Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 18 минута, Ведран* рече

Јанко може допуна овога горе, ако дозволиш?

"развијате своје илузије смештене у ИМАГИНАРНЕ главе других..."

:)

Иначе, хтео сам да напишем "разбијате" али аутокорекција са мало промисла...

Иначе, кад неко нешто смешта у моју главу то је његово а не моје.

Ипак тако је прецизније, да се зна да не прихватам то туђе...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 14 часа, о.Горан рече

Беднија ствар не постоји од индоктринације и лагања деце,

Zanimljiva tvrdnja kada dolazi od popa koji laže šta piše u Bibliji... (link)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јанко рече

Иначе, хтео сам да напишем "разбијате" али аутокорекција са мало промисла...

Иначе, кад неко нешто смешта у моју главу то је његово а не моје.

Ипак тако је прецизније, да се зна да не прихватам то туђе...

Хтео сам да кажем да не само да те илузије нису стварност, него и ти непријатељи су нестварни, измишљени, илузија, имагинарне главе. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

95159857_youngpopegif-GoogleSearch.gif.3ee0c9c9bd9e10313c6ee8b614bedc16.gif

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ведран* рече

Хтео сам да кажем да не само да те илузије нису стварност, него и ти непријатељи су нестварни, измишљени, илузија, имагинарне главе. 

пре 1 сат, Avocado рече

Брт, кад се нађем на истој страни са попом, теологом и атеистом vs сви-ме-мрзе-а-ја-разбијам, осетим се као да сам у влади националног спаса против АВ. :)))

Не зна се ко од њих двојице има већу имагинацију на пету колону... Мсм, АВ то бар уновчава...

Ава му дође Ђилас, Ведран Јеремић, Авокадо Јанковић... Ево, ја ћу биднем Обрадовић, Горане Вучићу...

12:smeha:12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, о.Горан рече

Ko dodju onda Sinisa Mali i Sasa Radulovic:D...

I da... A Milomir Maric i Sarapa i Dea hah

Па очигледно...

Велики Србенда је Мали...

Остали нека се јаве ;)

Подели на овим сајтовима

Напредак се примећује. Док је код појединих овде малтене до јуче било актуелно "Еволуцију екбер", где је мујезин био Авокадо :))

muslimani-klanjanje-molitva-islam-jpg_66

дошли смо до заступника Интелигентног дизајна Џона Ленокса. За неколико дана... А сад, што каже покојни Гага, идемо даље...

9e5851b9be1a982bb49af5826a92bb76.jpg

Подели на овим сајтовима

Sto se mene tice ja sam oduvek zastupao Lenoksa i Vilijama Lejn Krega koji vazi za jednog od najboljih apologeta Hristovog istorijskog vaskrsenja. Takodje sam i pristalica Lazara Milina koja ima puno tekstova o tome da iza svega stvorenog stoji inteligencija. No on nije negirao prirodne nauke kao sto je geologija, paleontologija i druge nauke. U vezi njega je zanimljivo da je on smatrao na osnovu ucenja vecine otaca da je Bog svet stvorio besmrtnim. Jedino je pitanje kako je takvo misljenje uklopio sa prihvatanjem nauke o fosilima i smrti pre pojave coveka? 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, о.Горан рече

Напредак се примећује. Док је код појединих овде малтене до јуче било актуелно "Еволуцију екбер", где је мујезин био Авокадо :))

muslimani-klanjanje-molitva-islam-jpg_66

Na ovoj temi se javlja samo jedan čovek koji se loži na islamističke teologe i gurue i sa zadovoljstvom ih citira (nekad i bez navođenja da ih citira)... a to nisam ja... :D

пре 14 минута, о.Горан рече

дошли смо до заступника Интелигентног дизајна Џона Ленокса. За неколико дана... А сад, што каже покојни Гага, идемо даље..

Lenoks nije zastupnik Inteligentnog dizajna u smislu pokreta koji je nastao u Americi i koji se loži na tzv. nesvodljivu kompleksnost, primere poput bakterijskog flagelima, i slično... i koji tvrdi da bi ID trebalo da bude deo nauke...

Lenoks je naravno kreacionista u onom širem smislu da smatra da je Bog stvorio univerzum i život... on (ispravno) primećuje da TE ne objašnjava nastanak života, već samo dalji razvoj života... i onda (neispravno) ubacuje svoj God of the gaps argument - pošto nemamo objašnjenje kako je nastao DNK, to je stvorio Bog... iako u tu priču ubaci dosta reči koje su samo filler da manje liči na originalni God of the gaps: you cant explain X, therefore God... 

A za 99% tvrdnji koje ti iznosiš o nauci, teoriji evolucije i stvaranju, Lenoks bi rekao da su čiste budalaštine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

zastupao Lenoksa i Vilijama Lejn Krega koji vazi za jednog od najboljih apologeta Hristovog istorijskog vaskrsenja

Где имају да се прочитају или  скину те  његове апологије? 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Цитат

Na ovoj temi se javlja samo jedan čovek koji se loži na islamističke teologe i gurue i sa zadovoljstvom ih citira (nekad i bez navođenja da ih citira)... a to nisam ja... 

Па наравно да ниси ти, ти ниси мујезин ислама већ пропале хипотезе. Опет бркаш лончиће, нису то никакви гуруи нити исламски теолози, Октаров тим чине искључиво професионални научници, мислим на оне који се баве писањем књига. А као што сам више пута помињао, они се у ствари баве компилацијом и препричавањем радова доктора наука, америчких креациониста са ICR, AiG итд. Можда је то за тебе исто, ал` то је твој проблем, то није исто. Додуше, нисам ни мислио да ћеш да потрефиш...

Што се тиче промотера ИД који нису увек у некој званичној организацији, већ једноставно заступају сличну агенду, а ту су Ленокс, МекГрат, Лејн Крег, Мејер, Бихи, Дембски, Нелсон итд.итд. итд., они су људи махом у неким академским круговима где се подразумева да се еволуционе лажи не чачкају много, то је део академског имиџа. То је пагански идол и то се заобилази у критици или се критика ублажава, да буде подношљива.

Е сад, можда њих обавезује то, али мене као слободног човека не везује ништа да за нешто што је лаж кажем да је лаж. И врхунска глупост дакако.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Благовесник рече

Где имају да се прочитају или  скину те  његове апологије? 

И њега ценим дакако, као и све остале ИД заступнике, они су углавном искрени хришћани( махом протестанти или римокатолици, нико није савршен) и не иду нигде по мишљење као неки овде. Уопштено, ценим људе који имају свој став, а не туђ. Наравно, разумем и њихово заобилажење незгодних тема, то је део академског имиџа, ако хоћеш да будеш део тог академског света мораш да водиш рачуна у које псеудо догме смеш, а у које не смеш да дираш. Па двојица великих научника, изумитељ инсулина Паулеску( православни хришћанин, Румун) и изумитељ магнетне резонанце Дамадијан( Јерменин пореклом) изгубише највећу научну награду тј. Нобелову, због децидног неприхватања лажи тј. еволуције.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Па наравно да ниси ти, ти ниси мујезин ислама већ пропале хипотезе. Опет бркаш лончиће, нису то никакви гуруи нити исламски теолози, Октаров тим чине искључиво професионални научници, мислим на оне који се баве писањем књига. А као што сам више пута помињао, они се у ствари баве компилацијом и препричавањем радова доктора наука, америчких креациониста са ICR, AiG итд. Можда је то за тебе исто, ал` то је твој проблем, то није исто. Додуше, нисам ни мислио да ћеш да потрефиш...

Што се тиче промотера ИД који нису увек у некој званичној организацији, већ једноставно заступају сличну агенду, а ту су Ленокс, МекГрат, Лејн Крег, Мејер, Бихи, Дембски, Нелсон итд.итд. итд., они су људи махом у неким академским круговима где се подразумева да се еволуционе лажи не чачкају много, то је део академског имиџа. То је пагански идол и то се заобилази у критици или се критика ублажава, да буде подношљива.

Е сад, можда њих обавезује то, али мене као слободног човека не везује ништа да за нешто што је лаж кажем да је лаж. И врхунска глупост дакако.

Последњи пут.

Све на овом форуму који нису за Ваш протестантски креационизам 6*24 h сте сврстали у кош еволуционизма.

Време је, крајње време, да се дебело замислите над овом чињеницом... Макар у светлу "тврдње" да је то Ваше мишљење а осталима остављате на слободу мишљења о трајању дана. Испоставља се да Вас Ваша искључивост било чега осим ПРОТЕСТАНТСКЕ ЗАБЛУДЕ (и нема сакривања иза одлуке СА Синода о здравом креационизму, ТО НИЈЕ ТАЈ!) води све дубље и дубље у осуду. Јер сте и ове креационисте прогласили за млакоње, плашљивце...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...