Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato Obožen čovek prethodi neoboženom postanju čoveka.

Na ovo se upravo poziva Kratos kada pise svoje postove. Ovo je po njemu sustina problema kod ove price.

I, meni deluje kao nejasno. Kako Obozen covek predhodi neobozenom ? Zar nije Adam tek trebao da napreduje , da se usavrsava i da postane bog po blagodati ? Ako je postojao vec savrsen covek, zasto Bog nije stvorio Adama takvog ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa da mi kažu tebe se samo učinjelo da mi jedemo i pijemo :))

Могао си тако да их тестираш јесу ли прави и који су. Ако једу онда су исти они што су били код Аврама. Јер само они једоше, друге не нађосмо у Предању, јел тако? 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Kako Obozen covek predhodi neobozenom ?

Zato Što je Logos Obožen Čovek Bogočovek Isus Hristos koji učini Akciju stvaranja u Carstvu svome a reakcija jeste prvo neoboženi stari adam i sva istorija sveta.

Štaa je prvo Akcija ili Reakcija?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato Što je Logos Obožen Čovek Bogočovek Isus Hristos koji učini Akciju stvaranja u Carstvu svome a reakcija jeste prvo neoboženi stari adam i sva istorija sveta.

Štaa je prvo Akcija ili Reakcija?

Ne znam da li razumete da Isus Hristos NIKADA NIJE BIO NEOBOŽEN?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Za mene je posle vaskrsenja mrtvih i dolaska Hristovog. Nema vise ovakvog sveta kakvog ga sada znamo. Vremenski tok stvari.

A sada nisi u Hristu?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече
пре 5 минута, Vedran рече

Кад је за тебе крај времена?

Za mene je posle vaskrsenja mrtvih i dolaska Hristovog. Nema vise ovakvog sveta kakvog ga sada znamo. Vremenski tok stvari.

Зато ове ствари не разумеш. Открићу ти једну тајну сада. За тебе ће мили мој крај бити када умреш. То ће теби бити крај времена.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Зато ове ствари не разумеш. Открићу ти једну тајну сада. За тебе ће мили мој крај бити када умреш. То ће теби бити крај времена.

A ja mislim da je kraj kada ti Bogočovek Isus Hristos oprosti grehe i udostoji te blagodatno večnoga Života u Njemu samome tako što si ti njemu dopustio da on svojom voljom blagoizvoli i useli se u tebe samoga.

To je kraj istorije za mene i početak beskrajnog večnog života, večnog u smislu da nema kraja.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ja mislim da je kraj kada ti Bogočovek Isus Hristos oprosti grehe i udostoji te blagodatno večnoga Života u Njemu samome tako što si ti njemu dopustio da on svojom voljom blagoizvoli i useli se u tebe samoga.

To je kraj istorije za mene i početak beskrajnog večnog života, večnog u smislu da nema kraja.

Може и тако, али док год си у времену остаје ти још труљење и коначан сусрет са смрћу. А кад то прође онда је стављен печат. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Kad je Bogorodica pitala Sina, Sine ko će se spasiti?

Sin joj je odgovorio ONAJ KOJI VERUJE U MENE.

Spasenje je početak beskrajnog života kojeg ni telesna smrt više ne može zaustaviti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Може и тако, али док год си у времену остаје ти још труљење и коначан сусрет са смрћу. А кад то прође онда је стављен печат. 

Sin Čovečji je rekao učenicima: Sin Čovečji ima mnogo postradati... Nije im rekao Sin Čovečji ide prema svom kraju pa će ponovo nastaviti....

Zato govorimo da je Sin Ipostasno imao svoje Vaskrsenje i Vaskrsenje svih nas je kroz Sina kao što je to samim tim i stvaranje jer nema stvaranja bez Oboženog čoveka.

Bog nas uči da je stvaranje sveta Obožen čovek jer se preko Oboženog čoveka obožuje sva tvar i to je kraj stvaranja.

Ako imamo nezavršeno stvaranje a govorimo o stvaranu kao gotovom procesu onda radimo falsifikat.

Zato treba govoriti o stvaranju sveta kao završenom i onda pogledati odakle se istorija ima zbiti.

Više je nego očigledno da je pitanje stvaranja sveta moguće gledati samo iz perspektive Carstva Nebeskog jer tu onda možemo govoriti o stvaranju kao gotovoj činjeničnoj stvari.

Dakle perspektiva stvaranja sveta počinje iz Carstva Nebeskog tamo je početak.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vedran рече

А кад то прође онда је стављен печат. 

Dar pečat Svetoga Duha je na tvojoj ličnosti.

Ako ga imaš (pečat) onda je tvoja perspektiva i početak u Carstvu Nebeskom takav ti je i kraj i to već ovde sa Pečatom.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Христос васкрсе!
Како здравље Аво?

Ваистину Васкрсе! - Морам да стражим... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...