga sadiste, na to sam ti odgovorio i ranije... više puta... Bog je po vašem verovanju tvorac univerzuma i jedino svemoguće biće u njemu... univerzum je trenutno takav kakav jeste... ako smrt, TE i patnja ukazuju na sadistu, onda je Bog svakako sadista... po tvom tumačenju jedino neko kratko vreme nije bio sadista, a onda je to postao...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Nisi razumeo... ne sporim uopšte da u Bibliji piše da je sve bilo dobro i da nije bilo smrti, a onda su životinje i biljke počele da umiru... pitao sam gde piše da se stvari pogoršavaju protekom vremena i da je propadanje bilo sporije pre Potopa? (boldirao sam te delove u njegovoj poruci)

A što se tiče Boga sadiste, na to sam ti odgovorio i ranije... više puta... Bog je po vašem verovanju tvorac univerzuma i jedino svemoguće biće u njemu... univerzum je trenutno takav kakav jeste... ako smrt, TE i patnja ukazuju na sadistu, onda je Bog svakako sadista... po tvom tumačenju jedino neko kratko vreme nije bio sadista, a onda je to postao...

To ne mora da ti piše explicittno,sama dužina života SZ-nih ličnosti to svedoči a mereno u odnosu na danas to je degradacija.E sad tu je vera,tvoj je pristup uniformistički a delimično i stastistički a onim ,,daljim delom,, i verski na osnovu prva dva.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

ako smrt, TE i patnja ukazuju na sadistu, onda je Bog svakako sadista... po tvom tumačenju jedino neko kratko vreme nije bio sadista, a onda je to postao...

Pa, ako nije bio sadista to kratko vreme, logicno pitanje je, sta je dogodilo da se promenilo u stanje sadizma.

Pa, opet, ako je Bog u pocetku stvorio sve dobro i nije bio sadista , zar nije opet logicno, da nije mogao da se sad odjedanput promeni licni karakter Boga koji je stvorio sve tako da nije bilo sadizma. Ne moze u isto vreme Bog da bude i sadista i ne - sadista, jer ili je dobar jer je sve stvorio bez stanja sadizma ili je sadista samo ako je odmah u pocetku sve stvorio u stanju sadizma.

Onda (po veri i pismu), sve upucuje na neki drugi uzrok zbog cega je postao sadizam.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Heraklit рече

To ne mora da ti piše explicittno,sama dužina života SZ-nih ličnosti to svedoči a mereno u odnosu na danas to je degradacija.

Dužina njihovih života uopšte ne svedoči o tome da postoji nekakvo progresivno propadanje niti da su bili drugačiji uslovi života... njihova dužina života po SZ samo svedoči o tome da su oni dugo živeli (ili da je pisac u to verovao)... a budući da je Bog involviran, razlog je moglo da bude bilo šta... da njihove godine zaista svedoče o tome ne bismo to "saznali" od američkih kreatarda u 20. veku... do 20. veka su ove SZ ličnosti živele toliko jer je Bog tako hteo... a sad pokušavate da date nekakvo kvazi-naučno i kvazi-versko objašnjenje koje nije ni naučno ni biblijsko...

Цитат

E sad tu je vera,tvoj je pristup uniformistički a delimično i stastistički a onim ,,daljim delom,, i verski na osnovu prva dva.

Vera je skroz ok... neću uopšte da se raspravljam sa nečijom verom... veruj u šta god želiš... samo moram da primetim da naši kreacionisti miksuju malo hrišćanske i biblijske vere (da je smrt u jednom trenutku ušla u svet i da su neki jevrejski ljudi živeli dugo)  sa nekim idejama američkih kreacionista (vodeni omotač, progresivno propadanje, dinosauri i ljudi živeli zajedno, itd) koje nisu potkrepljene činjenicama... i to posolite sa par činjenica koje se uklapaju u sve hipoteze (npr. da su mnoge vrste izumrle) i onda to sve smućkate... pa naravno ni na šta ne liči osim na bljutav bućkuriš...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Pa, ako nije bio sadista to kratko vreme, logicno pitanje je, sta je dogodilo da se promenilo u stanje sadizma.

Pa, opet, ako je Bog u pocetku stvorio sve dobro i nije bio sadista , zar nije opet logicno, da nije mogao da se sad odjedanput promeni licni karakter Boga koji je stvorio sve tako da nije bilo sadizma. Ne moze u isto vreme Bog da bude i sadista i ne - sadista, jer ili je dobar jer je sve stvorio bez stanja sadizma ili je sadista samo ako je odmah u pocetku sve stvorio u stanju sadizma.

Onda (po veri i pismu), sve upucuje na neki drugi uzrok zbog cega je postao sadizam.

Kopka me, da li bar ti znaš i razumeš šta si hteo da kažeš kad ovako nešto napišeš... :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Kopka me, da li bar ti znaš i razumeš šta si hteo da kažeš kad ovako nešto napišeš... :)

naravno, ono, kontekst,.. :D ... ako je arhitekta napravio savrseni projekat i plan za gradnju zgrade, mosta, da li je on kriv ako neko ne ispostuje njegove nacrte... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...