Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, cloudking рече

Daj bre neku vezu da nadjemo da dodjes ovde kod nas za patrijarha?

Мој кум Кузма, рече Хочевару: Ми смо га послали тамо да постане папа и да се не враћа без тога! :D 

- Надбискуп: То је опревише, доста му је да буде Патријарх Српски! :D 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

300 strana i nigde niti jednog argumenta kako kreacionizam pomaze "sirenju" vere pravoslavne.

Где си Џу-сестро слатка? Лепо те је видети

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Где си Џу-сестро слатка? Лепо те је видети

Malo svratila :bighug:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Мој кум Кузма, рече Хочевару: Ми смо га послали тамо да постане папа и да се не враћа без тога! :D 

- Надбискуп: То је опревише, доста му је да буде Патријарх Српски! :D 

Па да. А Нинковића за папу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

Pomaze da se bolje razume nase postojanje, Biblija i da se covek sto pre okrene svome Tvorcu

To kazu i muslimanski kreacionisti. I ortodoksni jevreji. I hriscani. I? I nista.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Па да. А Нинковића за папу.

Ми бисмо одмах ујединили цркве, а борбашима за неверу би то био знак да је Антихрист дошао!:)) - Ваљда сада треба да истекне рок трајања оном антихристу што га прорече Некодимо па каза како је већ ту. 

Подели на овим сајтовима

To kazu i muslimanski kreacionisti. I ortodoksni jevreji. I hriscani. I? I nista.

Да, али они немају креационизам са ашовом и лопатом! :)) Зато је наш делотворан!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Ракићу, да ми позовемо лепо Велијара и компанију па да затворе ову тему? Шта велиш?:))

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Џуманџи рече

300 strana i nigde niti jednog argumenta kako kreacionizam pomaze "sirenju" vere pravoslavne.

Лепо је објаснио Ханс Кинг: Креационизам се примио код америчких фундаменталиста јер им је школски систем катастрофалан. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Лепо је објаснио Ханс Кинг: Креационизам се примио код америчких фундаменталиста јер им је школски систем катастрофалан. 

A skolski sistem im je katastroflan jer su fundamentalisti :D Uostalom, velike se pare mlate oko *promovisanja kreacionizma. Meni je kreacionizam jeres, iskreno.

Измењено од Џуманџи
*

Подели на овим сајтовима

A skolski sistem im je katastroflan jer su fundamentalisti :D Uostalom, velike se pare mlate oko kreacionizma. Meni je kreacionizam jeres, iskreno.

Наравно да је јерес. Ја умирем од смеха кад читам св. Јефрема Сирина, највећег буквалисту међу оцима, када прибегава алегорији или типологији јер не може да објасни текст! :)) Али му је најкрвавија тактика кад узме да се прави Тоша, па као није видео проблем и онда настави да везе свој гоблен... Ту је Августин много поштенији.   

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да је јерес. Ја умирем од смеха кад читам св. Јефрема Сирина, највећег буквалисту међу оцима, када прибегава алегорији или типологији јер не може да објасни текст! :)) Али му је најкрвавија тактика кад узме да се прави Тоша, па као није видео проблем и онда настави да везе свој гоблен... Ту је Августин много поштенији.   

:D "...da se ne obesnazi krst Hristov", how-yes-no, ko se jos pa zanima za krst?! :)))

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

@Avocado 

Овај митрополит је светски признати научник (за разлику од о. Горана који нема никакву диплому у овим дисциплинама), тако да не подржава лупања како еволуција побија Библију. Коме ће сада разумна особа веровати? 

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Ево шта кажу паметни људи из Ватикана 

Hvala na ovim tekstovima... od svešteničkih odgovora ja najviše volim ovaj sad već antologijski klip (i naročito zaključak na kraju, od 10:15 u klipu):

MEĐUTIM... iako je priča o nauci naravno sasvim ok (ali treba razlikovati nauku od popularizacije nauke), takvi klipovi i tekstovi kreacionistima ništa ne znače, jer kao što si i ovde mogao da vidiš, oni na nauku gledaju kao na religiju i na naučnike kao proroke... i onda eto Goran "preporučuje nekog naučnika" confused1... kao da je u pitanju stvar ukusa i preferencija... kao da preporučuje omiljenog pisca... i on to lepo u svojoj glavi spakuje tako da ti veruješ jednom naučniku a on veruje drugom naučniku i da su oba verovanja legitimna... 

Nauka je upravo dizajnirana tako da se nikom ne veruje i da je potpuno nebitno šta neko priča i ko je taj koji priča, kakav je i šta je završio... jedino što je bitno u nauci je šta pokazuju opservacije, činjenice, naučni eksperimenti i zaključci izneti u peer reviewed naučnim radovima.

Zato sam Gorana i pitao koji konkretan naučni rad njegovog omiljenog naučnika preporučuje i onda mu je maca pojela jezik... ili je samo otišao da tetki odnese lek...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...