Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 10 минута, Августин рече

А Што је Теби толико стало да доказујеш да нема Бога.Ако нечег нема шта те брига.

Kako odavde - nisi naznačio kome se obraćaš, da se zna kome je post upućen a pišemo ti, Avokado i ja?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Nemoguće je dokazati da nema Boga... to sam napisao na ovom forumu svaki put kada se to pomenulo... ne znam odakle ti ideja da ja dokazujem da nema Boga.

Pogotovo ne znam kakve to ima veze sa dosadašnjim razgovorom... jel bi to trebalo da skrene priču sa pitanja koja sam ti postavio u ovoj poruci: link ???

Ali, mozes li da kazes u skladu sa temom, da li TE ima bilo kakvih dodirnih tacaka sa Bogom kao stvoriteljem (ako pretpostavimo da je nemoguce dokazati da nema Boga,...onda je moguce, odnosno postoji verovatnoca  i da postoji ).

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Па например може бити правилно логички постављена

A teorija može biti i ako je logički nepravilno postavljena?

пре 3 минута, Августин рече

или је например немогуће да се постави.

Kako "postala" teorija kad ne može da se postavi?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Ниси Ти

Shvatila sam / razjasnio si posle. Samo, u buduće, pokušaj bez ovakvih

"Каквим Твојим постовима и са причом нико се Теби није обраћао у вези атеизма нити ја знам који су Твоји послови."

osornih rečenica.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Ali, mozes li da kazes u skladu sa temom, da li TE ima bilo kakvih dodirnih tacaka sa Bogom kao stvoriteljem (ako pretpostavimo da je nemoguce dokazati da nema Boga,...onda je moguce, odnosno postoji verovatnoca  i da postoji ).

Ne znam šta me pitaš... ni jedna naučna teorija se ne bavi natprirodnim, pa tako ni Bogom... to sam ti već objasnio... i to danas...

Moguće je da Bog/bogovi postoji/postoje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Августин рече

Па например може бити правилно логички постављена или је например немогуће да се постави.

Kako se pravilno logički postavljaju teorije, a kako se nepravilno logički postavljaju teorije?

Jel i to piše u nekom udžbeniku logike koji ne umeš da navedeš? :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Ne znam šta me pitaš... ni jedna naučna teorija se ne bavi natprirodnim, pa tako ni Bogom... to sam ti već objasnio... i to danas...

Moguće je da Bog/bogovi postoji/postoje...

Ali, ono, vec smo pricali, inteligentni dizajn kojim Bog stvara i TE, kako to mozemo pomiriti ili ne mozemo ?

Uzgred, ovo mi je zanimjlivo, znaci ostavljas mogucnost da Bog kao neko uzviseno bice moze da postoji ? :ok:

Koji je onda problem sa Svetim Pismom koje mi hriscani koristimo kao izvor nase vere ? Zbog cega si toliko protiv pisma, jer pises razne stvari kojima potires autoritet pisma ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

ako se pravilno logički postavljaju teorije, a kako se nepravilno logički postavljaju teorije?

Objasni :D

пре 12 минута, Августин рече

1,Онда није теорија

Nego ti ne čitaš pažljivo.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Bokisd рече

Ali, ono, vec smo pricali, inteligentni dizajn kojim Bog stvara i TE, kako to mozemo pomiriti ili ne mozemo ?

Sad već menjaš pitanje i ubacuješ u njega inteligentni dizajn...

Ako me pitaš: kako možemo da sa TE pomirimo ideju da je Bog sve vrste stvorio odjednom pre X godina... to ne možeš da pomiriš sa celokupnim današnjim znanjem fizike, hemije, geologije, paleontologije, genetike, biologije, a ne samo sa TE... i da se Darvin nikada nije rodio, i da nikom drugom to nije palo na pamet i da nemamo ni predstavu kako se razvio živi svet na Zemlji, opet bi iz ovih drugih disciplina znali da sve vrste nisu stvorene odjednom pre X godina...

Цитат

Uzgred, ovo mi je zanimjlivo, znaci ostavljas mogucnost da Bog kao neko uzviseno bice moze da postoji ? :ok:

Da...

Цитат

Koji je onda problem sa Svetim Pismom koje mi hriscani koristimo kao izvor nase vere ? Zbog cega si toliko protiv pisma, jer pises razne stvari kojima potires autoritet pisma ?

Nemam nikakav "problem" sa Svetim Pismom... a ne znam kako si iz "možda postoji Bog" izveo da bi trebalo da prihvatim autoritet neke knjige?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...