Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, kopitar рече

Da je sotona bio u toliko jasno nižem skupu u odnosu na Boga

Није. Јер Бог није ни у каквом скупу. Он је просто са друге стране. Ми немамо појма шта је Он. Никада то нећемо знати. Ако смо ми (сви ми и камење, људи, анђели, бројеви...) бића, Бог је не-биће (не небиће!!!). И обрнуто. Ако смо ми не-бића, Бог је биће. Можемо уживати у привилегијама створености, бића, васкрсења, Енергија...али никада нећемо знати шта је Бог и гледати његову Суштину.

пре 6 минута, kopitar рече

nebi mu ni palo na pamet da se pobuni.

Nego što je sličnost bila toliko velika, mogao je i pomisliti da je skoro jednak.

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Па имаш психичке болеснике који умисле да су Бог. Или се тако понашају, без обзира шта мислили. Сатана је просто полудео од гордости.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, kopitar рече

Da je sotona bio u toliko jasno nižem skupu u odnosu na Boga nebi mu ni palo na pamet da se pobuni.

Nego što je sličnost bila toliko velika, mogao je i pomisliti da je skoro jednak.

I još nešto što mi je palo na pamet Sotona je morao biti siguran da ga Bog neće uništiti a vjerojatno je to zato zbog toga što Bog neopoziv u svom djelovanju zbog toga nemože uništiti biće koje je sam stvorio.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, kopitar рече

Da je sotona bio u toliko jasno nižem skupu u odnosu na Boga nebi mu ni palo na pamet da se pobuni.

Не би му пало на памет да је уопште имао памет. Како рекох, полудео је и онда заратио са Неким кога ни у принципу не можеш да досегнеш, да би га победио.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече
пре 8 минута, Ivan Marković рече

Па имаш психичке болеснике који умисле да су Бог. Или се тако понашају, без обзира шта мислили. Сатана је просто полудео од гордости.

Sotona nije bolestan niti to može biti jer da je to moguće nebi mu se ni računao grijeh pobune.

On je čista inteligencije ali zla i znao je sigurno da ga Bog ne može uništiti.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kopitar рече

I još nešto što mi je palo na pamet Sotona je morao biti siguran da ga Bog neće uništiti a vjerojatno je to zato zbog toga što Bog neopoziv u svom djelovanju zbog toga nemože uništiti biće koje je sam stvorio.

Znači Bog ipak nije svemoćan?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Sotona nije bolestan niti to može biti jer da je to moguće nebi mu se ni računao grijeh pobune.

Манихејство...

Сад почињем да верујем да у вама има неког богумилства. Бог може целу творевину да врати у небиће, ако пожели.

пре 1 минут, kopitar рече

Јел? Шта радиш са опасним психичким болесницима? Ко уопште говори о греху? Мислиш да је Бога брига за грехове створења? То само нама шкоди, јер Он онда неможе да комуницира са нама. Ово ти је Анселмово схватање Бога као земаљског судије...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

како мислиш "не може га уништити" ???

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, kopitar рече

Bog neopoziv u svom djelovanju zbog toga nemože uništiti biće koje je sam stvorio.

Аха, сад ово видех. У том смислу си мислио. Повлачимоно за манихејство...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

To bi značilo da je malouman i glup , sličnost je morala biti puno veća od ove što priča IM.

Ne nego je zaslepljen svojom megalomanijom....tu inteligencija popušta kad prorade gordost i sujeta...tj i ona bude zavedena slikom te iluzorne veličine..

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...