Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 30 минута, Благовесник рече

Оваква комуникација, на пример, раније овде  показана, благи је ужас... Праштајте.

Прво, да се оградим, не верујем у теорије. Слажем се са овом констатацијом, а сада ћу и да објасним зашто не сматрам да се може са сваким који се братом назива заједнички радити на њици Господњој, као и то да је бесмислено градити некакав (не Христов) мир по сваку цену.

Наиме, сви се (ваљда) слажу да нам тачна сазнања о природи не вреде ништа када је познање, тј. спасење у питању.

Став који је овде заузео @о.Горан не би имао везе са спасењем да се притом не служи на првом месту Богом (тачније, крије се иза Њега, користи Га као параван да би одржао и оправдао тај став), затим лажима, а све у духу мржње у ком пише. Понављам: незнање не представља проблем за спасење, али ако лажеш за "земаљско" како да ти верујем за Небеско?! И ако изврћеш тачност (која се односи на творевину у паду), како да ти верујем за Истину о Божјој творевини која ће се тек показати у Есхатону?? "...Ко је неправедан у најмањем, и у многом је неправедан".

Ако се у оном и онаквом духу (не-дијалога, извртања, виђења себе као победника у расправи (које и нема јер игнорише што му не годи) људи приводе некаквој поремећеној верзији хришћанства, наша је дужност не да се удружујемо ради заједничког "ударања" по (негде, неком) злу, него да то исто, конкретно зло искорењујемо почевши од свог дворишта. Нема Бога тамо где о Њему сведочимо лажима, неделима и непоштењем. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 9 часа, Justin Waters рече

Upravo tako ako je ta Istina ne promjenjiva, kako je onda mogla iznjedriti nešto što je em ograničeno em promjenjivo? 

Знаш Православну веру, откривење дато нам кроз Христа -свет није створен од  Божје суштине. 

Створен је, стога је променљив, нема сталност тј. истински живот, није бесконачан јер има своје границе (шири се или сужава), али са назначењем да се сједини са Богом, да постане израз љубави Бога, људи и анђела.

Ви посматрајући овај свет разумом изводите теорију о еволуцији. Посматрајући овај свет и ми видимо, и то доказано,  да је он нужна, условљена, "истина" (зато "истина" малим словом и под знацима навода, јер оно што је нестално, што јуче јесте, а сутра није, уситину није истина). А Бог, Божанствени Логос од Бога (Бог Логос), присније речено - Син Божји,  је неконтигентна истина,  увек исти, јуче, данас и сутра, зато је једини и могао изговорити - Ego Sum Veritas.  Бог је  сталан, непокретан,  непроменљив, не мења се, управо зато што је од вечности, а да није, не би био Бог... Посматрамо овај свет, материју, све је супротно, управо то показује да он није од  од вечности. Да је од вечности, овај свет, материја, назовите како хоћете,  био  би непокретан

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

:D 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Благовесник рече

Знаш Православну веру, откривење дато нам кроз Христа -свет није створен од  Божје суштине. 

Створен је, стога је променљив, нема сталност тј. истински живот, није бесконачан јер има своје границе (шири се или сужава), али са назначењем да се сједини са Богом, да постане израз љубави Бога, људи и анђела.

Ви посматрајући овај свет разумом изводите теорију о еволуцији. Посматрајући овај свет и ми видимо, и то доказано,  да је он нужна, условљена, "истина" (зато "истина" малим словом и под знацима навода, јер оно што је нестално, што јуче јесте, а сутра није, уситину није истина). А Бог, Божанствени Логос од Бога (Бог Логос), присније речено - Син Божји,  је неконтигентна истина,  увек исти, јуче, данас и сутра, зато је једини и могао изговорити - Ego Sum Veritas.  Бог је  сталан, непокретан,  непроменљив, не мења се, управо зато што је од вечности, а да није, не би био Бог... Посматрамо овај свет, материју, све је супротно, управо то показује да он није од  од вечности. Да је од вечности, овај свет, материја, назовите како хоћете,  био  би непокретан

Cekamo da dodje Toma i da sa ovim evolucionistima obrise patos. Jedino ako Toma ne voli da brise. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Pa, problem sa filosofskog - verskog stanovista je, sto pre vremena i stvaranja, postoji samo Bog , kao jedino apsolutno nestvoreno i beskonacno bice.

Ako je 'kvantni vakum' nesto toliko priblizno stanju nistavila, ....onda, neka prodje,....kada moze TE da prodje kod nekih vernika, zasto ne bi prosao,....i, kvantni vakum.... :smeh1:

Postoji Bog, ali postoje i Božanske energije koje su isto tako nestvorene, i beskonačne, neisrcpne... Sjećaš se one mega diskusije sa Avom kada se diskutovalo o preegzistenciji Hrista, kako može da postoji stvoreno, a bespočetno? E pa može zato što je stvoreno kroz Božanske energije. Tamo smo diskutovali o dve vrste vječnosti, onoj koja u svojoj osnovi ima Božansku suštinu i dostupna je samo Ocu, Sinu i Svetome Duhu, i druga vječnost koja joj slijedi a kojoj su osnove Božanske energije. Bog stvara svijet kroz Božanske energije koje su također vječne prema tome ne može se nikako uvesti momenat jer Bog stvaravši svijet iz svojih energija čini to iz vječnosti. 

A što se tiče kvantnog vakuuma, bolje da budem precizniji radi se o kvantnim fluktacijama (polje energije) i iz njih iskočiše čestice materije i antimaterije i sve ostalo biješe evolutivna istorija univerzuma..ovo stvori uzmi da se dogodilo u vječnosti, a ne u nekom x trenutku u prošlosti. Ava @Zoran Đurović će ti ovo potvrditi. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

A što se tiče kvantnog vakuuma, bolje da budem precizniji radi se o kvantnim fluktacijama (polje energije) i iz njih iskočiše čestice materije i antimaterije i sve ostalo biješe evolutivna istorija univerzuma..ovo stvori uzmi da se dogodilo u vječnosti, a ne u nekom x trenutku u prošlosti. Ava @Zoran Đurović će ti ovo potvrditi.

Наравно да потврђујем! 

Подели на овим сајтовима

Наравно да нећу да губим време са вама овде на некакве квази дискусије и ваше лажи и клевете, али то не значи да нећу постављати са времена на време неке видео записе да нешто научите. Ионако чим окренем леђа овај подфорум постаје гробље од досаде, сви скупа овде који су нешто писали( сем неколико часних изузетака) кад саберу немају ни 10% храбрости од једног Хајдук Вељка или Стевана Синђелића. Дакле, ево како "страшни суботар" деље еволуционе лажи ...Занимљиво да нигде не помену ни суботу ни непоштовање икона ни Лутера. Па наравно, јер готово увек говори у јавним наступима само о биологији или природним наукама уопште.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, grigorije22 рече

Cekamo da dodje Toma i da sa ovim evolucionistima obrise patos. Jedino ako Toma ne voli da brise. :ani_biggrin:

Позовите чика Тому... Да се мало поиграмо...:sunce: Неће му Ава ништа...;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Дакле, ево како "страшни суботар" деље еволуционе лажи ...Занимљиво да нигде не помену ни суботу ни непоштовање икона ни Лутера. Па наравно, јер готово увек говори у јавним наступима само о биологији или природним наукама уопште.

Дисциплина аркани, после ће да те упути, насамо!:)) 

Пиши му да дође, он је можда просвећени суботар, ти си пак талибански. Теби ништа не допире до мозга, иако сам ти  говорио. Можда овога обратимо на веру православну. То да урадиш, уписаће ти Бог у заслугу, па се можда и твоја душа спаси.:slikanje: 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Наравно да потврђујем! 

Razibio si mi veliku dilemu koju sam imao u vezi tog trenutka kada je nešto navodno postalo...no sa obrazlaganjem Božanskih energija kao drugog nivoa vječnosti te dileme su raspršene. :skidamkapu:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Razibio si mi veliku dilemu koju sam imao u vezi tog trenutka kada je nešto navodno postalo...no sa obrazlaganjem Božanskih energija kao drugog nivoa vječnosti te dileme su raspršene. :skidamkapu:

Ни ја нисам знао, мајке ми. Али, бавећи се Оцима, отвори ми се! Џаба добих, џаба и дајем!:D

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Justin Waters рече
пре 3 часа, Bokisd рече

Pa, problem sa filosofskog - verskog stanovista je, sto pre vremena i stvaranja, postoji samo Bog , kao jedino apsolutno nestvoreno i beskonacno bice.

Ako je 'kvantni vakum' nesto toliko priblizno stanju nistavila, ....onda, neka prodje,....kada moze TE da prodje kod nekih vernika, zasto ne bi prosao,....i, kvantni vakum.... :smeh1:

Postoji Bog, ali postoje i Božanske energije koje su isto tako nestvorene, i beskonačne, neisrcpne... Sjećaš se one mega diskusije sa Avom kada se diskutovalo o preegzistenciji Hrista, kako može da postoji stvoreno, a bespočetno? E pa može zato što je stvoreno kroz Božanske energije. Tamo smo diskutovali o dve vrste vječnosti, onoj koja u svojoj osnovi ima Božansku suštinu i dostupna je samo Ocu, Sinu i Svetome Duhu, i druga vječnost koja joj slijedi a kojoj su osnove Božanske energije. Bog stvara svijet kroz Božanske energije koje su također vječne prema tome ne može se nikako uvesti momenat jer Bog stvaravši svijet iz svojih energija čini to iz vječnosti. 

Kako se ne secam ( jos me glava boli od mega - giga teme,... :smeh1: )

Moze da postoji bespocetno, ali, kao sto kazes kroz Bozanske energije, dok jedino Bog po svojoj sustini i prirodi postoji  apsolutno bespocetno. Kao takav i moze da nam daje da budemo slicni Njemu po blagodati, Stvoritelj i njegova stvorenja, svet i covek, Bog kao bezuzrocan,.... uzrok svega,.....i, mi, uzrokovani i pocetni.

E, zbog svega toga, pre vremena ne postoji nista, samo Stvoritelj koji postoji apsolutno bezuslovno i bespocetno i bezvremeno. Mi, svet i covek dobijamo postojanje tek kada Bozija volja aktualizuje nase postojanje u vremenu. ( vec smo pricali sto puta o tome )

Dobro, kvantni vakum i fluktacije, koje su na nivou energija i iz takvog stanja nastaju cestice materije i antimaterije. Meni vrlo zanimljiva teorija ( uvek sam voleo kvantnu fiziku ), ali, ta sila i polja energija samo u vremenu mogu da opstoje, jer, opet, Bog je jedini Stvoritelj pre vremena i ne treba mu bilo kakav pomocnik i posrednik kod stvaranja,....On svojom preobilnom silom i mnogostrukom premudroscu, direktno stvara sve stvari,  iz nicega,....to je,  osnovni dogmat vere, koji regulise (:D ) nacin stvaranja sveta i coveka.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

mi, uzrokovani i pocetni.

Не лупај. Палама је за нас рекао да смо беспочетни и тиме изазвао Акиндиново ругање. Ти си у клапи са Акиндином.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Не лупај. Палама је за нас рекао да смо беспочетни и тиме изазвао Акиндиново ругање. Ти си у клапи са Акиндином.

Bespocetni, ali,.... po blagodati,...ne direktno, po prirodi,...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Bespocetni, ali,.... po blagodati,...ne direktno, po prirodi,...itd..

Наравно, али реално беспочетни, што ти одбијаш. Зато одбијаш да је свет створен кроз Исуса Христа.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...