Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Zoran Đurović рече

Наравно, али реално беспочетни, што ти одбијаш. Зато одбијаш да је свет створен кроз Исуса Христа.  

Zavisi sta podrazumevas pod realno bespocetni,...jer, ipak, razlika izmedju Stvoritelja i stvorenja mora da postoji, inace,....ne bi bilo onoga Koji stvara,...

( Jovan kaze kroz Logosa, ...ali, to je isto, kao  kroz Isusa Hrista, jer je on isti Bog koji sve stvara )

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 9 минута, Bokisd рече

Zavisi sta podrazumevas pod realno bespocetni,...jer, ipak, razlika izmedju Stvoritelja i stvorenja mora da postoji, inace,....ne bi bilo onoga Koji stvara,...

( Jovan kaze kroz Logosa, ...ali, to je isto, kao  kroz Isusa Hrista, jer je on isti Bog koji sve stvara )

Па о томе је и била реч, да ово не разумеш. У твоју главу не може да уђе. Зато поричеш да је кроз Ис Хс створен свет.  

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Па о томе је и била реч, да ово не разумеш. У твоју главу не може да уђе. Зато поричеш да је кроз Ис Хс створен свет.  

( dobro, onda po slovu i Jovan ne pominje da je stvoreno kroz Hrista, jer pominje kroz Logosa Boga, koji je Bog i koji je u Boga,... :D )

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

( dobro, onda po slovu i Jovan ne pominje da je stvoreno kroz Hrista, jer pominje Logosa Boga, koji je Bog i koji je u Boga,... :D )

То ти говори Символ вере, манијаче, који сваке недеље рецитујеш у Цркви. А Јн ти вели, 1, 30. Ово је онај за кога ја рекох: За мном долази човјек који преда мном би, јер прије мене бјеше. Човек, не Бог. А ти сада певај борбене... 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

То ти говори Символ вере, манијаче, који сваке недеље рецитујеш у Цркви. А Јн ти вели, 1, 30. Ово је онај за кога ја рекох: За мном долази човјек који преда мном би, јер прије мене бјеше. Човек, не Бог. А ти сада певај борбене... 

Vec smo pricali o tome, ...preda mnom, jer prije mene bjese,... se odnosi na prirodu Bozansku tog Sina covecijeg,... jer je On pre vremena postojao kao Bog po prirodi, Bog istiniti od Boga istinitog,...( kao sto kaze Simvol )

I, Simvol kaze kroz Hrista, jer to je isti Sin Boziji koji je postojao i pre vremena i sada, sa nama ljudima , u vremenu.... zato i mozemo da kazemo da Bog Isus Hrist sve stvara,...

( potpuno je druga prica u vezi preegzistencije tela Hristovog, o kojoj smo pricali na onoj mega temi, )

Подели на овим сајтовима

Неки су побркали тему овде, није Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника у покушају, него Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника. Држећи се теме, управо сам се и потрудио да износим мишљења теолога и научника са интегритетом, не шарлатана каквих овде има. Али живот је такав, шарлатани се увек први јављају за реч. А кад имамо персону која је штребер & галамџија & комплексаш & неповез & недоказ онда је та персона стварно јединствена. Али добро, опет се ла ви, свака роба има свога купца па и интелектуална, што је некоме шарлатанство некоме је на жалост врхунска мисао. Говорим конкретно о овој тематици, не спорим ничије познавање патристике, догматике и сл.

Дакле, да пођемо од неких основних ствари као што је дисање. " И дуну му у нос дух животни; и поста човјек душа жива". Мора да се пође од основних ствари, јер оне лекције из основне школе још нису обрађене како треба, а камоли да идемо даље.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Ja, bih, malo porazmislio o ovome ( u kontekstu Jov.1.30 ).... 

Па баш се комплетан контекст односи на човека Исуса:

29
А сутрадан видје Јован Исуса гдје долази к њему, и рече: Гле, Јагње Божије које узима на се гријехе свијета!
30
Ово је онај за кога ја рекох: За мном долази човјек који преда мном би, јер прије мене бјеше.
31
И ја га не знадох, али да се јави Израиљу, зато дођох ја да крштавам водом.
32
И посвједочи Јован говорећи: Видио сам Духа гдје силази као голуб са неба и остаде на њему.
33
И ја га не знадох, али Онај који ме посла да крштавам водом он ми рече: На кога видиш да силази Дух и остаје на ње-му то је онај који крштава Духом Светим.
34
И ја сам видио и засвједочио да је он Син Божији.

Све време се говори о истом човеку за којег Јован, на крају тј. после крштења, сведочи да је он тај на кога је сишао Дух и да је он Син Божији.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Ок. Онда да не причамо. То је за мене затворено поглавље. 

ОК, нисам ово видео на време joooj

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vladan :::. рече

Па баш се комплетан контекст односи на човека Исуса:

Немој да се пецаш на Боксита. Њему није јасно шта значи име Исус Христос, а онда и термин беспочетан у Паламе. Изнето је било доста отачких текстова на ту тему, тако да се надам да направим једну књигу за паметне људе. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, о.Горан рече

Неки су побркали тему овде, није Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника у покушају, него Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника. Држећи се теме, управо сам се и потрудио да износим мишљења теолога и научника са интегритетом, не шарлатана каквих овде има.

Ima samo jedna stvar koja mi nije jasna pa te baš molim za odgovor... da li autora ovog filma u nastavku poruke smatraš teologom ili naučnikom sa integritetom? Šta je od ta dva Harun Jahja?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Изнето је било доста отачких текстова на ту тему, тако да се надам да направим једну књигу

:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Ima samo jedna stvar koja mi nije jasna pa te baš molim za odgovor... da li autora ovog filma u nastavku poruke smatraš teologom ili naučnikom sa integritetom? Šta je od ta dva Harun Jahja?

Oku pravnickom nemoz nista da promakne. :D

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

teologom ili naučnikom sa integritetom? Šta je od ta dva Harun Jahja?

Колико сам успео овде да прочитам о њему он је реинкарнација анти-еволуционистичког ентитета који копи-пејстовањем еманира (свој) креационизам и зато му, као бићу вишег астралног нивоа, не требају ни наука ни теологија... ни интегритет... :) 

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...