Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A el mu dobar kontekst?

Дотерао си реч контекст до 19. Морам да се одјавим јер ће Боксит само да напише ту анатемисану реч не би ли ме срчка ударила на 20. :)) Зато, поздрав!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Дотерао си реч контекст до 19. Морам да се одјавим јер ће Боксит само да напише ту анатемисану реч не би ли ме срчка ударила на 20. :)) Зато, поздрав!

Dođi opet dobri čoveče. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Од сад ћемо говорити о субстантивном озрачју његовог текста.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

И ово рекавши, показа им руке и ребра своја. Тада се ученици обрадоваше видјевши Господа.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Драги пријатељи, 

најобимнија студију и фантастичну написао је отац Рејмонд Браун. Можете скинути први том: https://ia601604.us.archive.org/21/items/in.ernet.dli.2015.267924/2015.267924.The-Death.pdf

Замолио бих ове који су експерти за претраге да ли могу да нађу 2. том? Ја тражих, али безуспешно. Ко нађе, има велику молитву од мене!

Подели на овим сајтовима

Padre, hablas espanol? Lo encontre en espanol.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Драги пријатељи, 

најобимнија студију и фантастичну написао је отац Рејмонд Браун. Можете скинути први том: https://ia601604.us.archive.org/21/items/in.ernet.dli.2015.267924/2015.267924.The-Death.pdf

Замолио бих ове који су експерти за претраге да ли могу да нађу 2. том? Ја тражих, али безуспешно. Ко нађе, има велику молитву од мене!

Moze li molitva i za prvi tom :))

https://drive.google.com/open?id=0B4P7CUo3LswBTFdlVXl6bUZEaTg

Posto je ovo malo ljepsi file umjesto ovog scan-a kojeg si nasao, ovo je digitalizovana verzija sa razvrstanim poglavljima mnogo je lakse za citati i proucavati. 

Vidjecemo za drugi nece biti lako iskopati. :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Bokisd рече

Pa, eto imas hronologiju i u Simvolu, 'treci dan po Pismu'.

Sad, kazi mi, kada je Vaskrsao ? Prvi dan ? U petak ? Drugi dan ? U subotu ? Ili, treci dan ? U nedelju, po pismu ?

To je cista hronologija stvari.

Tako je zbog Njegovog tela. U telu je umro na krstu, u telu treba i da vaskrsne. Sasvim logicno. Ono sto je primio od nas ljudi, to je i umrlo. To treba i da vaskrsne.

Ponovicu jos jednom. Hronologija Svetog pisma je na osnovu Biblijskih tekstova sa vise mesta sa sveobuhvatnim sistemom geneologije, generacija, vladavine kraljeva i drugi periodi, koje nalazimo u ovim spisima i na taj nacin pruzaju hronoloski okvir za istoriju Pisma.

Svuda se kaze "ustao u treci dan". Ali Sveto pismo ne kaze da je Isus bio tri dana u grobu.  Ti ovde pokusavas Vaskrsenje Hristovo da predstavis da je prevazisao nedostatke ljudskog bica u ovom svetu, to jest, bolest, starost  i smrt, konkretno na nacin na koji ces ti vaskrsnuti?! Dimenzija Hristovog vaskrsenja nije ravan stvari koje se desavaju u okviru fizickog sveta, postoji zivot koji je iznad ovog sveta.  Identitet izmedju fizickog tela, koje sada imas i vaskrsenja je tesko - ako ne i nemoguce - da zamislis, dokle god mislis o odnosu izmedju vremena i vecnosti kao linearnoj putanji.

пре 19 часа, Bokisd рече

I, na taj nacin, sto je uzeo  celog coveka u Sebe, samo tako je mogao i celog coveka da podigne, kroz Krst i Vaskrsenje. Kako drugacije da gledamo na stvar ?

Moje pitanje za tebe je, dakle, da li postoji drugo razumevanje vremena i vecnosti (VECNOST) od tvog linearnog iza fizickog vaskrsenja, na primer, vecno predstavljeno u nasem vremenskom fizickom svetu, gde je vreme spoj vecnosti i temporalnosti?

пре 19 часа, Bokisd рече

Sad, sta se desava , kada je  Hrist svojom dusom, koja je vezana za njegovu Bozansku Ipostas sisao u ad da propoveda i da podigne i spase pravednike SZ, je druga prica.  Kada se desila ta' propoved ? U koji dan ? I, kako ?  Ko ce ga znati.

Oprosti, a u koji dan je sisao u ad da propoveda po Pismu?

Brate, vidis da i ja mogu postaviti isto pitanje, kad se tako (u svesti bez vecnosti) nalupetas za medalju!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Vedran рече

Padre, hablas espanol? Lo encontre en espanol.

Не говорим, али могу да читам. Да простиш, пасиван сам са шпанским:)). Давај линк!

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Justin Waters рече

Moze li molitva i za prvi tom :))

https://drive.google.com/open?id=0B4P7CUo3LswBTFdlVXl6bUZEaTg

Posto je ovo malo ljepsi file umjesto ovog scan-a kojeg si nasao, ovo je digitalizovana verzija sa razvrstanim poglavljima mnogo je lakse za citati i proucavati. 

Vidjecemo za drugi nece biti lako iskopati. :smeh1:

Може! Господ да те дарује!

Дај ми и страницу пре ове где си нашао линк 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Не говорим, али могу да читам. Да простиш, пасиван сам са шпанским:)). Давај линк!

http://www.mercaba.org/ARTICULOS/L/brown, raymond e - la muerte del mesias 02.pdf

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

On 4/21/2017 at 1:41, Zoran Đurović рече

Као што је Хр добио своје тело.

Opa avo,dobio telo,zar nije nadvečno u telu?!:D

On 4/21/2017 at 3:27, Матусал рече

прешао је из смрти у живот и то у есхатолошком смислу као Бог.

Kao Bog nikada nije vaskrsavao već kao čovek i kao čovek prešao iz smrti u život,Bog niti umire niti vaskrsava,Bog je po prirodi večno biće kod koje smrt jednostavno nema šta da traži.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 4/20/2017 at 23:25, Vedran рече

Почећу да скупљам Кратосове метафоре. Лончићи, степенице, прозорчићи и промајице, бабе и жабе, сад и француске собарице 12:smeha:

Још мало па ћу му због овога дати и неограничена права на коришћење израза "есхатолошки(о) ја".

:))

Zaslužio sam realno....:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 4/20/2017 at 19:51, Zoran Đurović рече

Кратос, ваљда смо се договорили да Бог не може да воли човека јер је равнодушан према њему, боли га дупе за човека, па како би још могао и да умре на крсту? Немој да си смешан. 

Znači kažeš da je Ipostas umrla na Krstu jer je to zapravo dokaz koliko nas Bog voli?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači kažeš da je Ipostas umrla na Krstu jer je to zapravo dokaz koliko nas Bog voli?

Ипостас је умрла, али је остала жива. 

Ти пак тврдиш да нас Бог не воли. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...