Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Objasni mu da se to dešava u Ipostasi Sina a ne da se Ipostas Sina pokorava Ocu.

A ovog čoveka Boksid da li razumevaš?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Матусал рече

Оцу унутар тројичног односа припада првенство части. Ми верујемо да је један Бог јер је један Отац.Али то је ствар саодноса Сина и Духа према Оцу а не одраз неједнакости. Мислим да се покоравање које спомиње Павле односи на оно што се људска покорила Божанској природи која је јединосушна за сва три лица.

I opet ovog čoveka Boksid da li njega razumevaš?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Матусал рече

Оцу унутар тројичног односа припада првенство части. Ми верујемо да је један Бог јер је један Отац.Али то је ствар саодноса Сина и Духа према Оцу а не одраз неједнакости. Мислим да се покоравање које спомиње Павле односи на оно што се људска покорила Божанској природи која је јединосушна за сва три лица.

Zar to nije ono sto govorim ?

Samo na drugi nacin. Ne moze da se pokorava Sin po svome Bozanstvu, jer je jednak Ocu.

Trebalo bi da je jasno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Zar to nije ono sto govorim ?

Samo na drugi nacin. Ne moze da se pokorava Sin po svome Bozanstvu, jer je jednak Ocu.

Trebalo bi da je jasno.

пре 18 минута, Матусал рече

Имам утисак да он то разуме само мало да се уобличе тер ини.

Jesam li ti rekao Matusal?

Vidiš da sam potpuno u pravu i da nisam brzao ništa.

Znam ih već od 2010 godine ovde-

Подели на овим сајтовима

Kako se covekova volja u Hristu, pokorila Njegovoj Bozanskoj volji , sve do Krsne smrti, ...po slicnoj analogiji  se i Sin koji je uzeo coveka u svoju Licnost pokorava Bogu Ocu.

Kako kazu oci, Hristos je uzeo celog coveka i postavio ga da sedi na prestolu pored Boga Oca. Tako ce i Hristos na kraju vremena prineti coveka koga je uzeo u svoju Licnost  Svome Ocu i covek ce moci da ucestvuje u tom buducem Carstvu gde ce sve u svemu biti Bog.

To je to' neko pokoravanje Sina. Ne vidim neki drugi nacin ?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Kako ne vidis da i Matusal uvodi ljudsku prirodu, da bi objasnio Pavlove reci. Kako onda drugacije, da objasnimo pokoravanje ?

пре 21 минута, Матусал рече

пре 25 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

To je namerno nerazumevanje jer sve lepo piše ako imate slobodu da mene VSB nerazumevate jer sam navodno nerazumljiv srećom danas više nisam sam pa kako je moguće da ne razumevate druge potpuno razumljive ljude kao Matusal?

пре 30 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Objasni mu da se to dešava u Ipostasi Sina a ne da se Ipostas Sina pokorava Ocu.

пре 38 минута, Матусал рече

Па чим рекох ,, у Христу,, дефинисао сам ипостас, име је одредница ипостаси.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Kako se covekova volja u Hristu, pokorila Njegovoj Bozanskoj volji , sve do Krsne smrti, ...po slicnoj analogiji  se i Sin koji je uzeo coveka u svoju Licnost pokorava Bogu Ocu.

Kako kazu oci, Hristos je uzeo celog coveka i postavio ga da sedi na prestolu pored Boga Oca. Tako ce i Hristos na kraju vremena prineti coveka koga je uzeo u svoju Licnost  Svome Ocu i covek ce moci da ucestvuje u tom buducem Carstvu gde ce sve u svemu biti Bog.

To je to' neko pokoravanje Sina. Ne vidim neki drugi nacin ?

То апсолутно ништа није добро речено

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Jesam li ti rekao Matusal?

Vidiš da sam potpuno u pravu i da nisam brzao ništa.

Znam ih već od 2010 godine ovde-

Мислим да не треба да се мучиш објашњаваш и расправљаш, упути их на литературу, па када прочитају онда нека полемишу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisd рече

pre vremena

Contradictio in terminis

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Матусал рече

Мислим да не треба да се мучиш објашњаваш и расправљаш, упути их на литературу, па када исчитају онда нека полемишу.

Nisam ni ja mogao odmah da verujem da postoje.

Ako pogledaš oni su puni citata i to iz pravoslavne literature a ne iz muslimanske.

Ali kažem primetio sam tu ekipu skriveni su već od 2010 godine.

Obrati pažnju poljubiće Isusa Hrista i odleteće u nebo da slave i traže neovaploćenog Logosa kao da on posle Isusa Hrista ikako može da postoji.

Obrati pažnju na takve igrače mogu slobodno da ih nazovem, meni Boksid kratos i ivan ne deluju neinteligentno dakle vrlo su inteligentni i potkovani, poznaju pravoslavnu literaturu a tvoje i moje poruke namerno ignorišu.

To se vidi kad citiraju svete oce ili citiraju odluke sabora, obavezno pogreše navodno u nekom terminu koji suštinski menja stvar iz korena, pa ispada da sveti oci pričaju upravo to poljubi Isusa Hrista i odleti do neovaploćenog Logosa jer je samo neovaploćeni Logos istiniti Bog.

Nemaju veze sa pravoslavljem osim da ukradu neku dušu ako ikako mogu.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ivan Marković рече

Kratos samo koristi legitimnu taktikuunakrsnog advokatsakog ispitivanja.

Објасни ми како то он користи метод унакрсног испитивања? Ко је то нас испитивао пре Кратоса, па да сада он нас унакрсно испитива? Нико нас није испитивао. Дакле не испитива нас он унакрсно. Дао си погрешну дефиницију за ово што он ради. А управо ти инсистираш на дефиницијама појмова, паки и паки. Дакле исправнија дефиниција овога што он ради је да запиткива или пропитива. Иначе ја сам му на два смисленија питања одговорио и дао му шансу да преформулише оно мање смислено питање, што је он одбио. Видиш да сам великодушан :)) а не знам за овог попа и ове друге 12:smeha:

П.С. Записујем на колико повратних директних питања сам ја сад стекао право... ;)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Да је Мт одломак прост, ти си једини аутор код кога то прочитах!

Амин.

Избегавање у отаца, а и модерних коментатора, да се то протумачи, него се иде да се забашури, говори сасвим супротно.

Амин.

проблем што дајеш Бокситу и Кратосу оружје које ће их убити. То је као да даш детету од 5 година да се игра на напуњеним пиштољем.

Амин. 

Нисам хтео раније да ово поменем, управо због овог последњег. Али, ево сад ћу то учинити. Видесте ли како се Лопухин намучи са овим "по васкрсењу"? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

To se vidi kad citiraju svete oce ili citiraju odluke sabora, obavezno pogreše navodno u nekom terminu koji suštinski menja stvar iz korena, pa ispada da sveti oci pričaju upravo to poljubi Isusa Hrista i odleti do neovaploćenog Logosa jer je samo neovaploćeni Logos istiniti Bog.

Битно је да иду у цркву, исповедају символ вере, признају саборе и оце, поштују заповести..... Ако неће да схвате не морају, није од суштинског значаја за спасење. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...