Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 часа, Zoran Đurović рече

Честитамо @о.Горану и нама 700. страницу!

Ништа од тога, кад несте честитали 666. 

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Zoran Đurović рече

Тако је и навођење Јустина и Николаја сасвим депласирано јер они нису студирали ове проблеме. То су реторички моменти, а када комунисти узму да машу Дарвином онда је јасно да ће наши да буду на супротној страни. А Дарвин нема никакве везе са комунистима. Та теорија је по себи морално индиферентна.   

аво много си наиван. Цитираш св. Василија када ти затреба а св. Ава Јустин и св. Николај су ти депласирани. Зар мислиш да они нису читали св. Василија и Максима? аво џаба ти школа ако немаш расуђивања.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Heraklit рече

Jao koja bajka  sa visokim travama i onda došlo do krca u lijeđa,ustvari do krckanja iz generacije u generaciju  dok se na kraju nije iskrckao čovek....:))12:smeha:E ako je to nauka ja ću dizvršim kikiriki ko one kurosave u Japanu....:laugh1:

Dal stvarno takvo infantilno objašnjene nastanka ljudske vrste i dalje stoji u udžbenicima?Mada ako drže onu halucinaicju od hekelovih embriona ne bi me čudilo da se i ovakva bajka servira maloj deci kao neki naučni fakt....joooj

Ђура кад части он баааааш части:)). Пази, ја мислим да на овом форуму у разним дебатама нико никад  није доживео оволико дебакла као он и ови његови овде, поставио је рекорд, па онда сам себе премашује с новим рекордом :)). Још, гле аутоцинизма, честита за 700.-ту страну . Добро, рекорд је рекорд...

А што се тиче уџбеника ај` што децу убеде у те бајке, шта ће, морају деца да уче шта им каже наставница, него што овде има неких који набили пола деценије и верују у те лажи :smeh1:. И још мало па спремни да погину за то. Да је уместо што је овде "бранио"( читај: давао аутоголове ) глупост звану ТЕ радио нешто паметно могао је још један докторат да одбрани. Па да се онда хвалише стално по дискусијама како има два доктората и тако у круг . Овако, пропуштена шанса мада никад није касно... 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, о.Горан рече

Ђура кад части он баааааш части:)). Пази, ја мислим да на овом форуму у разним дебатама нико никад  није доживео оволико дебакла као он и ови његови овде, поставио је рекорд, па онда сам себе премашује с новим рекордом :)). Још, гле аутоцинизма, честита за 700.-ту страну . Добро, рекорд је рекорд...

А што се тиче уџбеника ај` што децу убеде у те бајке, шта ће, морају деца да уче шта им каже наставница, него што овде има неких који набили пола деценије и верују у те лажи :smeh1:. И још мало па спремни да погину за то. Да је уместо што је овде "бранио"( читај: давао аутоголове ) глупост звану ТЕ радио нешто паметно могао је још један докторат да одбрани. Па да се онда хвалише стално по дискусијама како има два доктората и тако у круг . Овако, пропуштена шанса мада никад није касно... 

a i matematika vam dobro ide vidim, pa šta bi deca od 5 godina nego da veruju u bajke. :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Снежана рече

a i matematika vam dobro ide vidim, pa šta bi deca od 5 godina nego da veruju u bajke. :D

Хах, признајем грешку, због обавеза често пишем поруке на брзину па се поткраде понека, али знам да ће да се јави неко ко ће да је одмах примети тако да се не бринем. У овом  случају ме син пожуривао јер је требало да га возим на праксу у Свилајнац, хтео сам да напишем пет деценија или пола века, а написах нешто између. Mea culpa.

У сваком случају се види да је лапсус ненамеран, за разлику од намерних лапсуса које овде константно праве поједини. И наравно, знам да је од појединих једва дочекан :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Isusovo magare рече

Molim te malo mi pojasni ovo,nekako ne kužim??!Naravno ako imaš vremena.

Znači ovo naslijeđeno me zanima.Misliš da grijehe naslijeđujemo ili??

Ако је деда посвао, псује и отац, псоваће и син, и често је тако, просто је наследио грех псовања, просто му је то у крви и са тим мора тешким подвизима да се избори. А шта тек рећи са склоностима и страстима које од рођења људи носе? За неке је сама особа и не носи самоузрочну кривицу, јер се роди са тим, просто речено - наследи такву неку склоност од оца или прадеде, прабабе или неког од предака... Не бих ишао тако далеко, али научници спекулишу, чак тврде да су доказали  да има многи људи имају наслеђен ген за прељубу, неко за хомосексуалну склоност итд... 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

И сад дође неки Миљан, Јанко или Марко, па каже, али осећам да сам хомосексуалац од најранијег детињства и зато ако ме је, дакле, Бог таквим створио, зашто  ми Црква брани да живим у складу са тим? И како му објаснити да је то очитовање пале природе у њему, која се преноси рађањем, а уназад води до праузрочника - Адама, када ови неки наши поједини нови теолози обарају божански догмата о паду Прародитеља и Прародитељском (или како га ви именујете Источном тј. Исконском) греху, чиме наносе  несагледиве последице по веру и морал будућих генерација Православних верника. Када се исквари вера, правоверност, онда таква вера квари и морал тј. легализује неморал, што можемо видети код Англиканаца и многих Протестаната, а чека и Православне ако не сачувају веру неисквареном!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Благовесник рече

И сад дође неки Миљан, Јанко или Марко, па каже, али осећам да сам хомосексуалац од најранијег детињства и зато ако ме је, дакле, Бог таквим створио, зашто  ми Црква брани да жавим са тим? И како му објаснити да га није Бог таким створио, да то није у складу са Божјом вољом и жељом, већ очитовање пале природе у њему, која се преноси рађањем, а уназад води до праузрочника - Адама. Међутим, ови неки поједини наши нови теолози обарањем божанског догмата о паду Прароитеља и учењем о Прародитељском (или како га ви именујете Источном тј. Исконском) греху, нанеће несагледиве последице по веру и морал.

Uopšte mi nije jasno šta je po pravoslavcima koji veruju evoluciju uopšte pad i koje su njegove posledice?Nema pada u greh koji uzrokuje smrt,smrt je oruđe Božije uz pomoć kojeg on stvara vrste tako što ih je odstranjivao iz populacije putem prirodne selekcije.Ne znam uopšte kako to uklopiti učenje Crkve stvaranju  i padu sa teorijom evolucije.Čini mi se da deluje gotovo nespojivo al voleo bih da čujem i drugačija mišljenja.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Heraklit рече

Uopšte mi nije jasno šta je po pravoslavcima koji veruju evoluciju uopšte pad i koje su njegove posledice?Nema pada u greh koji uzrokuje smrt,smrt je oruđe Božije uz pomoć kojeg on stvara vrste tako što ih je odstranjivao iz populacije putem prirodne selekcije.Ne znam uopšte kako to uklopiti učenje Crkve stvaranju  i padu sa teorijom evolucije.Čini mi se da deluje gotovo nespojivo al voleo bih da čujem i drugačija mišljenja.

Замисли, нико се после 700 стр. није сетио да постави то питање!:))12:smeha::))

Друже, узми ти лепо и читај све од почетка. А Боксит ти је увек на располагању, као и Кратос, ако га нису вргнули о огањ сумпорни!:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...