Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 9 минута, Рапсоди рече

Читала сам

Прочитај ти још 2-3 пута мој текст. Па га прочитај и наредних дана по једанпут. И онда ми напиши смислени одговор. Важи?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Прочитај ти још 2-3 пута мој текст. Па га прочитај и наредних дана по једанпут. И онда ми напиши смислени одговор. Важи?

Не иде да се препирем са вишим властима :) не разумемо се, или ја вас не разумем....нису нам ракије на истим фреквенцијама (шљива ):smeh1: шалим се  уопште не пијем . У сваком случају модус вивенди. :)  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Не иде да се препирем са вишим властима :) не разумемо се, или ја вас не разумем....нису нам ракије на истим фреквенцијама (шљива ):smeh1: шалим се  уопште не пијем . У сваком случају модус вивенди. :)  

Оно што сам рекао Бокситу: Узмите да учите овде. Имате гратис факс. Није то за бацити...

Подели на овим сајтовима

Морам да похвалим Ђуру, коначно је почео да се бави темама које су његов ниво, дакле ћаскање уз кафицу, а озбиљне теме нека остави убудуће нама озбиљнима. Ни допунску не положи човече :))...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Оно што сам рекао Бокситу: Узмите да учите овде. Имате гратис факс. Није то за бацити...

Јес, па да се изримимо....12:smeha:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Морам да похвалим Ђуру, коначно је почео да се бави темама које су његов ниво, дакле ћаскање уз кафицу, а озбиљне теме нека остави убудуће нама озбиљнима. Ни допунску не положи човече :))...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217499259743816&set=a.1273502048087&type=3&theater ::::::::::))))))))))))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

родио као такав, тако да ту морално не може ништа да се приговори.     

Наравно да може морално да се приговори јер је плод пале природе услед Прародитељског (Исконског) греха, те остајање у живљењу у складу са својом палом природом, склоностима и страстима, рађа неморал тј. грех, али собзиром да сте слично протестантима почели да одбацујете божанске догмате Цркве, те на тај начин, кварењем вере легализујете неморал.

А монаси су најнормалнији људи и њихов живот није противприродан, него над-природан. Зато се међу тим земним Анђелима и бирају управитељи  наше Свете Цркаве,  подвижници који већином надилазе своју природу, алпинисти  духовног живота који достижу током ангелоподобног живота сагледавање целокупног  духовног хоризонта, стога, способни да поуче и посаветују све и свакога.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Franc Kafka: KNJIGA MORA BITI SEKIRA ZA ZAMRZNUTO MORE U NAMA

hebrides-kafka1

,Mislim da moramo čitati samo one knjige koje nas grizu i ubadaju. Ako nas knjiga koju čitamo ne prodrma poput udarca u glavu, zašto bismo je onda uopšte čitali? Da bi nas usrećila, kao što kažeš? Blagi Bože, bili bismo mi isto tako srećni ako ne bismo imali knjige; knjige koje nas čine srećnim mogli bismo, u škripcu, i sami napisati. Nama trebaju knjige koje nas pogađaju poput najbolnije nesreće, poput smrti nekoga koga smo voleli više nego što volimo sebe, koje čine da se osećamo kao da su nas prognali u šumu, daleko od bilo kakvog ljudskog prisustva, poput samoubistva. Knjiga mora biti sekira za zamrznuto more u nama. To je ono u šta verujem.“

@Zoran Đurović  ваши постови су попут овог Кафкиног цитата :)

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Рапсоди рече

@Zoran Đurović  ваши постови су попут овог Кафкиног цитата :)

Рапсо, ја верујем да имам само овај живот и ову шансу. Зато сам бескомпромисан, иако имам одређену отвореност ка апокатастази, јер доста верујем Василију Великом, који је исту заступао, али ја о њој преферирам причати у уском кругу, као што је и он радио. 

Живот је озбиљна ствар. Ја се хрвам са Писмом, као што је и Исус радио. Да појасним. Синод преводи Мт 4, 1: Тада Исуса одведе Дух у пустињу да га ђаво куша. То није погрешан превод: Τότε ὁ Ἰησοῦς ἀνήχθη εἰς τὴν ἔρημον ὑπὸ τοῦ Πνεύματος, πειρασθῆναι ὑπὸ τοῦ διαβόλου. Сам Матеј је ублажио текст, јер је Марко (1, 12) старији: И одмах га Дух изведе у пустињу. Καὶ εὐθὺς τὸ Πνεῦμα αὐτὸν ἐκβάλλει εἰς τὴν ἔρημον. Овде Синод СПЦ преводи погрешно, јер следи Матејеву логику ублажавања. Дух не изводи Исуса, него га баца, води за брњицу у пустињу, гура, шутира. То је смисао галагола из Мк ἐκβάλλω. У Мт је он ублажен, па вели: ἀνάγω. Код Марка је брутална акција, код Матеја фемкаста, еуфемизирана. Исус је бачен у раље сатани. То је живот. Та баченост. Ни Исус није био као туриста пред сотоном. Искушавање је било реално и могло је лоше да се заврши. Да није могло да буде негативно, не би ни било искушење. 

Зато гледам да ударам у главу. И не прија мој дискурс овима који су навикли на барбике...  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Ако отац псује, а трудна жена  наравно живи са мужем (па можда и она псује) велика је вероватноћа да ће и дете (плод памти) да псује.

Не лупај, форума ти!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Не лупај, форума ти!

Сто му громова ,само размишљам. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Сто му громова ,само размишљам. 

То је дозвољено. :D

Пробај јаче. :))

Па кад упали онда шкрабни нешто. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Код Марка је брутална акција, код Матеја фемкаста, еуфемизирана. Исус је бачен у раље сатани. То је живот. Та баченост. 

Ту негде је и тајна нашег крста, или јарма и бремена...?

...сраспињајусја и спогребајусја крешченију Твојему...

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Ту негде је и тајна нашег крста, или јарма и бремена...?

...сраспињајусја и спогребајусја крешченију Твојему...

Мен тако личи...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Ође нема ништа

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...