Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 21 минута, Јанко рече

из ничега

Ју шта написах...

Ни из чега, оф корс.

Умор чини своје...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Avocado рече
пре 2 часа, Просечан србенда рече

To je dokaz da ja svesno manipulisem

То сам рекао на осову тога што не износиш у јавности објављене контра доказе против т.е. Извињавам се ако сам погрешио али до сада сам овде такав утисак стекао. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Pa recimo bas ovde on manipulise bas sa God of the gaps predstavljajuci kao da je to vrsta boga, pa su helenisticki bogovi bili takvi, a Jahve nije. God of the gaps je los argument za postojanje boga/bogova koji koriste neki vernici... svih religija.

Изгледа да га не капираш.

Он говори да неки људи схватају појам Бога само у смислу попуњавања (својих) непознаница, где оно што знају и умеју да објасне није Бог, а непознато обоготворавају. Е онда, кад им се таква њихова "имагинација" Бога сукоби са њиховим новим знањима из науке која попуњавају дотадашње непознанице, они долазе у ситуацију "или-или" и (нормално) бирају науку (тако би поступио и ја, и Ава, и Ведран... кад би наш Бог био "Гад оф гапс").

Богови Грка су по њиховом сведочењу створени, материјални богови а не нестворени. Зато су и они "гадс од гапс".

Њутнов, пак, је нестворени Творац кога не можеш надићи науком, и зато што више напредује у науци то му се више диви као Творцу...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Avocado рече

Kako to misliš "po kome"?

Лепо, по коме? Знаш ли одговор без гугла? Не верујем да ико од ових што потуљено подржавају бајку знају, али` рекох можда ти знаш. Овај што није читав и што ми стално досађује то гарант појма нема јер не зна човек колико не зна, а то није добро ни за кога, зато се овако и понаша.

Мислим, зна свако одговор на ово питање кад уљкучи гугл.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Јанко рече

Изгледа да га не капираш.

Он говори да неки људи схватају појам Бога само у смислу попуњавања (својих) непознаница, где оно што знају и умеју да објасне није Бог, а непознато обоготворавају. Е онда, кад им се таква њихова "имагинација" Бога сукоби са њиховим новим знањима из науке која попуњавају дотадашње непознанице, они долазе у ситуацију "или-или" и (нормално) бирају науку (тако би поступио и ја, и Ава, и Ведран... кад би наш Бог био "Гад оф гапс").

Богови Грка су по њиховом сведочењу створени, материјални богови а не нестворени. Зато су и они "гадс од гапс".

Њутнов, пак, је нестворени Творац кога не можеш надићи науком, и зато што више напредује у науци то му се више диви као Творцу...

Ma skapirao sam ga... samo God of the gaps je argument... ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/God_of_the_gaps

A koristi ga i Lenoks...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Ви пушите? :scratch_head:

Никад нисам пушио у животу. Волим да попијем пиво, али не да се опијам, ово ми је фаворит, сад ћу да отворим једно.

zajecarsko_pivo_psenicno_05l_u_staklenoj

Живео!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, о.Горан рече

Лепо, по коме? Знаш ли одговор без гугла? Не верујем да ико од ових што потуљено подржавају бајку знају, али` рекох можда ти знаш. Овај што није читав и што ми стално досађује то гарант појма нема јер не зна човек колико не зна, а то није добро ни за кога, зато се овако и понаша.

Мислим, зна свако одговор на ово питање кад уљкучи гугл.

Koliko se ja sećam dobio je ime po lokalitetu u kojem je pronađen...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Просечан србенда рече

То сам рекао на осову тога што не износиш у јавности објављене контра доказе против т.е. Извињавам се ако сам погрешио али до сада сам овде такав утисак стекао. 

Ne znam za dokaze protiv TE... verovatno misliš na kreacionističke budalaštine... ne iznosim ih zato što su budalaštine...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Koliko se ja sećam dobio je ime po lokalitetu u kojem je pronađen...

Тачнo, али тај локалитет је добио име по овом човеку  Joachim Neander (1650 – 1680)

220px-JoachimNeander.jpg

The Neandertal (originally Neanderthal, as in German thal for valley, later modernized to tal) was renamed in his honor in the early 19th century, and became famous in 1856 when the remains of the Neanderthal Manwere found there.

Презиме му је било Њуман, али је узео псеудоним Неандер који је користио када је компоновао религиозне химне, а инспирацију је тражио проводивши у самоћи време у једној долини близу Дизелдорфа. Та долина је по његовој смрти названа Неандерска, а ту су као што свакако знаш радници на кречњаку нашли први фосил неандрталца тј. ребра, делове карлице и лобање. Све се то десило 1856 и 1857 године, две године пре штампања "Порекла врста" и одмах је кренула дискусија око ових фосила.

Ево једне композиције од дотичног:

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ведран* рече

Ја бих страшно волео када би ви, у пар реченица (својих не Октарових), описали шта је конкретно то што ви разбијате. Која је то лажљива демагогија.

То би било изузетно занимљиво штиво. 

Како шта, па глупост, као што сам већ више пута рекао. Глупост разбијам, врло просто. У парампарчад. Атеизам, материјализам, еволуција, то ти је то у принципу, разлика је у финесама. 

Што се Октара тиче, човек је препричао радове америчких научника( сви са признатим докторатима), прилагодио све то широком кругу људи. Што бих измишљао топлу воду, поставиш шта су стручњаци у тој и тој области већ открили па нека људи сами размисле. Имају pro et contra. Фер игра. Добро, има овде изгубљених случајева као овај што ме прати ко сенка, али шта ћеш, ако човеку лепо не треба му сметати.

Такође, треба знати да је ово квалификовање креациониста као гомиле лудака прича за малу децу која не стоји. Немојте се спустати на ниво неких који овде просипају своје разне комплексе. Погледајте нпр. овај линк http://alefdevelopment.com/sestodnev/smf_forum/index.php?topic=661.0 ( http://www.logosresearchassociates.org/about ). Такође, међу њима има протестаната, римокатолика, православних( махом у Русији), муслимана, Јевреја итд., то су људи који припадају неким преовлађујућим духовним традицијама на тим просторима на којима живе. Али битно је оно што кажу као стручњаци о тој и тој теми. Неће баш бити да је ово само гомила лудака и ништа више, хајде мало да мућнемо главом.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Просечан србенда рече

Мени је довољно то што ваше глупости улазе у уџбенике за школу и то као доказане чињенице а ево ово у вези китова је само једна ставка у прилог  контра еволуцији. А у колико је клевета ти докажи то.

Беднија ствар не постоји од индоктринације и лагања деце, а ови су то радили годинама. Па многима који ово читају и учествују у овим дискусијама су још те лекције у неком делу мозга, још верглају ту. Те ствари се не избацују тако лако из главе.

Подели на овим сајтовима

Цитат

пре 10 часа, Zoran Đurović рече

овај резон разоружава кретарде. Јер свемоћни Бог то може да уради.

Али је проблем, што ови не разумеју да је тај Свемоћни Бог створио ОВАЈ свет. Што Василије вели, "као вежбалиште".  ...Бог је творац овог света. Зато су ови ликови, кретарди

______________________________________________________________________________________________

Значи, по вашем разумевању (нема пада, јелте) Бог је створио овај свет какав јесте, вежбалиште типа:

saw.jpg

Врло лепо, веома добро, оно, "хришћанско поимање" par excellence :O 

:scratch_head:

?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Мало да опустим тему, другар свира у овом бенду. Назив видите, ћупричани су иначе, певачица је Швајцаркиња, удата за лидера бенда. Иначе, кад смо се упознали био је опседнут блек металом и сатанизмом, данас чита св.вл.Николаја, једно време смо, пре 20так година, били у јагодинском црквеном хору заједно, баритони. Глас ми је баритон/бас. Одушевљен је био Мокрањцем, нарочито Алилујом и Херувиком....

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ivan Marković рече

Уосталом, ако имаш икакве дилеме око Бога и воде,

Кад си поменуо воду, упечатљив је овај пасус из Шестоднева св.Василија, Друга беседа...

Дух Божији, вели, дизаше се над водом.[8]. Ако овим речима писац има на уму овај дух , односно, разливање ваздуха, тада схвати да ти он набраја делове света, односно да је Бог створио небо, земљу, воду, ваздух, и то овај ваздух што се још разлива и тече; или опет, што је много истинитије а што су потврдили и старији од нас: Духом Божијим назван је Свети Дух; јер Писмо чува ово име нарочито и искључиво за Светога Духа, и ниједан други дух се не назива Духом Божијим осим Светога Духа који блажену и божанствену Тројицу чини целовитом. Ако такво мишљење прихватиш, стећи ћеш највећу корист из њега. А како се то Дух дизаше над водом! Рећи ћу ти мишљење које није моје, већ једнога Сиријца, који толико беше удаљен од световне мудрости, колико беше близак познању истинских ствари. Говорио је он, дакле, да је језик Сиријаца изражајнији, и да се, пошто је сродан са јеврејским, некако више приближава смислу Писма. Смисао ових речи је, дакле, овакав: дизаше се, каже он, говорили су уместо грејаше и оплођаваше природу вода, по угледу на птицу која лежи на јајима, па их на тај начин загрева и убризгава им некакву животну силу. Тако некако, веле они, треба схватити ове речи да се Дух Божији дизаше, односно да је припремао природу воде како би ова могла дати живота из себе. Према томе, то је довољан одговор на оно што неки испитују, а то је да је и Дух Свети учествовао у стваралачком деловању.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Ово је било за Горана, не за тебе. Трчиш пред руду, рушиш концепцију ;)

Полако, биће одговора, чекај прво да се савладају неке лекције које морају да се савладају. Коров је углавном почупан, стрпљење-спасење... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...