Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

1 hour ago, Lady Godiva рече

Ти ћеш да одређујеш какав је Господ и какав би требало да буде?

Не ремети му верска убеђења. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, Lady Godiva рече

Да ли ти капираш да је Бог Савршен, да је изван времена и простора и све му је познато? Схваташ да је Он Сведржитељ, Творац неба и земље? Он је створио све. Он је створио свет у коме постоји болест, смрт, бол, мржња, туга, убице...

Uf, pa, ono, nekako, ovaj, onaj, (:smeh1:),....ovo bas tesko moze da stoji, jer ipak Bog nije onaj koji je stvorio smrt i truleznost iz cega proizilazi i bol i mrznja i sve ostale mrzosti.

Jer, Onaj ko je Savrsen my Lady,:945729: , je olicenje ljubavi i svega dobrog u savrsenstvu svome i od njega i iz njega je sve lepo  sto postoji u svetu. Sve lose u svetu je nazalost od nas ljudi jer imamo slobodu da izabiramo ili dobro ili lose.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ведран* рече

Не ремети му верска убеђења. :))

Ма изнервира ме кад је неко тако пун себе док прича о Богу. Еј, човече, трокираш код сложених интеграла, не знаш шта је молекул, а шта атом, али си скапирао стварање света. Оно људи деценијама уче, проучавају, испитују да дођу до неког помака у науци. Колико су се светитељи трудили да осете делић Божије благодати. Али ми с нашим незнањем и несмирењем смо схватили сву творевину и Творца. Која дрскост да неко одређује какав је Бог. 

ПС. Не мисли да сад ја сад истриповала неку памет, само сам свесна да ништа не знам, а понајмање шта је Бог и како планирао и креирао.. а и имам дуг језик. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Uf, pa, ono, nekako, ovaj, onaj, (:smeh1:),....ovo bas tesko moze da stoji, jer ipak Bog nije onaj koji je stvorio smrt i truleznost iz cega proizilazi i bol i mrznja i sve ostale mrzosti.

Jer, Onaj ko je Savrsen my Lady,:945729: , je olicenje ljubavi i svega dobrog u savrsenstvu svome i od njega i iz njega je sve lepo  sto postoji u svetu. Sve lose u svetu je nazalost od nas ljudi jer imamo slobodu da izabiramo ili dobro ili lose.

Знам, Боки, шта ми кажеш и уопште не желим да улазим сад у те приче о паду, уласку греха и смрти.. Само кажем да је Бог Бесконачан, а ми о њему знамо понешто и на основу тог маленог дела (који је у поређењу са бесконачно у ствати ништа, тежи нули) доносимо смотане закључке о ономе како Он мора/не сме да поступа. И онда на основу тога кажемо да, ако Бог није онакав каквим смо га замислили, онда је главни јунак хорор филма Тестера. Знаш, то мени није океј.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Bokisd рече

Uf, pa, ono, nekako, ovaj, onaj, (:smeh1:),....ovo bas tesko moze da stoji, jer ipak Bog nije onaj koji je stvorio smrt i truleznost iz cega proizilazi i bol i mrznja i sve ostale mrzosti

Смртници, што сте бре запели за смрт? Па ко је тврдио да је Бог створио смрт? 

Ало!!

Уосталом шта је то смрт? То нека твар? Трулежност? Да није то можда творевина? Како је створена та твар?

Али Благовесник не може преко уста да превали да је Бог створио овај свет па онда, да би друге оптужио, измишља стварање смрти, трулежи, греха, итд.

пре 23 минута, Bokisd рече

Sve lose u svetu je nazalost od nas ljudi jer imamo slobodu da izabiramo ili dobro ili lose.

Ето видиш! Па ако можеш да бираш, јел ти Бог онда крив што бираш зло? Бог ти створио смрт да је изабереш, јел? Ало Хјустон!!!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Lady Godiva рече

само сам свесна да ништа не знам, а понајмање шта је Бог и како планирао и креирао.. а и имам дуг језик. 

Ел вам сад јасно зашто је Бог створио жену!?

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Lady Godiva рече

Знам, Боки, шта ми кажеш и уопште не желим да улазим сад у те приче о паду, уласку греха и смрти.. Само кажем да је Бог Бесконачан, а ми о њему знамо понешто и на основу тог маленог дела (који је у поређењу са бесконачно у ствати ништа, тежи нули) доносимо смотане закључке о ономе како Он мора/не сме да поступа. И онда на основу тога кажемо да, ако Бог није онакав каквим смо га замислили, онда је главни јунак хорор филма Тестера. Знаш, то мени није океј.

Ok.

Samo  nesto, recimo, bas zbog toga sto je Bog beskonacan i tesko je nama obicnim smrtnicima da pricamo o njemu jer mozda steknemo pogresne pretpostavke o Bogu, mozda je najbolje resenje da se vidimo sta oci i sveti kazu od Njemu i nacinu na koji  Bog stvara coveka i svet. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

mozda je najbolje resenje da se vidimo sta oci i sveti kazu od Njemu i nacinu na koji  Bog stvara coveka i svet. 

Еј, 'ајде ти погледај код Августина па нам препричај. Док Ава спава. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ведран* рече
пре 36 минута, Bokisd рече

Uf, pa, ono, nekako, ovaj, onaj, (:smeh1:),....ovo bas tesko moze da stoji, jer ipak Bog nije onaj koji je stvorio smrt i truleznost iz cega proizilazi i bol i mrznja i sve ostale mrzosti

Смртници, што сте бре запели за смрт? Па ко је тврдио да је Бог створио смрт? 

Ало!!

Уосталом шта је то смрт? То нека твар? Трулежност? Да није то можда творевина? Како је створена та твар?

Али Благовесник не може преко уста да превали да је Бог створио овај свет па онда, да би друге оптужио, измишља стварање смрти, трулежи, греха, итд

Pa, nismo (bre) Bedrane mi se uhvatili za smrt, nego je problem u TE i spajanju sa Bozijim stvaranjem, gde je smrt osnovna postavka stvari,....pa, treba da vidmo to, kako sa smrcu, sta da radimo. 

(mislim, ja nemam uopste Blagovesnika u svojoj prici i ono sto ti imas sa njim)

пре 15 минута, Ведран* рече
пре 36 минута, Bokisd рече

Sve lose u svetu je nazalost od nas ljudi jer imamo slobodu da izabiramo ili dobro ili lose.

Ето видиш! Па ако можеш да бираш, јел ти Бог онда крив што бираш зло? Бог ти створио смрт да је изабереш, јел? Ало Хјустон!!!

To i pricamo Vedrane, Bog nije kriv za zlo i smrt, mi biramo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече
пре 7 минута, Bokisd рече

mozda je najbolje resenje da se vidimo sta oci i sveti kazu od Njemu i nacinu na koji  Bog stvara coveka i svet. 

Еј, 'ајде ти погледај код Августина па нам препричај. Док Ава спава. :))

Avgustin i free will, kao uzrok pada i greha. :D

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Pa, nismo (bre) Bedrane mi se uhvatili za smrt, nego je problem u TE i spajanju sa Bozijim stvaranjem, gde je smrt osnovna postavka stvari,....pa, treba da vidmo to, kako sa smrcu, sta da radimo

Nije onda samo problem TE, nego kompletna fizicka realnost. Sve je problem i gravitacija, i slaba i jaka nuklearna sila i elektromagnetizam i sav taj divni kompleksni svijet komej je smrt imanentno svojstvo ( divan sve bese dobro kad treba drviti pricu protiv ateista - kad treba drviti pricu s hriscanima onda je to tamnica placa s kojom Boh nema nista).

пре 7 часа, Bokisd рече

To i pricamo Vedrane, Bog nije kriv za zlo i smrt, mi biramo

Za zlo ne znam to je sirok filozofski pojam, smrt nije stvorio takodjer kao entitet, stvorio je svijet kome je smrtnost imanentno svojstvo.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Боксит воли да дрви како треба читати Оце, а кад му Василије Велики каже да је овај свет по својој природи смртан, као и да су животиње створене у складу са властитим природама и да лав никад није пасао траву, онда неће да га послуша.  

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Pa, nismo (bre) Bedrane mi se uhvatili za smrt, nego je problem u TE i spajanju sa Bozijim stvaranjem,

Ја не причам о ТЕ. Али без обзира на то, није ми јасно које то проблеме видиш ни о каквом спајању говориш.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Justin Waters рече

stvorio je svijet kome je smrtnost imanentno svojstvo.

Ја бих је назвао инертно својство. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, grigorije22 рече

Kubat te pokro? Kojih primedbi?

Када сам превео буквално извештаје о стварању ради Салета Кнежевића и Ивана говорио сам о стварању из праха. И то на више места саМ ПИСАО. О самом праху сам писао на основу Златоустог (али сам га навео:D). 

Док сам читао текст помислио сам да се неко спрда на мој рачун, да је мазнуо моје реченице и мало их преуредио, па би се после смејали на мој рачун ако их не бих препознао. 

2 извештаја нису комплементарна, како мисле Кубат и његови.

Употреба јата је вероватно узрокована сексуалном дисфункцијом...:)) Ваљало би да узме и пише полугласове, јер, јери... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...