Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 минута, о.Горан рече

Тајне вере и живота

То, као и све апологетике од Милина сам пажљиво читао. Обраћаш се на погрешну адресу. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Bokisd рече

Materija je ziva ? 

Ali, onda ispada kao neki zivotodavac, jer je ziva i moze da daje ziva bica.

Mislim, kako (bre) ziva,u kom smislu. Pa, i kod abiogeneze se govori o nezivoj materiji, to je fakticko stanje, prirodno. 

Пази човече које безобразно извртање теза и лажирање, и Гебелс би позавидео на овом извртању чињеница. Све време ударамо на бајку тј. тзв. ТЕ због тога што је суштински материјалистичка и онда ти неко пише неповезане ствари у којима ти "отвара очи" :)):)):))

Али добро, бар се човек слатко насмеје кад види шта је све неко у стању да пише :)).

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Само ме подсетите у ком то делу св.Николај пише да поново прочитам.

Рехабилитација тела. Није дугачко. Сада ме не питај напамет и том из сабраних дела... Имам га негде. Погледај, а ако не можеш да нађеш, даћу ти референцу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

То, као и све апологетике од Милина сам пажљиво читао. Обраћаш се на погрешну адресу. 

Џаба кад ниси ништа научио из апологетике, требало би поново да је полажеш али је укинута.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Avocado рече

Mogu i da ponovim potpitanje u vezi sa tim... Šta bi za tebe (hipotetički) bio dokaz da se to desilo, budući da si tvrdio da takvog dokaza nema?

Jel to bitno drugačiji genom, nemogućnost parenja, nevoljnost jedinki nove vrste da se pare sa jedinkama vrste od koje potiču ili nešto sasvim drugačije od navedenog?  

To bi bio genom nekog bića koje je na putu između neke dve vrste,jer je evolucija jako,jako spor proces,toliko spor da se nikad nije ni desio osim u glavama kao imaginaciji nekih pojedinaca.:)) Znači tipa da prezentujete fosile koji u sebi imaju neke mutacije,u svojoj mapi gena,neophodne da bi iz te vrste,da uzmemo tog imaginartnog zajedničkog pretka,kojeg niko nikad ni ne nađe ni ne zna šta je....recimo razvio čovek.Il aj ako ti je to preteško daj mi naučno objašnjenje razvoja života od jednoželijskog orghanizma kao recimo sunđerima?Daj mi tačne opise mehanizama tog evolutivnog razvoja

пре 34 минута, Avocado рече

.

Ne znam šta ti znači genetski "majmun"...

Australopithecus afarensis (što je Lucy) spada u ove biološke grupe i podgrupe:

Kingdom:Animalia
Phylum:Chordata
Class:Mammalia

Order:Primates
Suborder:Haplorhini
Infraorder:Simiiformes
Family:Hominidae
Subfamily:Homininae
Tribe:Hominini

Genus: Australopithecus
Species: Australopithecus afarensis

Čovek to sve isto osim

Genus:Homo
Species:Homo sapiens

"Majmun" nije biološka kategorija, već laički izraz.

Šta si zapravo hteo da pitaš?

Koliko para hromozoma ima DNK od Lucy?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Џаба кад ниси ништа научио из апологетике, требало би поново да је полажеш али је укинута.

Није укинута апологетика, него мени мозак...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече
пре 4 минута, Bokisd рече

Materija je ziva ? 

Ali, onda ispada kao neki zivotodavac, jer je ziva i moze da daje ziva bica.

Mislim, kako (bre) ziva,u kom smislu. Pa, i kod abiogeneze se govori o nezivoj materiji, to je fakticko stanje, prirodno. 

Пази човече које безобразно извртање теза и лажирање, и Гебелс би позавидео на овом извртању чињеница. Све време ударамо на бајку тј. тзв. ТЕ због тога што је суштински материјалистичка и онда ти неко пише неповезане ствари у којима ти "отвара очи" :)):)):))

Али добро, бар се човек слатко насмеје кад види шта је све неко у стању да пише :))

Nije mi nista jasno,..... sta je Zoki hteo da kaze i zbog cega je prozivao tebe i mene u onoj poruci.

Kakva ziva materija, kakva abiogeneza zive materije, kakva evolucija coveka ( kad covek srednjeg veka  ostaje covek i naseg veka), ajd, nema veze, mozda ima neki kontekst.... :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Nije mi nista jasno,..... sta je Zoki hteo da kaze i zbog cega je prozivao tebe i mene u onoj poruci.

Kakva ziva materija, kakva abiogeneza zive materije, kakva evolucija coveka ( kad covek srednjeg veka  ostaje covek i naseg veka), ajd, nema veze, mozda ima neki kontekst.... :D

То само он зна :)):)):))

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Пази човече које безобразно извртање теза и лажирање, и Гебелс би позавидео на овом извртању чињеница.

Хвалим те, Господе неба и земље, да си укапирао шта ти говорим! Напокон! 

Тек сада видиш шта излаже православна наука. Остао си шокиран, али можда, ако будеш имао стрпљења, објаснићу ти детаљније ствари. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Heraklit рече

To bi bio genom nekog bića koje je na putu između neke dve vrste,jer je evolucija jako,jako spor proces,toliko spor da se nikad nije ni desio osim u glavama kao imaginaciji nekih pojedinaca.:)) 

И оних лаковерних који им верују :)).

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Heraklit рече

To bi bio genom nekog bića koje je na putu između neke dve vrste,jer je evolucija jako,jako spor proces,toliko spor da se nikad nije ni desio osim u glavama kao imaginaciji nekih pojedinaca.:)) Znači tipa da prezentujete fosile koji u sebi imaju neke mutacije,u svojoj mapi gena,neophodne da bi iz te vrste,da uzmemo tog imaginartnog zajedničkog pretka,kojeg niko nikad ni ne nađe ni ne zna šta je....recimo razvio čovek.

Fosili uglavnom nemaju sačuvan DNK... naročito ono što laici obično podrazumevaju pod fosilima - mineralizovane kosti.

Il aj ako ti je to preteško

Ili nemoguće...

daj mi naučno objašnjenje razvoja života od jednoželijskog orghanizma kao recimo sunđerima?Daj mi tačne opise mehanizama tog evolutivnog razvoja

Kakve sad to ima veze sa dokazima za prelazak iz jedne vrste u drugu?

Koliko para hromozoma ima DNK od Lucy?

Ne znamo jer, kao što rekoh, mineralizovane kosti nemaju sačuvan DNK...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Просечан србенда рече

Питао сам гугла шта је старије, мада сам одговор знао али ево и научници су потврдили :)

Engleski naučnici tvrde da su otkrili rešenje večite zagonetke koja je mučila najveće umove sveta još od nastanka civilizacije - „šta je starije - kokoška ili jaje?".

Šta sam vam rekla? Ja sam starija!
Šta sam vam rekla? Ja sam starija!

Kokoška je starija pošto je, kako su stručnjaci saopštili, za formiranje ljuske jajeta neophodan protein koji se nalazi isključivo u jajnicima kokoške, objavio je list Dejli mejl.

Jaje može da nastane samo ukoliko se nalazilo u organizmu kokoške i zato su one nastale prve, kažu naučnici.

Pile2.jpg

Protein pod nazivom ovokledidin-17 (OC-17) ubrzava stvaranje ljuske jajeta koja je neophodna kako bi zaštitila žumance i pile koje se u njemu razvija.

Naučnici sa engleskih Univerziteta Šefild i Vorvik koristili su superkompjuter kako bi „zumirali" i pratili stvaranje jajeta.

Edinburški kompjuter pod nazivom „HECToR", pokazao je da OC-17 ima ključnu ulogu u kristalizaciji - ranoj fazi nastanka ljuske. Naime, protein pretvara kalcijum karbonat u kristale koji stvaraju ljusku.

Kristalizovanog kalcijum karbonata ima u velikom broju kostiju i školjki, ali kokoške ga formiraju brže od bilo koje druge vrste - šest grama ljuske na svakih 24 sata.

„Dugo se verovalo da je jaje starije, ali sada imamo naučni dokaz da je prvo nastala kokoška", rekao je dr Kolin Friman s Univerziteta Šefild.

„Za ovaj protein se znalo i ranije i povezivan je sa stvaranjem jajeta, ali praćenjem koje ne može biti bliže uspeli smo da ustanovimo kako kontroliše proces."

Ajde fala ti Bože i sveti Ante pa smo makar utvrdili da je kokoš starija od jajeta.7896634

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, о.Горан рече

Измењено пре 3 часа од Поуке.орг инфо
Не можеш овако да разговараш са људима! Опомена пред бан.

Тако ми примордијалне чорбице, тебе ће папа Горане бановати!!

Ви''ш тога зла!!!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...