Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 10 минута, Августин рече

a teorija struna nije eksperimentalno potvrđena.Nisam rekao da jeste ali je prihvaćena

A jel "jedinstvena i opšteprihvaćena od svih strunaša teorije struna"?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

"Teoriju struna treba posmatrati kao radnu teoriju, čiji su do sada precizno definisani delovi otkrili zadivljujuću prirodu svemira, vremena imaterije."

Ovo je iz knjige "Elegantni kosmos" od Brajana Grina.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Pa Prigožin jeste dobio Nobelovu nagradu.Šta je tu upitno.

Za hemiju:)

eorija struna nije eksperimentalno potvrđena.Nisam rekao da jeste 

Zašto onda savetuješ Avokada da se lati nekog udžbenika iz metodologije nauke?

Подели на овим сајтовима

Знам добро зашто је Пригожин добио Нобелову награду нигде нисам помињао ни физику ни хемију.Саветујем му да се лати неког уџбеника из методологије науке да види да је теорија еволуције немогућа као научна теорија.Теорија струна је математика.То је ваљда наука.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Odegovori ti meni pre nego što Ti ispadnu zubi od smejanja.Pa ću Ti reći.

Pa već sam ti odgovorio... pitao si:

пре 47 минута, Августин рече

где постоји теорија еволуције.

i rekao sam ti da možeš da nađeš sve o tome na guglu i u bilo kojem udžbeniku biologije...

Smejem se jer koristiš retoriku koja je potpuno besmislena za one koji znaju o čemu se radi ali koja može da zbuni neke koji ne znaju dovoljno o tome... a pored toga i lupetaš neke stvari...

Iz tog razloga mi ne pada na pamet da odgovaram na ona pitanja onako kako ih ti formulišeš. Postojalo je u istoriji nauke više različitih teorija o razvoju vrsta i Darvinova nije jedina... od tih drugih, najpoznatija je Lamarkova... ali to je daleka istorija.... od Darvina se ozbiljno govori samo o jednoj teoriji evolucije - Darvinovoj... ili eventualno o tzv. Modernoj sintezi, što je u suštini Darvinova teorija apdejtovana saznanjima iz genetike...

Tvrdnje da ista "nije naučno zasnovana i koherentna" te da se "ne može nazvati teorijom" ne zaslužuju ništa drugo osim smeha...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Саветујем му да се лати неког уџбеника из методологије науке да види да је теорија еволуције немогућа као научна теорија

:dobro:

A Teorija struna je, po istim tim udžbenicimaTeorija po definiciji?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Августин рече

Знам добро зашто је Пригожин добио Нобелову награду нигде нисам помињао ни физику ни хемију.Саветујем му да се лати неког уџбеника из методологије науке да види да је теорија еволуције немогућа као научна теорија.Теорија струна је математика.

U kojem udžbeniku metodologije nauke piše da je teorija evolucije nemoguća kao naučna teorija? Autor, izdavač?

Zašto to niko nije javio silnim naučnicima koji se bave ovom teorijom i univerzitetima na kojima se ista izučava kao naučna teorija?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Pa već sam ti odgovorio... pitao si:

i rekao sam ti da možeš da nađeš sve o tome na guglu i u bilo kojem udžbeniku biologije...

Smejem se jer koristiš retoriku koja je potpuno besmislena za one koji znaju o čemu se radi ali koja može da zbuni neke koji ne znaju dovoljno o tome... a pored toga i lupetaš neke stvari...

Iz tog razloga mi ne pada na pamet da odgovaram na ona pitanja onako kako ih ti formulišeš. Postojalo je u istoriji nauke više različitih teorija o razvoju vrsta i Darvinova nije jedina... od tih drugih, najpoznatija je Lamarkova... ali to je daleka istorija.... od Darvina se ozbiljno govori samo o jednoj teoriji evolucije - Darvinovoj... ili eventualno o tzv. Modernoj sintezi, što je u suštini Darvinova teorija apdejtovana saznanjima iz genetike...

Tvrdnje da ista "nije naučno zasnovana i koherentna" te da se "ne može nazvati teorijom" ne zaslužuju ništa drugo osim smeha...

Ја нисам говорио да ти лупеташ.Зашто тако увредљиво.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

:dobro:

A Teorija struna je, po istim tim udžbenicimaTeorija po definiciji?

Она по дефиницији како кажеш није пример тероије али није ни предмет религиозне вере која се покушава доказати или оспорити квазинаучним доказима.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Ја нисам говорио да ти лупеташ.Зашто тако увредљиво.

Kad god vidiš da nešto lupetam i umeš da objasniš šta sam lupio, molim te skreni mi pažnju na to i biću veoma zahvalan...

Nije to uvredljivo... kad bi svakom ko lupi nešto bila skrenuta pažnja na to, ovaj svet bi bio mnogo bolje mesto...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...