Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

Ја за Докинса рекох. Њега сам читао док нисам осетио велике можђане болове префронталног кортекса, од преизобиља глупости. 

Попа нисам читао..

Ја сам ипак најблаженији: Дотичну господу нисам читао. Само сам слушао Тарзан-сана!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Avocado рече

Sveža knjiga... teško da ima link...

Hvala za ovaj video. Izgubih sat vremena gledajući ga ali barem neću gubiti vreme čitajući knjigu.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Ја га нисам пријавио, чисто да зна, јер на те његове бљувотине сам престао да реагујем, али мора да се каштига, да би се уљудио. Као касирке кад кажу: Хвала, добар дан,  - иако им је живот суморан па им није до ништа. Њему се једноставно отме. Нема самоконтроле. 

Никако не сме да назива људе лажовима који су хришћани и држе ТЕ, јер она по себи није ни лаж ни атеистичка теорија. Она је само научна теорија, па сада колико се коме свиђала или не. Ја сам пренео онај текст од прослављеног научника, за разлику од Терзина, Митрополита Николаја, који оставља отворена врата за ТЕ, јер вели да нам Писма не казују КАКО је Бог створио човека, него за шта га је створио. Дакле, реторика Горанова је неприхватљива, а да не кажем да са никим не улази у расправу-дијалог, него прича своје аутистичне приче. Нажалост, ја не видим како је њега могуће натерати на дијалог. То су покушали и Авокадо и Ведран, али и други, но без успеха. Ако се не одговара на аргументе, него као секташ лепиш клипове и километарске текстове, нема никуд напред. 

Не знам да ли неко плаћа Авокада, али би ми требало да му подигнемо барем капелу ако не и цркву, јер човек чита уредно све бесмислице које се овде кажу, а које ја прелетим, јер немам снаге да увек ишчитавам једне те исте тлапње. И он прецизно одговара на ставове и тролова који се појаве, а не само на ствари које ови наши суботари преносе. 

Нисам паметан да ли је бан једини лек са овим попом, али би било добро да се рекламира уредништву да не може а да не одговара на постављена питања. Јер му је то главна одбрамдбена стратегија. Једноставно се ућути, или каже: Боли ме... да вам одговорим! - Тако је било и кад га је Авокадо саватао у лажи и манипулацији са фоткама, а он мртав ладан ћутао као заливен, иако смо га прозивали због тога. 

Направих један сиже ове ситуације, али нисам паметан шта се може урадити да овај човек постане конструктиван. Да ли да се уведе од вас да када се нека ствар докаже, да се она и потпише па да се иде даље, а не да се допусти да када се сложимо да је земља округла, се лик поново јави и да тврди да је равна? Тако сам нешто увео био за тему о крштењу, мада после докази ишчиле из мозгова људи, па наставе да млате по обичају...    

Jes vala tema izgleda kao razgovori izmedju Beograda i Pristine. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Avocado рече

Što se Gorančeta tiče

Опет сам ја тема :)). Нема потребе да се секирате за мене ни ти ни Ђура, а ни ти што ме пријављивали :)).

Што се мене дакле тиче, жив сам, здрав сам, хвала на "искреној" бризи, разбуцали смо еволуционе тј. атистичке лажи, остало је само опело да се изврши. Кад је могао Митрополит Амфилохије за владу Србије да врши јавни помен у сред Бг, можемо и ми овде. Звао бих ја и Ђуру, али он спада у ожалошћену породицу, па да му се не слоши :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Дакле, зашто је уопште битна та прича око најнеинтелигентније хипотезе свих времена. Не због ње саме, она је за интелектуални подсмех, већ из следећег разлога. Наиме, човекова доминантна "религија" данашњице је позитивизам, он је суштински позитивиста, науку малтене сврстава у неки ранг божанства. Несумњиво је да је наука у многим областима као што су информатика, медицина, техника итд. постигла врло завидне резултате. Али све те науке се не дотичу метафизике, оне су, да тако кажем, теолошки неутралне. Добро конструисан авион не сведочи ништа о Богу или против њега. Врхунски компјутер такође. Терен на коме се наука дотиче метафизике је на плану настанка живота, врста и Универзума( велики прасак). Када упакујете једну хипотезу која има слабост где год је третираш у исти кош са свим осталим наукама које су постигле веома високе резултате ви онда добијете одличан заклон за интелектуалну манипулацију људима. То се преноси на терен педагогије јер многим људима је из школе где су индоктринирани лажима( за које сам изнео непобитне доказе овде) остала та слика да су настали од тзв. заједничког претка са мајмунима и та глупост му дефинише и однос према Богу. Ако смо настали спонтано, без икакве потребе за Створитељем јер је чињеница да тзв. ТЕ не потребује Њега( зато је и осмишљена, да би се Он избегао), онда је бесмислено и веровати у Бога, све је само материја, нема васкрсења, вечног живота итд.

Као православним хришћанима нама је дужност да те људске заблуде разбијамо.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Zoran Đurović рече

Не да замишљаш свет као последицу неког пада или зајеба за који је одговоран неки безлични Адам.

Тебе би ја аво код св. Јустина Поповића на дошколовавање, а срешћеш се и са њим једног будућег дана ако Бог да.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Просечан србенда рече
пре 12 часа, Zoran Đurović рече

Не да замишљаш свет као последицу неког пада или зајеба за који је одговоран неки безлични Адам.

Тебе би ја аво код св. Јустина Поповића на дошколовавање, а срешћеш се и са њим једног будућег дана ако Бог да.

(ne mogu da odolim,... :stadaradim:)

(fusnota...:D)

* sv.Justin Popovic, .......tri najveca pada u istoriji covecanstva, od kojih je jedan i pad Adama.... :stidljiv:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Ljudi baš gledam vladiku Grigorija hercegovačkog na HRT 3..mogu vam reći da je lik legenda.?

Па не кажу џаба за њега да је наш Џорџ Клуни. :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Bokisd рече

(ne mogu da odolim,... :stadaradim:)

(fusnota...:D)

* sv.Justin Popovic, .......tri najveca pada u istoriji covecanstva, od kojih je jedan i pad Adama.... :stidljiv:

Ма дај... Какав Адам, има бољи ава од аве Јустина, он зна боље :smeh1:... Није то тако ава Јустин мислио, знаш... Он је то мислио округло па на ћоше :smeh1:...

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Ведран* рече

Па не кажу џаба за њега да је наш Џорџ Клуни. :D

хах, он је легенда зато што игра фудбал и навија за Звезду (Порфирије је већи шмекер :smeh1:)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Пошто смо завршили са неозбиљним стварима, односно тзв. ТЕ, да пређемо на озбиљне тј. на Стварање. Где год се окренемо можемо рећи оно што ми свештеници говоримо приликом крштења "Велики си, Господе, и чудесна су дела Твоја, и никаква реч није у стању да опева чудеса Твоја". Ево једног лепог примера:

Р а з л и ч и т и  с и с т е м и   в и д а

images?q=tbn:ANd9GcQD4zXisLPVDZr80fwFkYl

Вид је за многе морске животиње од крајње важности са аспекта лова и одбране. Због тога већина морских животиња има очи које су дизајниране у идеалном облику за подводни живот. На дубини преко 30 метара видокруг се знатно смањује. Међутим, очи организама који живе на овој дубини створене су у складу са овим условима. За разлику од копнених, подводне животиње имају сферична сочива, која су у складу са потребама густог окружења у којем живе. Супротно очима облика широке елипсе, која су својствена копненим животињама, очи сферичног облика су далеко прикладније за гледање под морем; подешене су за гледање објеката из блиског плана. А приликом гледања удаљене тачке, цели сочивни систем се, уз помоћ једног специјалног мишићног механизма смештеном у оку, повлачи назад. Један од разлога зашто су рибље очи сферичне је, такође, и преламање светлости у води. Због тога што је испуњено течношћу која је скоро исте густине као и вода, у оку не долази до преламања светлости приликом осликавања слике настале споља. Очно сочиво слику у потпуности изоштрава преко мрежњаче, и на тај начин риба, за разлику од човека, успева крајње јасно да види под водом. Због великог недостатка светлости на морским дубинама, одређене животиње као што је хоботница, имају изразито велике очи. Животиње великих очију су приморане да на дубинама од преко 300 метара уочавају бљештања које шире бића из окружења. А нарочито морају бити осетљиве на танке плаве зраке које се пробијају кроз воду. Из тог разлога у њиховим мрежњачама се налази и велики број осетљивих плавих ћелија. Као што се може и закључити из наведених примера, свако биће поседује очи са веома различитим карактеристикама које су у складу са њиховим потребама, а то је јасан доказ да су оне у најидеалнијем облику створене од стране моћног Творца, а никако да су настале случајно и путем еволуције. ".

Шта ти је еволуција човече :)). Шта све настаде случајно....

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Вид је

Овај мој има лепше очи. :tongue:

20181128_211008.thumb.jpg.e8cc97a8000c9fa61ec686379402ec51.jpg

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...